lite om ponnygalopp: utrustining

Jag tänkte skriva lite om ponnygalopp. Hur det funkar och vilken utrsutning man måste ha för att få starta och hur en start funkar. Men det här inlägget blir om utrustning
 
Utrustning: 



1= Hjälm: Man måste ha en godkänd hjälm i galopp när man ska starta. En godkänd hjälmb i galoppen har inte skräm. Och man har inte skräm för om man ramlar av och slår i skärmen så är det lättare att få viplers. Det borde gälla inom hela ridningen egentligen.

2= Glasögon: Jag har glasögon för att inte få lera och sånt i ansiktet när jag rider. det flyger runt väldigt mycket udner lopp eller träningarna och ligegr man efter så gör det ont.



3= Dress: Nör man tävlar galopp och trav emd måste man ha en speciell färg på sig så det är lättare att urskilja vem som är vem. Det är ägarfärgerna och dom måste man registerar. Udner dressen måste man ha en godkäns ridväst.

4= Träns: Okej träns är ju inte så ovanligt eller hur? Men i galoppen brukar man ha plastträns för dom är lätta att skölja av efetrsom det blir väldigt lerig udner vissa lopp.

5= martingal: I galoppen har man oftast irlänsk martingal som man har för att hålla ihop tyglarna och hindra de från att åka över huvudet på hästen. Men det går också bra med en vanlig martingal.



6= halsring: Halsring är ett måste. den är bra att ha för att ta tag i om man måste ha hjälp att sitta kvar ibland eller något sånt.

7= sadelgjordar: Man måste ha 2 sadelgjordar. en vanlig som sitter som en vanlig och sen en övergjord. Övergjorden går runt hela sadeln. Det rä frö att om en av gjordarna går sönder så ska itne sadeln snurra runt.

8= Nummervojlock/ under sadeln: Under sadeln ahr man en nummervojlock som man får där. Den har ett nummer på sig som är det nummer man har under loppet. Under numemrvojlocken har man ett schabrak eller sadelunderlägg.

9= sadel: En galopp sadel kan väga mellan 225 gram och 10 kilo. Tävlingssadlarna är lättare än träningsadlarna. Men man kan också ha en vanlig sadel.

10= ridbyxor: När man tävlar måset man ha vita ridbyxor. det finns speciela till galoppen men man kan också ha vanliga ;)

Hoppas jag har skrivit rätt om allt nu och fått med allt. jag är inte så jättebra på allt i galoppen ännu men man lär sig nya saker hela tiden.

hedsig


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0