Galopp galopp galopp

Jippe, hurra, jag är superglad :) På måndag börjar träningarna på Täby galopp igen efter en lång vinter utan galopp. Men inte nog med det utan jag har också anmält mig till den första ponnygalopp tävlingen det här året som är den 10 april. JAG ÄR GLAD :D







Den 10 april ska pappa vara på kurs där på täby galopp så då får Nobel stå i en box hela dagen. Sen är det stoa löpp innan ponnygaloppen. Är någon sugen på att hänga med så är det bara att säga till ;)

 

 

hedsig


Trav och hopp sen galopp

Idag så åkte vi till såsta och hoppa för Linda. Vi travhoppade ganska mycket och landade i galopp och bröt av och hoppade lite studs och sånt. Övade mycket lydnad och sits ;)  I början gick det inte så bra men sen så flög Nobel över. Kändes dock som att jag bara förstörde för Nobel och hjälpte inte till så mycket utan bara satt och gjorde allt svårare för honom, fast Linda sa att det gick jättebra... Men det var bra övninagr dig :)



Har även hittat överförningssladden till kameran som var borta förut :) I morgon kommer det några bilder från kittelfjäll.

hedsig

Tack fina du <3

Tack underbara Nellie för en grym gästbloggningen! Verkligen ett stort tack!♥


/ Elin och Julia

Jahopp.

Jaha...då va man här då.
På en heeelt anann blogg. Mina läsares blogg.
Jag gästbloggar typ never...men för dessa brudar fixxar jag la det.
Dom har hängt med på min blogg as länge.....det ska belönas.
Detta va det dom ville...so nellie fix :)



Såhär ser jag ut...jag är 11 år i år.
Kanske inte e som an vanlig 11 årig chey...det vet jag.
De vet mina föräldrar med.
Men alla får acca mig för den jag e......o gilla läget XD

Jag rider såklart....äger 3 egna b ponnysar. Gevalia, Stella & Thonna.


Thonna, maxad 1,30 hög 13 år


Gevalia (nu såld) 1,23 hög 15 år


Stella 1,30 hög 8 år

Jag tävlar på reg nivå med alla 3.
Stella bara startat 2 starter...never vart tävlad innan.
Men nolla i alla & placerad i en LB.
Min dröm är att få hoppas SM på denna ponnyn innan ja e 14 år.


stella när vi köpte henne.....aldrig startad eller tävlad


stella nu.....ser inte ut som samma ponny

Thonna har jag ägt i exakt 1 år.
Det har inte alltid vart lätt med Thonna å ja vart nära att ge upp asså.
Massa uteslutningar o skador....men nu har vi startat 3 REG starter i år, vunnit 2 & nollat den sista.
Nu känns det som vi är ett team...




Fina fina Thonna

Sen var de jue de hära med min blogg dåe.
Den har jue blitt lite större än ja tänkt mej..haha.
Roligt...love it.
Hoppas DU nu oxå vill läsa min blogg...som handlar om mej, nellieberntsson!!

Ha det bra nu...tack för ni LÄSTE.....gör det ni e bra på, va de än är :)



Kramar Nellie Berntsson

Rascal gnäggar tack

Rascal fick många Grattis igår här på bloggen, tack han blev jätte glad! ;-) Ska fira honom mer i helgen då jag ska försöka göra en tårta och köpa lite pressenter! 






/ Julia

Skolan

Nu ska jag till skolan. Har 2 prov idag tror jag. Usch vad hemskt för jag hatar verkligen prov. Men sen ska jag till stallet i eftermiddag och åka till såsta och hoppa :)



Hej då / Elin

Våra hästar fyller år nära varandra

Nu när jag satt och tänkte så kom jag på att Rascal, Nobel och Money fyller år väldigt nära varandra.

Money fyller år 21 mars

Rascal fyller år 30 mars

Nobel fyller år 16 april

Kanske inte så nära men ändå ganska ;)

  



En tredje säsong

För ett tag sen skrev jag att jag vet en sak ni antagligen inte vet (http://horzeriders.blogg.se/2011/march/ponnyakuten.html). Men nu är det ju ute så då kan jag ju säga det också.



Vad tycker ni om det?
Vad vill ni ska bli bättre och isåfall vad?

Sen den största frågan: Ska någon av er ansöka? Och med vilket problem (om ni vill säga)?

/ Elin

30 mars....det är ingen vanlig dag

Vet ni för 11 år sen föddes min underbara älskade ponny. Han fyller 11 idag om ni inte har redan räknat ut det. ;-) Han ska få massa extra pussar och morötter idag. Sen så kommer det tävlingar till vilhlmsborg i helgen, och då ska jag köpa lite pressenter till honom! ♥

JAG TYCKER HAN ÄR VÄRD ETT GRATTIS FRÅN ER!

  



  

/ julia ramel =))


Najsigt

Vädret är BÄST, varmt, soligt, vind stilla och allt sånt! Tar bussen snart och drar till the stable! =)) Skrittar ut med prinsen och fixar med honom ofc!

Hur är det i sverige, bra väder?

/ JULIA ;-))

 


Sorry

Idag har jag haft fullt upp. Först var det sjukhuset för rutinkontroll och sen skolan och sen hem och sen en annan sak jag gjorde ;)

Men bloggningen här ska bli bättre, men kanske inte den här veckan för då ärd et prov IGEN och massa annat att hinna med.



/ elin

Min lilla älskling är sjuk =(

Heeejsaan!!

Efter skolan ringde mamma mig och berättade....
Om ni kommer ihåg så skrev jag att Rascal skulle ta blodprov för att han stannar, trött och uppför sig inte som han brukar göra. Vi fick besked av Flemming (veterinären) idag som sa att hans blod värde var väldigt lågt, väldigt lågt. Han misstänkte att det var antingen blodmask eller vitamin brist eller något liknade, men han avmaskade honom idag och fick en vitamin spruta. Flemming (veterinären) sa också att han ska vila i 10 dagar, men jag ska skritta varje dag. Kändes lite segt när jag fick höra det, vi skulle tävla den 10 april och så, men jag är ändå jätte glad att vi fick reda på det och att det INTE var att han var bara dum och stannade och lyssnade inte på skänkeln, nu vet vi ju vad det beror på. Flemming kommer nästa vecka och tar blodprov igen och ser om det har blivit bättre..HOPPAS DET! =D

 / Julia

Har ni sovit gott?

Godmorgon! Nu blir det skola =( men sen blir det stallet och hoppning för Sören =D TAGGA!! / Julia




Ditt och datt i ridhuset

Igår släppte jag ut Rascal på morgonen, va hemma hela förmiddag sen åkte jag till stallet på eftermiddagen.  När jag kom så mockade jag, borstade stallgången, fixa hö påsar och gjorde i ordning betforen. Hämtade in honom från hagen och gjorde ordning.
Skrittade fram i ridhuset hade ett hoppspö i handen när jag redfram honom. Det kändes väldigt konstigt men det gav resultat! När jag red fram tänkte jag BARA på min sits inte formen och sånt. Sen tog jag bort hoppspöt och min handställning blev mycket mycket bättre. Red länge i trav,ökade på diagonalen och j*vlar vad han tog i ;-) Red lite skänkelvikningar och det gick  väl bra. Galopperade mycket på volter, öka och minska och galoppombyten. Efter det tog vi av sadeln och tyglarna så fick han springa runt i ridhuset och så lekte vi lite föja john ;-) Han travade efter mig hela vägen till ena änden av ridhuset och sen ropade mamma på honom från andra änden och då vände han om och galopperade mot henne♥
















Har massa mer bilder...men dem tänker jag spara till andra inlägg!
 / julia


Försöker hitta information

Har inget att göra just nu så försökte hitta lite om Nobel på google om det fanns några gamla resultat listor eller något men hittade inget... Jag undrar verkligen vad Nobel har gjort för starter innan.

Hon som red i Nobel kommenterade här förut, vad jag och Jessica blev glada när vi såg det ;) Så skickar nog iväg ett mejl sen när jessica kommer hem.

Men vet någon något om honom så får man gärna kommentera eller mejla mig till [email protected] så bli jag jätteglad.



hedsig

Borta bra men hemma bäst

Nu har vi kommit hem. Är jättetrött då jag inte kunde sova så bra på bussen. Men är hemma idag från skolan tror jag... Har inga planer utom att göra läxor och vila ;) När vi avr borta blev det inga bilder på mina inlägg för att det gick inte att ladda upp från telefonen. Ska kolla om vi har några bra bilder på kameran. Vill ni se isåfall?


Här är kittefjäll och berget bakom husen är alla backar.

hedsig

Ses imorgon

Tja bloggen, nu ska jag lägga mig i sängen och lyssna på musik och sen sova. Red Rascal idag kommer ett inlägg om det imorgon. =D såå håll ut tills imorgon! / Puuss Julia


Avresa

Idag har jag inte åkt skidor så mycket. Är väldigt trött i bena och orkade tillsist inte svänga eller bromsa så det gick fort och jag var nära på att köra in i träd. Efter lunch så åkte jag lite till men sen gick jag in och spelade kort med Jessica och Jonas för Jessica har gjort illa knät så hon kunde inte åka. Nu ska vi snart sätta oss på bussen hem ;)/ elin

Det här måste jag träna på...

 /JULIA

Svar på kommentar! ;-)

Jag fick en fråga av Anonym:


Var står rascal? :)
Har ni medryttare på honom eller behövs det inte? :)

Just nu står han på vilhelmsborg i Dk. Min mamma rider honom ibland när jag har mycket plugg! Men när vi flyttar hem till Sverige så kanske jag ska ha en medryttare!

Och snälla om ni har frågor, fråga på bloggsvaret! / Julia


Helikoper

Vet att det här är en hästblogg men nu bör det inte häst utan skidor! :P Idag åkte vi först i dom " vanliga" backarna som inte är vanliga. Det är 47 nedfarter och 3 är pistade sen är det bara skog och sånt. Jag åker vilse då backarna går lite hit och dit och träd och allt finns som ni vet ;) sen hittade jag en lift och dom andra efter en liten utflykt i en backe jag ALDRIG vill åka igen. Efter lunch spelade vi kort och tog det lugnt och sen åkte vi helikopter till en topp men blev för mulet så hann bara 1 av 3 som vi hade tänkt ;) det har varit en rolig dag men nu måste jag göra mig i ordningför middagen. / Elin

MATILDA OCH ETOILE ♥

Innan jag flyttade till Dk och köpte Rascal bodde jag ju in Sweden! 

I Sverige red jag på elfvik och hyrde en söt c ponny som heter Matilda. Hon var inte den bästa i dressyren men hoppa älskade hon, ibland kunde hon stanna men när jag hade hittat knapparna på henne så funkade det bra! Red henne 5 dagar i veckan och blev verkligen kär i henne.
Tänkte bjuda på en liten bildbomb på sötís Matilda!♥
Bilderna är från en fälttävlans träning!













Fotograf: Alba

Gud vad jag saknar henne, kommer aldrig glömma dig gumman!♥

Sen behövade hon åka till en annan ridskola, blev jätte ledsen. :( Då fick jag istället rida en ponny som heter Etoile. Hon var fin i dressyren och hoppningen men kunde stanna ibland.
Här kommer en bild bomb på den finaste tjejen.

































Fotograf: Amanda
Saknar henne också jätte mycket dem har 2 tjejerna har lärt mig att rida! Ni kommer alltid att finnas i mitt hjärta.

/ Julie (tidsinställt)





SÅ VAD HÄNDER IDAG?

GODMORGON!

IDAG SKA JAG...:

Äta frukost, klä på mig och sånt man gör på morgonen.


Åka till stallet, skritta ut med Rascal, släppa ut honom, göra hö påsar, fixa fodret och smörja och putsa tränset, sadeln, sadelgjorden och mina stövlar.

♦ Åka hem, ta det lite lungt, äta lunch, städa mitt rum, göra läxor och åka till stallet igen för att ta in min älskning.

♦ Chilla, äta middag, äta godis, se på film, va på datorn, skypa, blogga och sova.


  

DET KOMMER ETT TIDSINSTÄLLT UNDER DAGEN

/ JULIA =D


Tack...

Det blir säkert bra! Angel har också dåliga dagar och då e hon förjävlig rättare sagt! Alla har motgångar, första gångerna jag red Angel blev jag rätt ledsen för att hon inte gick som jag ville. Men nu har vi lärt känna varann lite. Och nu går det bra! Rascla hade sääkert en dålig dag! <33

Jag sa ju att det skulle gå bättre :D det kommer bara gå bättre och bättre! ;) Ni äger, du äger! kom ihåg det när du sitter på hästryggen! <3
jag har också haft såna perioder med fenix, det går över :) fäller han nu? för isåfall kan det vara smart att ge b-vitamin, det hjälper till vid pälsfälling och sättning, de kan ju bli lite trötta då :) prova det om han inte är normal vid nästa träning :)


I am sorry to hear you fell off but you rock so it does not matter! x

Tack Frida, Ida och Maddison för så fina kommentarer!



//JULIA



Tja...

Tja nu ska jag se på film och äta glass, gött va? =D bloggar efter filmen har ni några tips om vad? kommenetra gärna, blir grymt glad då! och det tipset jag väljer får en riktig fet och najs länkning! ♥

 



/ Julia


Bättre men inte bra

Tjena bloggen!!
Tänkte skriva lite om hoppträningen.
Vi övade mycket på omhoppningsvängar det var roligt, Rascal är ju grym på det! ;-) Vi hoppade bana och det kändes bättre än i tisdags men han var fortfarnde inte sitt gamla jag.Men i tisdags så lyssnade han nästan inget alls på skänkelen och igår gjorde han det mer men förut verkligen sög han tag i hindret. Sen i slutet stannade han, blev verkligen sur på honom men då hoppade vi det hindret om och om igen så han inte tvekade. Men jag tror det hänger också mycket på mig, mitt självförtroende är ganska lågt just nu.  Mamma och jag pratade länge med Malene efter lektionen om vad det kunde vara. Malene satt upp på Rascal och red runt lite. Vi bestämmde oss att han skulle få vila några dagar och att vi ska ta blodprov på honom, det går ett virus i stallet så det kan kanske vara det också. Malene ska också rida honom nästa torsdag och hoppa lite. Så får vi se hur det blir.





/ Julie

Har internet :)

Skriver inte så långt nu men Har kommit in från backen nu. Är jättetrött och saknar Nobel och Money. Det är svåra backar som inte är pistade och kan bli väldigt jobbigt när ett träd plötsligt kommer och sen ett till och ett till och plötsligt är man inne i en skog ;) blev jätteglad när jag märkte att pappas internet på telefonen. Hör sen / Elin

Bloggar imorgon

Idag var det hoppträning, så kom hem rätt så sent och då när jag kom hem behövde jag plugga så har inte hunnit blogga...och nu måste jag sova, så imorgon då bloggar jag!!!




 jag älskar dig ♥

/ Julia

Hörs på Måndag då

Nu har jag packat det mesta hoppas jag. Känns alltid som man glömmer något... Vi ska åka nattbuss till Kittelfjäll. Sen i morgon kommer vi fram på morgonen. Blir skidor hela dagarna sen. 

Nu undrar säkert några hur vi gör med hästarna men det är inga problem. Fredag och lördag sköter Anna dom och tror hennes syrra också rider en av hästarna. Sen på Söndag sköter mamma hästarna för hon åker inte med till fjällen.

Dit vi ska finns inget internet tror jag och mitt mobil sak funkar inte där. Men Julia sköter bloggen bra och jag kommer ju hem på Måndag igen. Blir nyttigt att leva utan mobil och dator några dagar.

För exakt ett år och en dag sen fick jag veta att jag hade diabetes och jag fick inte åka med. Då blev jag besviken för jag hade verkligen längtat! Men nu exakt ett år och 1 dag senare så gör vi ett nytt försök och hoppas det blir bättre den här gången.





Ha det bra och vi hör om några dagar :)

hedsig

Skritta....

Igår skrittade jag ut barbacka på Rascal, det var lungt och skönt. Skrittade 2 varv runt galopp banan  och sen skrittade jag lite mer i skogen.

 Bilden är inte från igår!

/ Julia

Jag gillar

Kolllar runt lite och hittade dom här benskydden på bilden. Jag gillar dom efter en stund men inte på en gång ;) 
Skulle gärna vilja ha dom rödasvarta.



vad tycker ni om dom?

/ Elin


NU kommer den

Nu har jag äntligen fixat/hittat ett pogram att fixa filmerna i så här kommer filmen från lektionen i söndags på Money. Ni får se hur det såg ut i mitten av lektionen ;) Den är itne så lång men bättre än inget.



hedsig

5 saker ni inte visste om mig

• När jag var liten och åkte förbi några hästar så skrek jag alltid " stanna hästar stanna hästar....".

• En ridlärare fick mig att tro att jag gillade dressyr och inte hoppning.

• Jag hatar vintern

• I början när Money var ny grät jag när jag skulle leda Money.

• Jag saknar Stömsholm så mycket som jag aldrig trodde att jag skulle göra... och Black Ocean ♥

• Kommer åka till Strömsholm i sommar 2 gånger antagligen :D




Kan inte komma på flera just nu... OCh det var inte så "stora" saker men bättre än inget.

hedsig



Nu blåser det motvind

Hoppträning idag......skrittade fram ute, det var varmt och skönt idag. Gick ner till ridhuset och red fram, han känndes lite trött och svarade inte riktigt på min skänkel. När vi började hoppa fram så var Rascal jätte trött och så. Vi hoppade lite mer och han kändes inte som vanligt. Vi hoppade bana på typ 80-90 cm han rev första och stannade på tredje och jag flög över hindret med tränset i handen...det gjorde inte ont, blev bara lite chockad som jag alltid blir när jag ramlar av.  Hade gråten i halsen men bet i hop och hoppade banan två gånger till kändes bättre men behövde verkligebn hålla om och skänkla. Efter lektionen skrittade jag ut på direkten jag orkade inte vara i ridhuset en endaste sekund mer! Skrittade ut ensam och då kom tåranrna, asså jag grät inte för att det gjorde ont eller nåt det var för jag blev orolig för Rascal. Han är alltid pigg och glad när vi ska hoppa och nu var det bara stopp, jag kände inte igen honom. Men det var skönt att gråta riktigt skönt att få ut allt sen när jag hade gråtit klart så kändes allt bra igen typ. Han hade säkert en dålig dag eller en svacka....hoppas jag. Men iallafall så får han ta det lungt imorgon kanske ska vi longera lite, så får vi hoppas att han är sitt gamla jag på torsdag då jag ska hoppa för Malene.



/ JULIA

Elins "drömoutfit"

Thilda gav ett väldigt bra förslag för ett tag sen om att jag och Julia skulle göra våra drömoutfits.
Jag har inte riktigt någon drömoutfit men här kommer lite "vad jag vill ha" outfit istället till hoppningen så tänkte jag göra till galoppen också sen ;) Men det blir ju ltie en drömoutfit ändå på sätt och vis.



hedsig

Jobbig dag

Idag är jag inte alls på bra humör och har haft en jobbig dag. Sen pluggar jag till So- som är på fredag men då är jag ledig så gör nog det på torsdag istället.

Jag försöker hitta ett bra pogram på datorn där man kan klippa filmen sen i lektionen i sönadgs men det går inte så bra. Pappa har nämligen en ny dator med nya funktioner...



Hej då / Elin

Julia och Elin svarar på frågestunden

ELIN SVARAR:


Fridaa :) <3

vad är er önskeoutfit?

om man ska köpa en ny outfit till en svart häst..vilka färger (har redan ljusblå...funderar på grå!)? 
vad gillar ni mest hoppning/dressyr?

några frågor :)

ha det bäst <333


Jag har ingen aning men kanske kommer upp en outfit jag vill ha sen ;)

Jag gillar ju rött väldigt mycket så det funkar tycker jag på en svart häst eller mörkblå som Money brukar få ha. Sen är ju vit också snyggt på en svart häst. Dom flesta färgerna passar till svart.

Hoppning! Dressyr rider jag bara för att bli bättre i hoppningen :)

HA det bra du också <3


NellieB

Elin

Va tkr du e roligast, hoppning elr galopp?

Kan du inte beskriva galopp lite. Lixom ja vet hur man galloperar, men hur är d runt omkring. Innan start å så. Va man ska tänka på för att få ut max av hästen under loppet?
Brukar du å din pappa rida ut tillsammans?
Rider din mamma oxå?

Ps. Ni e grymma tjejer. Skulle ha varit grymt kul att nån gång i livet att få träffa er. All love to you!!! <3<3<3


Det var en svår fråga för det är roligt på olika sett så jag kan nog inte välja.

Jag är mest på Täby galopp och det är där det är mest tävlingar i Stockholm. När man kommer dit och det kan vara när som helst så känner man en spänning i luften tycker jag. Innan start är det ganska lugnt för mig men sen på banan när man ska rida till starten så är Nobel taggad men man kan ha kontroll ändå. Sen eftersom ponnyerna inte springer så långa löp så är det viktig med en bra start. Efter loppet så är Nobel helt upphetsad och vill bara takta runt och galoppera mer.

Hur man får ut max av hästarna är svårt att säga för mig men jag tror att om hästen tycker att det är roligt så funkar det ju men man kan ju inte tvinga en häst att springa fort om den inte vill. Och jag gör det bara på skoj så då tycker ju Nobel också att det är roligare :) Sen så vet Nobel att på en galoppbana ska han springa så då gör han det. Men det är en svår fråga...

Jag och pappa rider ut tillsammans ganska ofta för det är ju smidigast. Mamma rider oxå men inte så mycket längre ;)

Skulle också jättegärna vilja träffa dig <333



Hedda

Hej!

- Hur gamla var ni när ni började rida?
- Varför började ni rida?
- vilka är era favorit minnen inom ridningen?
- Har ni någonsin känt för att sluta rida?
- Vilka är era favoritbloggar?

Jag tycker eran blogg är jättebra!:)
Kram Hedda!:)<
3

- Jag var 6 år när jag började på ridskola.

- Jag har alltid älskat hästar men varför vet jag inte.

- I sommars på landet när hästarna stod utanför huset.

- Nja, någon gång då jag inte orkat åka till stallet när det typ har varit kallt eller så. Men

aldrig på riktigt om du fattar vad jag menar ;)

- En blogg jag läser varje dag är nellieberntsson.blogg.se och sen några mindre.

Tack så mycket <3


maddison <3

To Both:
Why do you like horses?
Why do you like riding?
What do you like about your horses?
What is your favorite song?
Which blogs do you read Every Day?
xoxxo

I have loved horses all my life so I do not know why ...
As I have loved horses all my life, so is riding a part of it. But I also like to just be in stable and crafts.
I have no favorite song;)
I laas most horse blogs and my friends' blogs, but it is different.

Hannah

1.Hur högt har ni hoppat?

2.Hur länge har ni ridit?

3.Erat bästa hästminne?

4.Eran favorit bild?

5.Vilka bloggar läser ni?

6.Vad brukar ni tänka på innan en tävling?

KRAMAR HANNAH... TACKSAM FÖR SVAR ;)

 

1. Jag har hoppat 120 cm med Nobel men inte en hel bana då.

2. Jag har ridit sen jag var 6 år på ridskola och innan red jag lite hos mammas kompisar. Så på ridskola har jag ridit i ca 6-7 år.

3. Oj det är svårt. Men  måste väl säga att det var på landet i somras när hästarna stod utan för huset för då lärde man känna dom på ett annat sätt.

4.

5. Jag läser inte så många bloggar men kompisars och sånt och sen några stora hästbloggar. Men har svårt för att bli fast i en blogg.

6. Jag har ganska bra tävlingsnerver så jag blir inte nervös som många andra på det sättet men jag brukar alltid tänka genom banan. Kvällen innan brukar jag tänka igenom allt, kolla på någon film ifrån en anan tävling som gick bra för mig och Nobel och kolla på tävlingar innan från den anläggningen så man vet lite hur ridhuset och allt ser ut.


<3

Hur högt har ni hoppat en bana med Nobel och Rascal?

Vilken höjd skulle ni vilja ha klarat innan ni dör?

Vilket är erat favoritmärke inom ridsporten?

Hur ser en typisk tävlings outfit ut för er?

Tack :D

 

Jag har tävlat 1 m men träningarna vet jag inte hur högt fast inte så jättehögt ;)

Så högt det bara går! Jag vill gärna vinna OS innan jag dör men det vill nog dom flesta…

Jag har inget favoritmärke. Men jag har mest saker från Hööks som är billigt och för mig har sakerna där hållt väldigt bra.

Jag gillar rött och svart så försöker det är någon av dom färgerna jag vill ha när jag tävlar men inte för mycket av det heller.




Ebba lyee

* Vad var erat första intryck när ni fick reda på att ni skulle få en egen häst?

* Ångrar ni er ibland, och önskar att ni typ red på ridskola istället?

*Favorit låtar? haha :D


* Kommer inte ihåg men jag blev väldigt glad.

* Det jag saknar från ridskolan var alla kompisar och när man satt och hade kul i klubbis och byggde fram hindrena till hoppspecialen och allt sånt, du vet hur det var på Elfvik och allt det saknar jag.

* Har ingen favoritlåt.

 

Thilda

till båda:

hur fick ni era föreldar att säga ja till häst?

hur många hästar har ni hyrt/haft totalt, asså först elin och sen julia (t.ex) och sen berätta vilka, fatta ni? :)

 

Här sår det hur vi fick Nobel: http://horzeriders.blogg.se/2011/february/sa-har-blev-nobel-var.html#comment. Men jag hade precis slutat leasa häst på Elfvik och sen hade jag inge bra ställe att rida på typ och sen kom Jessica med den bra ideén att ta Nobel på foder. Sen blev pappa så sugen på en stor häst. Men ett tips är att få sina föräldrar intressera för annars är det svårt.

Jag har ingen aning men hyrde ibland på ridskolan över loven. Så första hästen jag hyrde var Sannie under ett lov och sen en häst som hette Conny som också var en ridskole häst. Sen hade vi Goblin, Rosita, Olle och Vojje under sommaren 2009 men inte alla samtidigt då ;) Och under hösten 2009 så leasade/hyrde jag Boss som stod ute på Elfvik så skötte jag honom 3 dagar i veckan och sen har jag varit medryttare på en häst för längesen. Det är varit många hästar i mitt liv redan.

 

Molly

till elin:

hur många gånger haru ramlat av nobel? ;D

vad hette den första ponnyn som du hyrde eller typ nåt sånt på? :D

kan inte så mycket hästord men jaja

:D <3 saknar dig som FAN


Jag minns inte hur många gånger men För många.

Första ponny jag hyrde var nog Sannie som jag hyrde under ett lov på Elfvik när Botti var där ute.

Saknar din med <3


Julia

Hur ser er drömhäst ut? ( om ni inte får välja era egna hästar) ;)

 

Det är svårt men det ska vara ett Engelskt fullblod som kan hoppa högt och galoppera snabbt men är snäll. Fast jag vet inte jag märker det när jag ser den tror jag. Bara det klickar mellan mig och hästen.


Julia

Till elin:

hur gammal är nobel?

hur gammal är money?

hur högt har du hoppat?

vart har du dina hästar?

hur många år har du ridit?

din favorit affär?

ditt favoritmärke inom ridsporten?

hur ser din drömponny ut?

när kommer du till hufvudsta ;)?

vilken skola går du i?

är du kär i någon ;)?

vilka bloggar läser du dagligen?

 

Nobel är 16 år om man inte räknar från nyår. Han fyller 17 år den 16 April.

Money är 9 år fast fyller 10 den 21 mars om jag minns rätt. Jag räknar inte från nyår då jag kan deras riktiga datum.

Jag har hoppat 120 med Nobel men då var det inte en hel bana.

Mina hästar står i Solna, Stockholm.

Står högre upp men 6-7 år.

Har ingen favorit affär…

Har inget favorit märke heller ;)

Drömponnyn är ju Nobel för mig. Men skulle man kunna korsa alla ponnysar jag har varit ”förälskade” i skulle det nog bli en superbra ponny.

Jag vet inte planerar faktiskt inte så långt fram. Har precis planerat  tävlingarna i april.

Jag går i en helt vanlig skola i Stockholm.

Nej.

Står högre upp :)




Tilda =)

hello<3 :-) 
1. I hur många år har ni ridit??

2. Vad vill ni jobba som när ni blir vuxna?

3. Vad e erat roligaste häst minne??

4. Har ni någon gång vart me i en ridolycka, tex blivit avkastad och fått hjärnskakning eller nått sånt???

Eran blogg e awesome!!!<3 
Puss o kram

 

1. Ca 6-7 år

2. Jag vill bli elit hoppryttare eller professionell jocky om inget av det lyckas så vill jag bli polis.

3. det var på landet i somras eller när Nobel komma galopperande mot mig gnäggande i hagen.

4. Jag har blivit avkastad/ ramlat av väldigt många gånger men har inte gjort mig så illa. det värsta var en liten hjärnskakning för några veckor sen och sen nu för några dagar sen när Nobel blev rädd och stegrade i stallgången så jag blev träffad av hans ben. Men då fick jag bara väldigt ont i ansiktet. Men Nej inte någon farligt har hänt för lite saker får man räkna med ;)



JULIA SVARAR:

Hannah

1.Hur högt har ni hoppat?
2.Hur länge har ni ridit?
3.Erat bästa hästminne?
4.Eran favorit bild?
5.Vilka bloggar läser ni?
6.Vad brukar ni tänka på innan en tävling?

KRAMAR HANNAH... TACKSAM FÖR SVAR ;)

Heej Hannah!! =D
1. Jag har hoppat cirka 110 cm med Rascal.
2. Jag började på riktiga ridlektioner när jag var 6 år..så 7 år har jag ridit. ;-)
3. Mitt bästa hästminne är nog när jag galoperade i vattnet i somras på med medryttarponny. ( jag hade inte fått Rascal än)
4. Guud det måste väl bli den ända hoppbilden mamma lyckades ta..haha asså alla andra bilder är när jag lander eller innan hindret. Men jag har tycker om många andra bilder.
5. Jaa du jag läser rätt så många bloggar...men det är nog din,mina vänners, dem som lämnar bloggadress på kommentarerna, Nellie´s blogg, Teamnymans blogg och många fler.
6. Jag brukar tänka på banan. ;-)


<3

Hur högt har ni hoppat en bana med Nobel och Rascal?
Vilken höjd skulle ni vilja ha klarat innan ni dör?
Vilket är erat favoritmärke inom ridsporten?
Hur ser en typisk tävlings outfit ut för er?
Tack:D

Tjenare <3 måste börja med att säga att du har ett jätte fint namn. ;-)

1. 1 m ungefär.
2. 2 m nää skoja bara, så högt som det går.
3. Asså för mig räknas inte märket bara jag tycker det är snyggt och bekvämt. Så jag har inget speciellt.
4. JAg ska göra en, då får ni se.

Ebba Lyee

* Vad var erat första intryck när ni fick reda på att ni skulle få en egen häst?

* Ångrar ni er ibland, och önskar att ni typ red på ridskola istället?

* Favorit låtar? haha :D

Hejsan Ebba!!
1. Det var typ ingen surprise, ända sen när jag var lite har jag tjatat på mamma och pappa om att få en häst och då har dem sakt att när jag blir 12 år ska du få en häst.  Så det blev typ inget intryck om du förstår vad jag menar. Men jag blev ju jätte glad såklart.
2. Jag har ju inte haft egen ponny så länge så nej jag har inte önskat det.
3. Vad svårt, jag har många.



Thilda

till båda:
hur fick ni era föreldar att säga ja till häst?
hur många hästar har ni hyrt/haft totalt, asså först elin och sen julia (t.ex) och sen berätta vilka, fatta ni? :)

Hejsan Thilda. =)

1. Tjata, tjata, tjata och lite mer tjata. Nää men jag visade verkligen att jag var intresserad av hästar.
2. Jag tror inte jag årkar skriva om alla. ;-) men jag kan göra ett inlägg om det lite senare.



julia


till julia:
hur ser din drömponny ut?
hur hög är rascal i manken?
hur fick du en häst? :/
vilken skola går du i nu?
din favoritaffär?
din favorit låt?
ditt favorit märke inom ridsporten?
vilka bloggar läser du dagligen?

kommer inte på fler frågor ;) <3
puss

Heeeeeeej Julia. <3
1. Min drömponny...Rascal är min drömponny helt klart.
2. Han är 147 cm.
3.
http://horzeriders.blogg.se/2011/february/hur-blev-rascal-min.html#comment
4. I en skola i danmark.
5.Många.
6. Många.
7. din och många fler!!

Tilda =)


hello<3 :-)
1. I hur många år har ni ridit??
2. Vad vill ni jobba som när ni blir vuxna?
3. Vad e erat roligaste häst minne??
4. Har ni någon gång vart me i en ridolycka, tex blivit avkastad och fått hjärnskakning eller nått sånt???
Eran blogg e awesome!!!<3
Puss o kram

Hello Tilda!! =D
1. 7 år.
2. Jag vill bo på en gård och typ sälja och köpa hästar och ponnys och så ska jag vara ridlärare men inte på en ridskola!! <3
3. Roligaste? det var väl i skåne när jag och min kompis Hedda red barbacka och hoppade 110. det var så roligt!! =D
4. Jag har ramlat av rätt så många gånger men inte skadat mig, peppar, peppar.


maddison <3


To Both:
Why do you like horses?
Why do you like riding?
What do you like about your horses?
What is your favourite song?
Which blogs do you read every day?
xoxxo

Hi Maddie!! <3

1. Because horses are amazing animals!!
2. It´s fun and you just love it.
3. I like all about Rascal! <3
4. I have a lot of favorite songs.
5. Yours and more other blogs.

Celine


 


Julia:

1. Hur kul är de att rida på skala 1-100 ?
2. Hur högt har du hoppat ?
3. Vill du jobba som ridlärare när du blir stor?
4. När kommer du tillbaka till Lidingö ? <3 <3 <3 <3
Hej Celine!!

1. 100 helt klart!! <3
2. kolla ovan.
3. Jaa det vill jag men inte på en ridskola.
4. till somaren tror jag.

Hedda

Hej!
- Hur gamla var ni när ni började rida?
- Varför började ni rida?
- vilka är era favorit minnen inom ridningen?
- Har ni någonsin känt för att sluta rida?
- Vilka är era favoritbloggar?

Jag tycker eran blogg är jättebra!:)
Kram Hedda!:)<3

Heej Hedda! <3

1. 6 år började jag på stockby och på riktiga lektioner.
2.Det var nog för min mamma gjorde det och så släppade hon dit mig och jag blev helt kär i hästar och stallet.
3. kolla ovan.
4. aldrig.
5. Nellie´s teamnymans och många många fler, eran blogg är också super bra!! <3


NellieB

Julia
Hur ser dina planer ut me Rascal om du tittar 3 månader framot?
Varför flytta ni till Danmark?
Tror du ni kommer flytta hem igen?
Grymt att gå i en internationel skola, har du blitt grym i engelska nu då?
Finns d nån sötis kille på skolan?
Tycker du att man gör lixom nåt bättre å sämre me hästarna i danmark än i sverige?

Ps. Ni e grymma tjejer. Skulle ha varit grymt kul att nån gång i livet att få träffa er. All love to you!!! <3<3<3

Heeeeeeeej Nellie!! <3

1. Träna, träna, träna, tävla, tävla, tävla och lite mer träna.
2. För  min pappa jobbar här.
4. Jaa det kommer vi verkligem göra!!
5. hahah kanske det. ;-)
6. nää tycker det är samma sak.
Skulle var super roligt att träffa dig me!! <3

Fridaa :)<3




vad är er önskeoutfit?
om man ska köpa en ny outfit till en svart häst..vilka färger (har redan ljusblå...funderar på grå!)?
vad gillar ni mest hoppning/dressyr?

några frågor :)

ha det bäst <333

Hej Frida!! <3

1. jag ska göra en så den kommer.
2. jag vet inte, återkommer med svar! ;-)
3. Hoppning ofc!!









 








PLANERING VECKA 12:

Måndag: Konditions träning, mamma rider.

Tisdag: Hoppträning för Sören.

Onsdag:  Dressyr lektion (?).

Torsdag: Hoppträning för Malene.

Fredag:  Skritta ut.

Lördag: Rida ut, konditions träning.

Söndag: Dressyr i paddocken eller ridhuset, beronde på väder.

   

 

// Julia





Lite förvånad

Jag kollade lite på hur många visningar mina filmer på youtube har haft och blev väldigt förvånad när jag såg det här:

 

För många är det lite men för mig är det mycket ;)

/ Ellin


Ja, jag rider. Vad är det för fel med det då?

I min klass är jag den ända som rider typ. I min klass är jag den ända som gillar hästar. I min klass är jag den ända som vet något om hästar. Jag får mycket smeknamn som ex heeestflickan är vanligt. Dom försöker få mig att bli irreterad, arg och sånt genom att säga massa saker som många skulle bli ledsna för. Men bryr jag mig? Nej, jag står för att jag gillar hästar och det är inget fel med att gilla hästar. Jag bryr mig inte om dom säger att jag är djurplågare, dålig på att rida och allt sånt för jag ÄLSKAR hästar mer än något annat. Och när dom säger något som inte stämmer håller jag med bara för att annars tycker dom det är ännu roligare och det är så man ska göra tycker jag för att börja bråka med dom eller säga i mot leder ju ingenstans.... Till och med tjejerna ger mig smeknamn men då undrar jag om det bara är för att killarna gör det för dom gör det inte när vi inte är i skolan. Det är intressant att i skolan är alla så himla i mot hästar och allt men ibland när vi inte är i skolan har jag hört "ÅÅ Elin kan inte jag få hänga med dig till stallet". Så varför måste alla falla för grupptrycket egentligen? Jag vet att många flera får skit för att dom rider och gillar hästar men stå upp för det ni gillar och fall inte för det jävla grupptrycket. Jag faller inte för grupptrycket för isåfall skulle jag inte haft häst och gillat hästar i smyg. Så är det i vanliga livet också att alla gör som alla andra istället för att göra sin grej.Men ibland passar det att jag har hästar om man ex kan känna pengar på det eller när inga andra hör. Så snälla var er själva och bry er inte om vad er kompis tycker eller vad vem som helst tycker och det gäller alla sporter och intressen. Men är det någon som vet varför det är så kul att ge folk smenamn och försöka reta upp en person som jagtor att dom försöker göra med mig? 







Det här är inte riktat mot någon speciell person för jag trivs i min klass för det mesta och har bra kompisar.

/ Elin



hallå

Heeeej!! Förlåt för att jag har varit väldigt väldigt dålig på att uppdatera den här helgen, jag haft så himla mycket i skolan!! Har haft powepoint, prov och massa andra läxor....men då är det tur att man är 2 som bloggar. ;-) Och igår fick jag data förbud för jag behövde plugga. -.- Sååå förlåt. Ska skärpa mig!!! Igår (söndags) red mamma för jag hade mycket plugg och idag red mamma också. Men jag berättade aldrig om i lördags.....


Tog bussen till stallet solen sken och det var 10 grader..skönt va? Fixade med Rascal och gick ut till galopp banan.
Skrittade ett varv i aktiv skritt på långa tyglar, han var lite tittig men det gick bra. Efter ett varv i skritt tog jag ett varv i trav han var pigg och glad. Sedan fattade jag galopp, kortade och ökade men mest ökade jag. Bytte varv och galopperade runt, gud vad det var roligt! Han blev jätte svettig så travade lite. Gick in i paddocken och travade lite där. Skrittade av honom på långa tygla och efter det gick jag till stallet igen. Släppte ut honom i hagen och åkte hem. Maddison kom, satt på mig spring käderna och gick ut. Vi sprang ett tag, det var väl roligt. Sen drog vi och åt pizza. Gick hem plugga lite och sånt.



Nu ska jag chilla lite, blogga mera och kolla på ponnyakuten och solsidan.
 
/ Julia =D

Läxdag kanske

Tänkte göra alla läxor jag kan idag som jag vet att vi har så blir det inte så många sen. Sen så ska jag åka till kittelfjäll på torsdag och åka skidor och där finns det inte internet så kan inte blogga då. Men skönt att ha klart så många läxor som möjlig innan. Så nu blir det läxor om jag orkar att göra alla som jag tänker att jag sak göra ;)

/ elin


Ponnyakuten

Har kollat på ponnyakuten nu. Jag ligger en vecka förre Tv:en ;) Tycker om  det pogrammet men det är lite för lite hästar och sånt och lite för mycket prat. Jag gillade 1:a bättre... Men det är ju nästan alltid att första säsongen är bättre på serier eller filmer.
Men jag vet en sak ni antagligen inte vet :P men får nog inte säga det, hehehe :)

Gillade ni också ponnyakuen 1 bättre eller gillar ni ponnyakuten 2 bättre? Vad tycker ni är bra och dåligt som dom skulle kunna ändrat på?





/ elin

Jag är nöjd med den här lektionen

Red lektion i morrse för Jakob på Money som ni vet. Jag tycker det gick jättebra och är nöjd. Money var så snäll fast blev nog lite irriterad på slutet för han tyckte det var jobbigt. Men det var en kul lektion som gick bra :)





Har filmer från idag, om ni vill se så får ni säga till ;)

hedsig


Trött

Nu har vi varit borta hos några vi känner. en i familjen fyllde 18 år. Jag hade jättekul med Rebecka och Elvira som jag har känt i hela mitt liv nästan och elvira är lika gammal som mig och Rebecka ett år äldre ;) Men vi träffas inte så ofta längre så när vi gör det har vi kul.


Jag och elvira för många år sen ♥

I morgon morgon ska jag träna för jakob. Rdier Money och Nobel får vilodag. men nu måste jag snart sova för jag är redan trött sen i morrse och i morgon blir det också tidigt.

hedsig
 

Tips tack

Nu ska jag bort en stund eller ett tag... När jag kommer hem så kansek någon har gett tips om vad jag kan skriva om. Det kan vara vad som helst och måste inte vara hästar! Så kom igen nu har inga ideér :( Så skriv vad just du tycker och alla tips är bra hur dåliga dom än är ;)

/ Elin

Hoppträningen idag

Hoppade i morrse för Anna. Nobel var duktig :) I början var han lite tittg men det gick om jag bestämde mig. Jessica hoppade Money och hon har inte hoppat på evigheter typ. Det var kul idag och jag är nöjd. Nu kommer det lite bilder och sen en film när jag hoppar.

















hedsig

film från igår

Här får ni 2 filmer från igår när jag hoppade Money. Gick kanske inte så jättebra men jag lär mig Money snart för det är 3:e gången jag hoppade honom "på riktigt"





hedsig

Här kommer filmen från hoppträningen i torsdags....


förlåt

Förlåt för dålig uppdaterig från min del, imorgon då kommer det...massa gött att läsa och titta på!!! men nu måste jag sova!! hela dagen har jag haft träningsvärk från hoppning i torsdags så det ska bli skönt att sova! Imorgon kommer Maddison, vi ska ut och springa, ovanligt va? jag har skit dålig kondis så nu tänkte jag ta tag i det..men det kommer väl sluta med att jag ligger på marken och inte kangå mer. ;-) Men då ses vi imorgon eller det är ju redan lördag men aa ni förstår.
Godnatt♥



/ Julie


ska sova

Ska gå och lägga mig nu så jag orkar hoppträningen i morgon för Anna. Känner att det varit mycket hoppning för mig nu. Jonas (jessicas kille) hänger nog med och filmar :)



God natt / Elin

Ridingen idag

Började med att jag gjorde i ordning det mesta i stallet till Money och Nobel sen tog jag in alla hästar. Gjorde i ordning Nobel lite snabbt. Han var väldigt blött efter snöregnet. Re ut barbacka på honom. började med att skrtta aktivt 15.25 minuter. Sen travade jag lite och sen red jag runt träden i skogen och fick Nobel att lyssna bra och mjuk i båda sidorna :)

Sen när jag kom tillbaka till stallet igen fixade jag resten i stallet och Nobel för natten. Pappa kom så åkte vi till Solna och kollade på när några hoppade.

Åkte tillbaka till stallet. Så gjorde jag i ordning Money och red iväg till ridhuset. Började att hoppa fram på lite små hinder och sen på kombinationen. Satte ihop allt till en bana där man både kunde ta små och stora vägar. Och sen hoppade vi en annan bana och så höjde hindrena. Det gick jättebra tycker jag för att jag har ju inte hoppat Money så mycket. Det var en där som tyckte att jag nästan hoppade Money bättre än Nobel. Jag är nöjd över hoppningen. Money kan blir stark och dra efter hindrena eller inte dra men kasta upp huvudet och springa så det är svårt att få tillbaka honom men på slutet gick det ganska bra att få honom "lugn" igen :) Bilden nedanför visar hur det kan se ut då.









film kommer kanske i morgon ;)

/ Elin



Börjar att skriva om gårdagens hoppning

Vi åket till Såsta med hästarna. Det kändes konstigt att komma dit när det fortfarande var ljust! När vi hade lastat ut kom en vit häst fram till mig och sa hej och då sa jag hej för att vara artig. Men hon ryttaren bara "Elin, det är jag Frida" och jag tänkte " det är säkert någon som har varit med förut här på träningen" då det kommer och går folk då och då. Men sen kom jag på att det var Frida jag red med förut på Elfvik :) Mest för jag kände igen hästen... Det var kul att träffa henne igen och se hennes häst i verkligheten för har bara sett den i Klara filmen innan för den hästen är Star.

Sen hoppade vi. Nobel var duktig men det gick inte så bra i början. Vi övade på att rida lomhoppning och så utan att stressa eller så man skulle bara tänka på hur man red vägarna bra och sånt typ. Hoppade lågt i början och det gick verkligen inte bra! Sen höjde Linda så jag hoppade 90-110cm och då gick allt superbra :D Nobel flög och tyckte verkligen om det.  och jag med. Nobel hoppar alltid bättre om det är högre. Så jag var nöjd efter den rundan oh sen var lektionen klar ;)




Nu ska jag kolla filmerna och bilder från hoppningen med Money idag och sen kommer det upp.

Hej då / elin

Nu ska jag åka till stallet

Nu ska jag gå ner till tåget och sen åka till stallet :) Ska börja rida Nobel. Blir antagligen i skogen och sen hoppa Money ikväll.



hedsig

SISTA CHANSEN!!!!!!!!!!!!!!

Ikväll kommer svaren från frågestunden så nu är det sista chansen att fråga frågor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kom igen nu!

http://horzeriders.blogg.se/2011/march/fragestund.html#comment

http://horzeriders.blogg.se/2011/march/fragestund.html#comment


http://horzeriders.blogg.se/2011/march/fragestund.html#comment


http://horzeriders.blogg.se/2011/march/fragestund.html#comment

http://horzeriders.blogg.se/2011/march/fragestund.html#comment


Åhh vad roligt det är att hoppa

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =D

Efter skolan åkte jag hem, åt, satt på mig ridkläder och åkte till stallet med mamma. Hämtade honom i hagen, gjorde i ordning honom och skrittade ut. Tar ungefär 15 min att skritta till Malenes place. När vi kom fram så började jag trava fram, volter, tempo växlingar och sånt, galopp samma där. Vi började med två små sokerbitar som vi galopperade över det var väl ok, han drog sig mot sidan. Sen hoppade vi snett in på ett räcke och sen volt till baka på ett annat räcke på diagonalen. Efter det hoppade vi banan det gick rätt så bra, hoppade banan många gånger. En gång stannade han och jag höll på att glida av men det berode på att jag kom i undertempo, så det behöver jag tänka på, så det blir sporrar nästa gång. Men det var roligt, för Malene utmanade mig och höjde lite. Hon är verkligen en grym tränare!!!!!!! Så nu ska jag hoppa 2 gånger i veckan, för Rascal behöver det, och att det är såkart roligt. En gång för Sören och en gång för Malene, det blire säkert toppen.

Mamma filmade och försökte fota lite men blev bara en bra bild eller den blev inte bra men den får duga,filmen kommer under dagen.






Nästa stopp: Stallet

Har precis kommit hem nästan. ska äta lite och byta om och sånt lite snabbt. Sen åker jag till stallet och gör i ordning allt. Lastar hästarna och åker till hoppträningen :) Kommer antagligen hem sent och orkar säkert inte blogga...




hedsig


Tråkig dressyr lektion....

Idag var det dressyr. Borstade jätte länge innan och pysslade om Rascal. Sen skrittade jag ett varv runt galopp banan, jag gick in i ridhuset och började trava fram han kändes ok jobbade på volter och så. Efter hand fattade jag galopp galopperade lite. Efter ett tag kom Sören, och lektionen började- travade i en liten volt runt Sören. Rascal var jätte pigg så Sören fick ta hand om mitt spö. Han blev fin i formen och bra tempo i traven. Jag red på en lite större volt, fattade galopp och gjorde nästan samma sak som i traven. Sen höll vi på så hela dressyr lektionen med nästan samma saker, rida på en volt. -.- Visserligen blev han väldigt fiin i både tempot, traven och min sits. Men det skulle bli roligare om vi gjorde lite skänkelvikningar och övningar. Sen kom mamma när lektionen hade precis slutat så hon hann aldrig fota när jag red på lektionen men hon fotade lite när jag skrittade av honom.




Men imorgon blir det hopplektion för Malene. =D Malene är en så grym tränare och jag lär mig as mycket av henne.  Så nu ska jag tagga för det, kommer bli så roligt!!





Omplanering

Hade anmält mig till en tävling den 3/4 får inte vara med på tävlinegn den då kom pappa på nu för han vill vara med på en klubbtävling som är samma dag... Men han lovade att jag ska få hoppa Money en klass då :)



hedsig


Våren är på väg

Har kommit hem från skolan nu, ovanligt eller? Det kändes verkligen som våren är på väg idag men man vet ju aldrig med sverige för plötsligt när man vakanr en morgon är det 5 meter snö ute och iskallt. Får hoppas att våren kommer nu på riktig för jag orkar inte mera snö.
Har inga hästar att sköta idag heller vilket är ganska skönt då jag har NO-prov att plugga till. Tänkte dra planering för kommande dagar den här veckan ;)

Torsdag: Hoppträning på Såsta med Nobel. Försöka hinna kolla igenom No:n lite till provet.

Fredag: Rida (ut?) på Nobel. På kvällen hoppa Money. Kanske om jag hinner/orkar träffa dom andra tjejerna i klassen.

Lördag: Hoppträning för Anna på morgonen med Nobel och Jessica hoppar Money. Sen resten av dagen får vi se vad jag gör om jag gör något ens. Pappa och Jenny åker till london... 

Söndag: den dagen är lite oklar för mig. Men ska rida lektion för Jakob.   

Så det är min planering som jag ska försöka hålla.





hedsig

Jippi =D

Jaaaaaaaaa hovslagaren kom och Rascal fick två fin nya fötter höll jag på att säga. ;-) hann tyvär inte hoppa idag men det blir istället på torsdag för Malene som är ännu bättre tycker jag. =D men imorgon blir det dressyr lektion för Sören det ska väl bli roligt men det är mycker roligare med hoppning eller hur?? ;-) jaja haha skriver väldigt mycket jaja nu men jaja ;-) idag tog jag buusen somsagt till stallet Rascal blev skod jag gick och kollade på malcolm när han red och sen gick jag och mamma till stallet igen och tog Rascal till paddocken och släppte honom lös så han fick verkligen springa av sig. Han var så gulligt och trodde han var en riktig hingst, han hade sin svans uppe lixom överdrivet uppe och blåste upp sig som en riktig man och så frustade som vet inte vad eller han frustade inte han mer lixom, svårt att förklara. Såklart dog kamran så inga bilder. :(

Malcolm och Mini.




Stan

Idag åkte jag direkt från skolan till stan. Träffade Jessica där och så gick vi till Stockholms hästbutik. Jag köpte en kavaj som jag åkte dit för att köpa :) Sen köpte jag också en tröja att ha under kavajen men ska lämna tillbaka den och köpa en billigare på hööks då den ändå bara ska vara under kavajen och behöver inte vara hur snygg som helst tycker jag. Sen gick vi till häst och hund. Sen gick vi och fikade. Det var gott ;) Sen skulle Jessica byta något smycke som hon hade fått av Jonas när hon fyllde år. Det tog lång tid för henne och jag blev jättetrött och dom hade lixom pennor, helt vanliga pennor där som kostade 3400 kr!!! Asså, vem vill köpa en sån dyr penna egentligen undrar jag... Aja till sist efter en lång stund åkte jag hem.







Vad tycker ni om kavajen?

Nu måste jag göra läxor :/ Har fullt upp så borde inte sitta här framför datorn alls.

Hej då / Elin


Next....stallet

Snart ska jag ta bussen till stallet. =D mamma fick ringde till hovslagaren igen och han svarade och kunde kanske komma idag, nu mot eftermiddan. Sen kommer mamma med malcolm för malcolm ska rida idag. Men efter det ska vi longera Rascal och så. Men har inte super mycket läxor idag så det är skönt. Men mer bloggning kommer ikväll.



Och glöm inte att fråga mer frågor på frågestunden!!

 

 


jag vill rida

Heeeeeej, har gjort 1000000000000 läxor hela eftermiddagen så dålig upptadering från min del. Vi har inte fått kontakt med hovslagaren än, så mamma tog en lång promenad med honom. ska snart sova för är väldigt trött. 

Bjuder på bilden.

jag vill rida!!!!!!!!!!!!!!!! :( jaja hoppas mamma får kontakt med hovslagaren imorgon!!

 





saknar...

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥





























♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Hemma från skolan

Har precis kommit hem från skolan. Nu ska jag ta det lugnt en stund sen är det plugg som står på schemat till ett prov som är på fredag. vill verkligen att det här provet ska gå bra...


/ Elin


Det är kul att blogga just nu

statistiken går uppåt och uppåt för varje dag :) Så det är jättekul och tycker ni något är dåligt tycker vi att ni ska klaga skriva det så vi kan försöka rätta till det ;) Eller om ni bara vill ge oss tips på hur bloggen kan bli bättre. Sen söker vi fortfarande en som kan göra en header till oss gratis. Och sen är frågestunden längre ner fortfarande öppen ett litet tag till.
Och frågestunden är fortfarande öppen så fråga på nu. Tryck här.

Neeeeeeeeeeeeeeeeej

När jag skulle ta in Rascal från hagen så hade han tappat en sko!!!!!! :(  Och hovslagaren kommer på torsdag :@
Och jag som skulle börja hoppträna för Malene på den här veckan. :( jaja vi får se.





Dressyr med lite bio på..... ;-)

Tjenare!!! =D
Vad har Julia gjort idag da???  det ska jag berätta. ;-) Vakande ungefär kl 10:00 käkade frukost, det var pannkakor, yummy. :P Sen körde pappa ut mig till stallet, jag borstade och gjorde i orning Rascal. Skrittade runt galopp banan ett varv på långa tyglar. Efter det gick jag in i paddocken kortade tyglarna och började mjuka upp honom lite böjde och gick på volter i skritt. När han kändes bra gjorde jag några skänkevikningar. Jag gjorde snett i genom, skänkevikning, stannad på mitten ryggade några steg och bytte håll och gjorde skänkevikning åt andra hållet, fattar ni?? jaja sen när jag hade fått en bra skritt och form gick jag över till trav. Där var han rätt så pigg och tittig, jobbade på mycket volter och öka och minska. Efter hand satt jag mig ner i sadeln, han var rätt så skummpig och försökte korta hans trav, gick väl sådär. :/ Gjorde öppna och sluta för att få honom mjuk. Sen gjorde jag lite skänkelvikning igen men då gjorde jag bara "snett i genom skänkelvikining"
jag stannade inte mitten och så som jag gjorde i skritt. Efter jag hade fått honom någorlunda mjuk fattade jag vänster galopp. Han var helt vild eller inte vild nu överdrev jag, men stark, tittig och springig så. Jag blev rätt så hård i handen och då blev han ännu mer stark. Vi bytte varv och galopperade i höger galopp, då han är mycket finare. Han var lite springig fortfarande men han var bättre. När jag slappnade av lite blev han mycket finare. När han hade blivit fin i formen i galoppen, tänkte jag försöka i vänster galopp igen. Då hade han hunnit bli lite trött efter höger galoppen så han lyssnade mer på mig och jag var inte lika stark. När han blev ganska fin i vänster var han rätt så trött. Lät honom skritta i 1 min på långa tyglar. Därefter fatttade jag galopp igen och körde förvänd galopp, Rascal tycket det var jätte jobbigt men han var duktig, han började svettas och flåsa så det var bra. Fast han kan ha bättre kondis, det blir mycket galopp. Sen kollade jag mobilen och hade 5 missade samtal, kollade klockan och den var 13:09 och vi skulle se bio hela familjen kl 14:00 så skrittade av honom och sedan fixade jag lite snabbt med honom och släppte ut honom i hagen.

Och nu är jag hemma från bion och tänkte ta bussen till stallet och smörja lite och fixa!!.

Blev ett rätt så långt inlägg...hoppas ni orkar, läsare!! ;-)  Tyvär var ingen med mig i stallet idag, så då blir det inga bilder. :(







När jag var liten (elin)

Såg att Julia la ut några bilder från när hon var liten så jag gör samma sak ;)







Hittade inte så många bilder men bättre än inget ;)
/ elin

Papa sköter hästarna

Idag sköter pappa om både Money och Nobel så jag fick sovmorgon för annars hade jag behövt vara där super tidigt. Sen har jag läxor.



/ elin


Frågestund

Fråga vad ni vill men ni fattar var gränsen går själva... hoppas vi. Annars vad ni vill som vardag, hästar och allt man kan fråga om ;-) Om frågan är speciellt riktad till någon av oss så skriv ex. Till Julia: blabla... och så.
Vi svarar när vi har fått några frågor.





Skritta, klättra och lydnad

Hej,hej Julia här!♥
Idag red jag som sagt ut. Först skrittade jag ett varv runt galopp banan på ängen, sen jobbade jag mycket klättring upp och ner för backar. När jag klättrade uppför blev Rascal väldigt uttråkad och försökte galoppera hela tiden, de var lite jobbigt, så jag jobbade extra mycket med det tills han blev fin.
Jag klättrade ner för en jätte lerig backe, Rascal tyckte det var läskigt så han vägrade verkligen att gå, fast tillslut fick jag ner han =)
Jag jobbade honom väldigt mycket i aktiv skritt på en skogsväg efter den leriga backen. Då slappnade han av och blev jättefin! Red i ca en timme i bara skritt så det var nog bra för honom.
Rascal e verkligen min drömponny♥
även fast han e lite ouppfostrad, men de ska vi ta o fixa tillsammans!
Rascal:
- Jag vill äta grääs!!!
Julia:
- Nej Rascal, nu ska vi ta kort!
Rascal:
- Snälla, bara lite innan...
haha min roliga humor..not. ;-)

Jaja bjuder på 2 bilder från idag, pappa tog med mobilen.
ser lite spänd ut men det är typ för jag skulle börja prata.







DressyrLektions sugen

Det är inte ofta jag gillar att rida lektion men man måste ju för att bli bra ;) Just nu skulle jag kunna tänka mig att åka till stallet och rida världens jobbigaste dressyr lektion typ men varför vet jag inte... Har bara en sån känsla.











Men tror inte att jag kommer bli en dressyr ryttare bara för att jag är sugen på en ordenglig dressyrlektion nu!

hedsig





En tjej med ett hjärta av guld

Den här tjejen är 10 år och har 3 superfina ponnysar. Hon är i stallet 7 dagar i veckan OCH hinner med skolan och kompisar. Den här tjejen har en stor blogg och på bloggen delar hon med sig om allt som händer, känslor, ponnysar, familj och pojkvän och mycket mer! Har man en gång börjat läsa hennes blogg kan man inte sluta. Den här tjejen är speciell. Hon snackar inte skit och är snäll mot alla. Hon är verkligen som en dröm kompis man vill ha hela livet ut. Hon är vacker, söt, snygg och har en underbar personlighet. Hon är grym på att rida och är en förebild för oss och många många fler. Hon är mogen för sin ålder och har otroligt rolig humor. Antar att ni redan kan gissa vem det är?



Såklart är det Nellie Berntsson http://nellieberntsson.blogg.se/ =)



Så kom igen nu. Ni som inte läser Nellies blogg gör det för det är värt det.

Meddelande till Nellie: Grattis till vinsten idag Nellie! Du förtjänade verkligen den. Kämpa på som du gör så kommer du gå långt  gumman och sluta aldrig blogga ;-) Du vet att vi alltid finns här för dig ♥ love u!!!!!!




Upptatering efter: Vi hade gjord en jättesnygg (enligt oss själva) idolbild men den har försvunnit så nu har vi akut tagit "normala" bilder från nellies blogg.

Julia

Hittade några bilder och en film på Julia. Visst är hon söt på dom?





Det här är Julia när hon spelar teater på någon teater för några år sen. ;)



/ Elin

Önske outfit?

Nu är det dags för en outfit igen. Önskar ni någon speciell färg, eller till vilken gren, tävling eller vardag m.m? Kom igen kommentera vad ni vill ha för jag har inga ideér! Så snälla skriv vad ni vill ha, alla förslag är välkomna ;)


Dom jag rider för

Jag tänkte berätta för er om dom jag har haft som ridlärare elelr några och sen dom jag rdier för nu ;)

Botti: Botti red jag för på Elfvik ridskola. Hon har jag har lärt mig väldigt mycket. Men nu är hon ridlärare och har flyttat sina hästar till stockholms Ridhus och då flyttade ju även mina kompisar från elfvik med. Därför åker jag dit
ibland. En film om Botti typ.



Linda: Linda hopptränar jag för nu på torsdagar på såsta gård. Hon är en bra ridlärare som man får göra många bra markarbete/hoppövningar med ;)

Jakob: Jakob rider jag för nu men har inte hunnit så ofta sista tiden. Han är en väldigt bra ridlärare som man lär sig massor av. Han hänger med på tävlingar och har även hängt med till Lindas träningar för att kolla. Så han är en super bra att rida för :)

Anna: Anna har ofta fullt upp så henne rider jag för så fort hon har tid. Jag har ridit för henne länge. Innan hade hon kurser och sånt på Elfvik ridskola när Botti var där ute. Utan henne hade Nobel aldrig varit så här duktig som han är. Hon har vekligen fått jobba hårt med både mig och Nobel! Hon är en av dom bästa ridlärarna jag har ridit för ;)

Nu vet ni lite mera om vilka jag ridit/rider för. Så ni hänger med i snacket :P

hedsig


Länkningar

När vi länkar något här på vår blogg så blir det blå text som är understrycken.
Ex. Vår blogg

Och när ni sätter musen på den så blir det svart istället för blått. Så nu vet ni det ;)

/ Elin och Julia


Hoppningen

Idag gick hoppningen jättebra :) Först övade vi på att rida på böjtspår och så skulle vi få jämnt antal galoppsprång mellan bommarna och korta hästarna så mycket vi kunde. Med Nobel fick jag in 6 galoppsprång men det var inte lätt. Sen la vi till ett litet hinder.
När vi hade värmt upp hoppade vi studs och rulla genom den några gånger och sen la Anna på ett hidner så det blev studs ett galoppsrpång och hopp= räcke. Det gick inte så bra i början men sen höjde Anna och då gick det plötsligt jättebra ;) Sen byggde Anna om det till en kombination typ eller det var hopp ett galoppsrpång hopp och ett galoppsrång hopp. Nobel blev väldigt taggad och ökade farten hela tiden fast jag försökte korta honom. Men det gick ändå bra och jag tyckte att det var jättekul att han bjöd så mycket och bara flög över.
Avslutade med att hoppa först ett räcke och sen ett räcke med vattenmatta under. Det var ens vår sväng mellan dom 2 hindrena för att man skulle komma in bra på nästa. Bild på ett ungefär:

 

Sen hoppade vi räcket med vattenmatta till det vanliga räcket så vi bände alltså på det. Det var ännu svårare för det blev en snäv sväng men det gick bra också. Idag hopapde Nobel vattenmattan utan problem. Han bruakr tveka ibland men han har nog inte gjort det på länge nu :)
Så här har det sett ut ibland innan eller värre:



Men det var en bra lektion och jag är super nöjd :)

hedsig

Godis mongonis ;-)

Godmaorgon..hoppas att ni har sovit gott för det har jag gjort. Idag ska jag rida Rascal...jippi =D pappa kom hem från stockholm igår så han hänger med till stallet. Jag kommer nog rida ut  om det inte börjar regna eller nåt sånt. Tänkte klättra mycket och typ skritta as mycket i aktiv skritt..har läst ridsport att det är väldigt viktigt ;-) haha. Pappa tar nog med Figo också (våran hund).








kram julia








När jag var liten...

// Julia♥

Hoppträning i morgon bitti

I morgon blir det hoppträning igen för Anna. Så det blir en tidig morgon men man får ta den tid hon har tid och passar bäst ;)



hedsig

Tävling

Har nu anmält mig till 2 tävlingar i april.


med Nobel ska jag tävla Lc och Lb. Med Money ska pappa hoppa 95 cm och jag 100 cm. Men kanske avanmäler mig om jag inte känner att jag kommer att klara det med Money innan för måste ju börja träna med honom nu mera. men dom vi har frågat alltså dom jag rider för tror att jag klarar det så :) Nu vet ni hur det ser ut med tävlingar framöver.

Jag funderar också på att försöa kvala till Mountain Horse Ponny Cup och har funderat på det länge men det är ju stillhoppning då. Fast kan göra det för det är kul. Jag har ingen aning om jag har "still" när jag hoppar.



hedsig


Red ut

Åkte till stallet efter skolan som ni vet ;) I stallet gjorde jag först i ordning allt till Nobel. Jessica hade redan fixat allt till Money. Sen red jag ut med Nobel. Det var skönt men liiiite kallt. Sen hann det inte bli så mörkt när vi var ute så jag blev glad för jag gillar inte att rida runt själv när det är mörkt. Efter galoppsadlarna tycker jag att vanliga sadlar är hur osköna som helst så håller på att "vänja" mig med hoppsadel igen så blir inte barbacka på ett tag heller... Nej, jag behöver en galoppsadel helt enkelt att rida i :) Men i början av kursen tyckte jag att det var jätteoskönt med så korta stigläder man behövde ha men sen nu hatar jag att ha långa stigläder.
Hade "långa" stigläder


Hej då / Elin

Snabbt inlägg

Hejsan har vart i stallet och tagit in min lilla ponny eller min STORA ponny från hagen =D har inte sett honom på 3 dagar så det var najs att se honom igen. Nu ska jag, mina bröder och min kära mor åka till stan, kolla lite kläder och sen käka på restaurang och ha det myys!! ;-) 

kramisar från en glad Julia =D

Nu blir det stallet

Nu har jag kommit hem från skolan och ska vidare till stallet ;)
/ Elin

Ont gör det ibland men jag älskar det ändå

Idag red jag i ridhuset. Det gick inte så jättebra med Nobel. Han var stel och jag försökte att mjuka upp honom. Gick bra efter ett tag och då gick han riktigt fint. Sen byte jag med pappa så jag red Money en stund. Money har verkligen sköna gångarter och hans galopp är så mjuk :) Så det kändes faktiskt bra. Sen red jag Nobel igen och det kändes inte alls bra då. JAa är verkligen sämst på dressyr! Men men det är hoppningen och galoppen som är kul och då måste jag rida dressyr men inte samma dressyr som typ Jessica gör. Jag rider "hoppdressyr" eller vad man ska säga ;)
I stallet sen skulle jag tvätta Nobel i karlederna nu när det är lerigt men han blev rädd för något så han stegrade. Jag fick en rejäl smäll i ansiktet av hans ben så mår inte å bra nu... Har ont i huvudet och näsan. Men hoppas det går över snart för jag kan knappt tänka på något förutom att näsan gör ont och huvudet. Får väl ta alvdon. Ska kanske inte egentligen rida för i tisdags fick jag gå hem från skogen och idag fick jag en smäll och mycket mer har ju hänt innan och mycket mer kommer att hända. Sen så är jag inte bra på dressyr som är grunden. Men jag älskar tidningen och hästarna och allt runt om så jag kommer aldrig slutar! ;) Den här sporten kan göra ont men jag älskar den ändå. ♥







hej då / elin


Kan ni hjälpa mig????


Vet inte vad jag ska blogga om, några förslag?? Snälla kommentera och hjälp mig! // Julia =D


Stallet

Ska till stallet i eftermiddag/kväll ;)


Hej då / elin

Här är förklaringen....

Jag har inte bloggat på några dagar men jag var skit sjuk och mått piss, det är också därför jag har in kommenterat så mycket på era bloggar som läser våran blogg. Men i tisdags var det hoppträning och jag orkar inte skriva om det, jag tjafsa med typ mamma innan och sen så kom jag jätte sent till träningen och sen hann jag inte rida fram ordentligt och då gick det enligt mig dåligt för jag kände mig svag i armaran och kunde inte lixom reglera honom och då blir avstånd helt galet konstiga och då blir allt.......ja ni fattar. Sen efter lektionen hade jag as ont i huvudet, sen när jag kom hem bara låg jag i sängen och måde inte alls bra :( kunde inte äta något eller så. Sen så somnade jag ungefär klockan 7 och vaknade kl 11 och kräktes sen höll jag på så tills kl 5 på morgonen så jag sov inte något på hela natten. Sen på morgonen hade jag jätte hög feber och var helt skagig för jag hade inget i kroppen, så skulle jag gå till badrumet och då svimade jag för första gången i mitt 12 åriga liv, det var super läskigt, det var som jag sov och sen vaknade jag av att jag grät på golvet. Dessutom slog jag i rumpan ordeligt så jag kunde knappt röra mig. Sen resten av dagen igår låg jag bara i sängen och kollade upp i taket, jag orkade verkligen inte blogga eller va på datorn och det är ovanligt för jag är typ data beroende ;-) Men idag mår jag bättre jag har fått i mig en smörgås och så.  Vi får se om jag går till skolan imorgon. Men mamma har ridit Rascal så han mår bra.
 Kanske bloggar mer idag om jag orkar...

 Kram från en sjuk Julia :(


Vad har jag gett mig in på nu?


Men men det går nog för Anna trodde det och pappa sa att Jacob också trodde det... Men det år alltid att avanmäla sig och jag har ett tag på mig att träna ;)

/ elin

Nobel hade bråttom hem tror jag...

Igår red jag och pappa ut. Vi red över dom 2 broarna som går till Järva fältet. Det är en bit från stallet men det är så himla bra ridvägar på den sidan så det är värt det. Vi red runt där och hade skönt. Lite svårt att hitta men det är väldigt bra utmärkt med ridstigar och sånt. På vägen hem satt jag av för att fixa en sak och då slets sig Nobel och såklart sprang han hem... Money kastade sig efter i galopp men pappa fick stopp på honom innan första bron ;) Jag sprang och kom  ikapp pappa efter en stund. Sen fortsatte jag springa till stallet men gick ibland när jag ville vila. Det var ganska skönt att "vara ute och jogga". det är ganska långt där ifrån vi var till stallet men vad sak man göra lixom? Men jag märkte att jag inte har så dålig kondis som jag trodde... Men några i huset bredvid stallet hade sett Nobel komma in springande så dom tog in honom i stallet och tog av grejerna och så, det var verkligen jättesnällt :) Men det var ändå en skön ridtur innan. Och det var inte helt fel att springa heller fast jag föredrar att rida istället.




Hej då / Elin

I morgon bloggar jag

Hinner inte blogga nu för vi måste åka eftersom vi ska fira Jessica ;) Kommer hem sent ikväll så bloggar i morgon istället.

GRATTIS JESSICA PÅ 20 ÅRS DAGEN!!! :D ♥


Hej då / Elin



Min söta och fina ponny♥


Sitter i skolan.....

Just nu har jag rast =D och sen blir det 3 timmar till och sen stickar jag till stallet och hoppar!!  Det kommer ett inlægg senare med några bilder så kolla bloggen typ efter kl 15:00 ;-)  Skriver på en dansk dator så  det ær konstiga æ och ø men ni fattar hoppas jag!

 I love u so much..and you konw it♥
// Julie


God morgon

Nu är jag på ganska bra humör just nu. Jag behöver inte stressa eller någon för att hinna till skolan tror jag för jag är klar nu att gå, väntar bara på min kompis Hanna ;) I eftermiddag ska jag rida Nobel och sen ska vi fira Jessica genom att gå ut och äta.


Hörs sen / Elin

Nu är jag här

Nu har jag äntligen satt mig här framför datorn ;) En hel eftermiddag utan dator har bara kollat in lite snabbt förut. Men idag har jag inte varit i stallet fast åker kanske dit i morgon, men vi får se om jag hinner för Jessica fyller 20 år i morgon! Så vi ska ut och äta. Aja nu måste jag fixa lite till i morgon. Inte så intressant inlägg...




Hoppas jag hinner blogga i morgon men får se ;)

hej då / Elin




Världens bästa ponny♥

I går red jag ut och Rascal var super pigg för han har vilat några dagar, när jag var och åkte skidor.
Jag skrittade fram på ängen sen gick jag in till padocken. Började trava han var tittig och vill bara trava fortare. Jobbade honom i volter och försökte lugna ner honom när jag väl fick ett bättre tempo så fattade jag galopp. Mycket volter där också, efter det tänkte jag galoppera lite på galoppbanan...han blev super taggad och stack lite med mig men tillslut fick jag stop på honom. Efter det var han helt taggad och vill inte stå stilla, då jobbade jag honom i trav på åttor. Sen red jag lite mer i padocken och sen när han blev lite lugnare så skrittade jag av på ängen igen. Borstade och fixade med honom i stallet släppte ut honom i hagen och åkte hem gjorde läxor, åt lunch och skypade med Elin och gjorde våran snygga rosa outfit XD

Åkte till stallet igen för att ta in honom från hagen. Alltid när Rascal ser mig från lång håll när jag kommer till hagen så skrittar han till grinden innan jag har kommit fram. Denna gång provade jag att gömma mig lite så att han inte såg mig när jag kom till grinden. Framme vid hagen så ropade jag på honom och då kom han galloperande mot mig.. det var så himla gulligt, jag bärjade nästan att gråta :´´)..haha ni kanske tror att jag verkar helt knäpp men det var såååå gulligt. Lixom hästar som kommer galloperande mot en det är ju sånt man läser i böcker eller drömmar om. Världens bästa ponny, säger jag bara♥


 

Och så glömde jag att skriva att det var islandhäst tävlingar på vilhelmsborg i går så jag gick snabbt in fotade lite, halv kassa bilder men dem får duga ;-)


 

blev bara en bild blogg.se vill inte ha mer bilder ;-) så dem kanske kommer nån anna gång.

// Julie


Vecka 10

Måndag: Mamma galopperade på galoppbanan, konditionsträning.

Tisdag:
Hoppning för Sören.

Onsdag:
Dressyrlektion för Sören.

Torsdag:
Longera.

Fredag: Markarbete.

Lördag: Rida ut och galoppera.

Söndag: Dressyr i padocken eller i ridhuset.

Så ser nog min vecka ut...om inte vädret är dåligt och så. Försökte att ladda up en bild men det fukade inte :( kommer kanske i nästa inlägg.

// Julie ;-)





Nu har jag dåligt samvete :(

Förlåt för dålig uppdatering!!!!! :( Igår reste vi hem hela dagen så kom hem kl 03:00 på natten, så jag var jätte trött imorse och sen stallet och efter det var jag hemma och plugga och plugga och plugga till ett super jobbigt svårt prov imorgon. Och nu säger mamma att jag måste sova för att jag måste vara pigg imorgon. jag ska blogga imorgon om jag inte har fått för mycket läxor :( :( men ni måste veta att jag försöker så gott jag kan!!♥ jaja, sov så gott...puss JULIE

min söta hund Figo!!!

utrustning jag har när jag rider på mig och hästen

Jag tänkte skriva om vad jag har för utrustning på mig och hästen när jag rider eller oftast har ;)

Då börjar jag med mig själv då:
En ridhjälm- Lamicell
Tröja, jacka och sånt
Ridbyxor- olika men mina favoriter är röda catago
Ridstövlar- Mountain horse
strumpor- olika
Spö- olika
Sporrar- vanliga ponnysporrar




Nu när jag gör till hästen tar jag det jag brukar ha på Nobel.

Så hästen=Nobel:
Träns- olika
Sadel- Stübben 
Schabrak- Olika
Benskydd fram & bak- oftast röda catago
Martingal (ibland)- hööks
Sadelgjord- olika
stigläder- ?
Stigbyglar- Intec
Skrittäcke- Olika

 

Så nu vet ni lite vad jag har oftast på mig och hästen.

hedsig


2 dagar

Det har bara gått 2 dagar och jag saknar dig redan mer än vad jag trodde att jag kunde göra... Hur ska detta sluta?





miss u ♥

Hahaha

Nu har vi fått några som tyckt till om våran snygga rosa outfit, hahha. Hoppas ni fattar att vi bara skämta om den för vi gillar den inte heller ;) Själv så klarade jag inte av att se på den så mycket. Men det är inget fel om någon gillar den.



Pink power



Tycker ni att den är snygg? Va ärliga ;)


Stall ledig

Idag skulle jag ha ridit men pappa tar båda hästarna för jag behöver en ledig dag efter att varit uppe innan 7.00 i en hel vecka! Känns som jag sviker Nobel just nu av flera anledningar... ♥





hedsig


Röda ridbyxor

Nu har det jag har väntat på äntligen ramlat ner i min brevlåda när jag var borta. Och vad kan det vara?! Jo ett par röda ridbyxor från catago :)



Invigde dom idag på hoppningen. Dom var jättesköna. Och när jag beställde dom visste jag inte att det var svart tråd men eftersom jag gillar rött och svart så blev jag ännu gladare när det var svart på dom också.

hedsig

Bildbomb från strömsholm





 







































Mycket bilder ;) Kommentera gärna eller fråga något om nu undrar något.

hedsig

Trött

Idag gick hoppningen bra. Är ganska trött och så så orkar iten sitta här och blogga just nu. Men vi hoppade lite studds och lydnad blev det idag ;) Anna trodde vi skulle behöva det efter galoppen.



/ elin


Tidig morgon

♥I morgon ska vi hoppa för Anna på morgonen. Blir alltså en tidig morgon till! Sen ska jag ha sovmorgon på söndag. Men just nu är jag helt slut. Vill ni att jag ska lägga upp bilder från strömsholm? Isåfall kommer det ;)


Saknar dig redan ♥

hej då / Elin

sista dagen

Sista dagen var det idag på Strömsholm. Inte kul men försökte att inte tänka på det i morrse.

Började med att jag hanna mocka båda boxarna helt själv idag som är otroligt. Från att ha tagit ca 50 minuter på mig med att mocka en box till att mocka 1 box på 15-20 minuter! Sen red jag en häst som heter Finalza. Finalza var pigg och ville verkligen springa. Colin byggde upp som en startbox nästan med 2 hinder. Eller gjorde som en gång och sen skulle man göra som en start där. Finalza hoppade verkligen ut och tillsist så behövde bara Colin fråga om jag var redo och då var Finalza ute utan att jag var berädd mend et gick bra ändå. Sen bytte jag med pappa för pappa fick inte så bra fart på Tarbaan och Colin tyckte han skulle prova Finanza av någon anldening. Jag red Tarbann resten av ridpasset och då gick det faktiskt lite fortare än för pappa ;) Sen ahde vi teori och efter teorin kollade vi på när några hoppade sina jump race hästar i ridhuset.



Efter lunch fick jag rida Black Ocean :D Colin har fattade att hon var den hästen jag gillade mest. Då hoppade fortfarande jump race hästarna fast dom hade flera hästar så det var inte samma såklart. Pappa sa till Colin på skämt att dom kunde ju låta hindrena stå kvar men Colin fattade väl itne det så då fick vi hoppa. I början var det jättejobbigt att rida i galoppsadel och ha så där korta stigläder då jag hade kortat dom mer än jag brukar... Black Ocean vile först inte en s gå över en bom men sen gjorde hon det och hoppade över bommarna i traven fast trav kanske det inte riktig var för mig, Alla andra travade utom Black Ocean och jag för B.O (B.O=black Ocean) ville inte. Sen hoppade vi lågt. Hindret var lågt men vi hoppade högt, haha. Jag skrattade och försökte få B.O att ta det liiiiite lungt men det gick inte så bra. Pappa ramlade av Bell Street Blues som han red. en det var kul att hoppa. B.O var övertaggad och hoppade högt och helt fel avstånd och allt men så är det i galopp/ jump race världen.
Sen övade vi starter igen. Colin sa innan att B.O inte gillar starter. efter vi hade startat någon gång så vägrade B.O gå in mellan hindrena för hon visste vad som skulle göras där. Jag smacka och skänkla och allt men tillsist så hjälpte Colin mig och fick göra det resten av lektionen. När hon väl var inne var det inga problem att komma ut från "startboxen". Men det är itne så lätt som det ser ut att starta kan man säga...



Sen gjorde vi klart allt i stallet. Colin filmar alltid när vi rider så kllade på filmerna från idag coh sen sa vi hej då till alla hästar. Jag kelade lite med B.O ♥ Colin tyckte jag gjorde henne till ett husdjur... Sen lastade vi MOney och åkte hem.

Sammanfattning av dagen: En rolig dag men lite sorglig för attd et var sista. Men det kommer flera kurser som är svårare eller på högre nivå kanske man ska säga ;) Jag saknar Black Ocean redan. Det var kul att hoppa och svårt i galoppsadlar med så korta stigläder och så blevd et super jobbigt också. Men det var kul dag med roliga ridpass :)


<3

Sammanfattning av kursen: Det var en rolig kurs som jag inte gillade i början. Men sen när allt kom igång så blev det bra. Colin var en super bra lärare som visste jättemycket och lärde ut mycket. Jag har lärt mig saker jag aldrig skulle ha lärt mig annars och sånt som ridskoler och sånt lär ut fel. det var bra hästar och jobbiga ridpass. Kursen vissade att galopp inte är så lätt som man har trott tills nu. Men kommer definitivt vilja gå flera "fortsättnings" kurser ;) Så tipsar alla att testa det här. Jag lovar att ni nog är fast i den här grenen sen!



hedsig


Saknar dig♥

Jag saknar Rascal så himla mycket!!!!!! men på söndag får jag träffa honom =D Jag har inte  bloggat på länge för jag har gått upp tidigt på morgonen inte lika tidigt som Elin men ändå ;-) Sen ut till skidbacken åka skidor hela dagen och sen när jag kommer hem så är läxor, film med kompisar och så och sen middag och sen sova, middagarna blir rätt så sena. Men jag försöker så gott jag kan!! Men när jag kommer hem så får ni en bildbomb från Schweiz, Verbier.
Men nu måste jag dra till backen så vi ses♥
♥I love u♥
// JULIE

Sista dagen i morgon

I morgon är det sista dagen här :/ Både bra och dåligt. Jag kommer sakna Black Ocean så in i ****** men skönt med sovmorgon på lördag. Fast jag vill inte lämna Black Ocen eller så kallad Black Beauty ♥ Hon är för underbar för att lämna... Bara så ni är brädda så kommer jag sakna den hästen mycket och tjata om henne nu. Men hopas jag får rida henne i morgon. Sen så hinner jag nog inte blogga eftersom det blir sen hemkomst i morgon. Men ni överlever ju ändå.


Sötis ♥

Men jag har itne glömt bort Nobel ;)

/ Elin

Galopp galopp galopp

Idag har jag varit duktig och fotat med min mobil så nu kommer det bilder här ifrån ;)

Idag började det med att jag vekligen inte orkade vakna. Sen somnade jag vid frukosten tror jag. Började med att mocka alla boxar. Stressigt och jag mådde jättedåligt på morgonen så allt tog längre tid för mig. Men sen skulle jag rida mig lilla älskling Black Ocean. Den hästen är helt underbar.
Första ridpasset red vi ut. Då red jag Black Ocean :) Vi red först till galoppbanan framför slottet och kollade men galopperade inte på Black Ocean för Colin sa att hon bara springer iväg då. Galopperade Money ett varv istället ;) Sen red vi över tävlings galoppbanan och terängbanan och jag kan bara säga att dom hindrena där skulle jag inte vilja hoppa! Ibland fick Black Ocean lite konstiga ryck och började bocka, halvstegra och galoppera iväg. Men det var bara kul tyckte jag ;) Hon är en rolig häst.






Black Ocean ♥

Andra ridpasset fick jag rida en häst som kallas Liza och heter Lizaroo eller tror att den heter det... Liza red vi första dagen också några minuter. Hon va rpigg men snäll bara lite svårt att få gå långsamt. Fast hon var lite tråkig ändå. För mig duger bara Black Ocean och Money. Men vi red nästan bara i galopp och jag var helt slut efter i bena.

När allt var klart i stallet så frågade vi Colin om vi kunde rids Money på galoppbanan igen och det tyckte han var en bra idée men varför det  var det vet vi inte. Så vi gjorde i ordning Money så red jag genom skogen till banan oc pappa och Moa åkte bil. Först red jag ett varv på banan. Då var Money lite tittig och tyckte att det lätt konstig vid bäcken/valgraven bredvid slottet. Sen red Moa ett varv och sen Pappa. Jag red ett varv till sen för att avsluta. det var verkligen jätteskönt att galoppera där med slottet och vattnet som lätt och solen som sken och värmde lite. Money var glad och jag var glad :) Vi povade också att gå igenom en startbox med Money och han brudde sig inte alls.





Sammanfattning av dagen: Det vard en roligaste dagen hittils som inehöll mest galopper eller nästan bara galopp när vi red :) Jag har blivit mer förälskad i Black Ocean än vad jag trodde att jag skulle bli i  någon häst den här veckan... Och jag har bara pratat om henne och Money idag, hehe. Men det var en kul dag efter att vi hade kommit igång. Det var verkligen skönt och kul att rida ut :)


hedsig


Kvällen

Har varit och kvällsfodrat nu. Hästarna blev verkligen glada över att få mat verkar det som ;) sen var vi och kollade i 2 av ridhusen. Dom 2 var verkligen superfina! Båda var nog hopp-ridhus för det var hinder i dom. I morgon ska vi kolla in några andra ridhus. Skulle inte ha något emot att flytta hit eller ta med något ridhus hem.



Hej då / Elin

Black Ocean <3

Idag så ville jag verkligen inte vakna men tillsist var jag tvungen. Då fick jag skynda mig. Idag hann jag mocka båda boxarna men pappa hjälpte mig lite... Sen fick jag rida hästen Turbaan. Han var verkligen seg i början men sen vaknade han till liv i galoppen och traven. Colin säger att han är riktigt snabb men det tror jag inte på :P Jens Fredricson stod och kollade på oss när vi red ett tag :) Kanske ska snacka med honom så han tipsar landslaget i hoppning om mig eller vad tror ni? aja.





På eftermiddan red jag Black Ocean som är min nya favvo i det här stallet. Jag gillar verkligen henne för hon är pigg och lite studsig ibland. Igår var det lite svårt för första gången att veta hur jag skulle hantera henne men idag gick det super bra till och med galoppen :) Fast ibland gick det lite snabbt men då fixade jag till det. Så nu vill jag bara rida henne och Money. Idag fick pappa rida Money ;)



I morgon kanske vi ska rida ut om det är lika fint väder som idag :D Annars så rider vi i ridhuset för att lära oss grunderna i galoppen. Men det är väldigt skönt att rida i ridhuseet ändå för annars hade nog inte någon av oss levt längre. OCh Black Ocean hade jag aldrig klarat av på banan då dom brukar vara värre. Men sen är det kurser på banan också ;) Hoppas det är bra väder i morgon så vi kan rida på isen.

hedsig


BRA DAG I ALPERNA

Tjenare bloggen ;-) Har vart en lång dag i snön och solen och en härlig middag på en restaurang, så jag är väldigt trött nu. Så det blir mer bloggning imorgon =D
BJUDER PÅ EN BILD SOM INTE HAR NÅGOT ATT GÖRA MED TEXTEN MEN BÄTTRE ÄN INGET . FÖRESTEN SER NI ATT RASCAL HAR KAJAL, MIN LILLA GAY PONNY ;-) MEN SÖT ÄR HAN♥
JAG TYCKER ATT NI HAR BLIVIT DÅLIGA PÅ ATT KOMMENTERA, SNÄLLA GÖR DET VI BLIR SÅ HIMLA GLADA DÅ, DET ÄR MYCKET ROLIGARE ATT BLOGGA =D OM NI HAR NÅGRA ÖNSKEMÅL VAD VI SKA SKRIV OM SÅ KOMMENTERA ELLER MAILA TILL [email protected].


XOXO JULIE

Stannar

Jag stannar här! Om jag är kvar i morgon så är det bara 2 dagra kvar eller 1 2/3 dag kvar om man ska vara mera exakt ;) Så jag stannar. Jag lär mig mycket fast jag fattar inte alltid vad Colin säger då han bara pratar engelska. Men jag har pappa som hjälper mig när jag inte fattar. SÅ ELIN STANNAR HÄR PÅ STRÖMSHOLM TILL FREDAG! PUNKT SLUT :)





hedsig

Andra dagen

Okej nu är andra dagen avklarad. Började med att vi gick upp på morgonen och åkte till stallet. Vi mockat på en gång. Alla utom Colin har 2 boxar/hästar var att ta hand om. Vi hade ca 45 minuter på oss och mocka båda boxarna. Jag var klar med en box efter 40 minuter för jag är så petig och vill inte missa en millimeter. Sen red vi. JAg fick rida en söt häst som heter Black Ocean som är 5 år. Hon var en pigg häst som skuttade runt lite och reste på frambenen lite ;) Men om jag bara hade en stadig låg hand så gick det bättre. Varje gång vi skule trava så blev hon jätteglad och började studsa lite. Men det var kul :) Vi övade på att stå i rätt sits när vi galopperade. Och hur man kortade tyglarna på rätt sätt för i gloppen har man annat tygeltag än vanligt.
Sen så tränade vi på plastic lite. Efter det hade vi lite teori och jag mockat också klart ;)




det här är en plastic ;)

Under lunchen höll jag på att somna. Inte så skönt att vara i stallet 7.00 på morgonen och mocka.

Efetr lunch red vi. Då red jag Money. Vi övade på att styra. Nu låter det som om vi är värsta nybörjarna men det är vi ju inte. Det är bara att i galoppen är allt helt annorlunda. Men så det övade vi på och sen hur vi skulle gå över till galopp och sen gå ner i trav igen. Det är mycket man lär sig.



Sammanfattning av dagen: Jag börjar lära mig alla hästars namn och det är 6 galopp hästar och 2 privat hästar+ Money ;) Jag har lärt mig mycket. Men jag tycker fortfarande inte att det är så kul, men det betyder inte att det är tråkigt heller. Den här dagen var bättre än igår. Så fråga är om jag vill stanna kvar här... jag funderar.

/ Elin

RSS 2.0