Mina mål med Rascal

Jag och Elin fick en fråga på bloggsvaret om våra mål, så tänkte skriva ett inlägg om det.
Mina mål med Rascal 2011: Först vill jag att jag får rutin med Rascal, att vi blir ett team på tävlingar. Har ju bara tävlat en gång med honom. Vill också att jag och Rascal ska verkligen lita på varann till 100 %. Men mitt nål med hoppning är väl att starta LB (1 m) innan 2012 och om det går jätte bra så kanske vi hinner starta LA (110 cm), men vi får se vi får ta som det kommer. I dressyren så vill jag sarta LB där också även om jag hatar dressyr, men det är viktigt och nyttigt  både för mig och Rascal att tävla dressyr också. Men jag vill inte skynda mig och stressa på med tävlingar jag har ju 5 år med Rascal så det är chill ;-) Men jag vill inte heller säga vi ska tävla LB innan 2012 för tänk om det går jätte dåligt då kommer jag bara vara besviken.
Mina stora mål med Rascal: Det jag menar med mina stora mål med Rascal är att den tiden jag kommer ha honom vad jag vill nå, aja ni fattar säkert. Jag tycker det är väldigt svårt att säga jag kan ju säga att min tankar är ju helt crazy!! =D Jag vill starta MSVA tävla SM och baltic cup tävla internationellt och allt ;-) hahah skrattar åt mig själv när jag skriver det här. Men det är nog mer en dröm än ett mål. Men jag tror att jag får återkomma med mitt "stora mål". Vi får se vi tar det som det kommer som jag skrev innan.
// Julie ♥

Kvällsfodrat

Har varit och kvällsfodrat. Det var verkligen skönt att åka dit på kvällen och ge dom mat och mera vatten om det behövdes. Och det där stallet är så fint <3  Sen kollade jag, pappa och Moa på en film om galopp men tröttnade så nu sitetr jag här ;)


Det har gått en dag och jag saknar dig redan och hundarna och allt där hemma ♥

Hej då / elin


Första dagen

Nu är den första dagen av klarade eller det mesta av den första dagen här på galoppkursen. Började på morgonen med att vi träffade Colin som är "läraren". Han är gammal jocky. Vi släppte ut Money och han blev hur glad som helst över att få komma ut i hagen. Sen kom en till tjej som var 15 år som heter Moa. Så det är alltså jag, pappa, Moa och Colin såklart ;) Efter vi hade pratat lite och så så började vi i stallet.
Colin sadlade en häst och så skulle vi rida. Alla red på samma häst bara några minuter men den hästen var snäll och pigg och väldigt söt ;)
Colin visade oss hur han vill att vi ska mocka och sen fick vi 2 hästar var att ta hand om.

Efter lunch skulle vi rida. Jag red Money. Vi övade på att ha rätt tygel tag och korta tyglarna utan att hästen ska märka något. Och svårt är det eftersom man håller inte som vanligt! Sen gjorde vi i ordning stallet och sen ska vi bara dit och kvällsfodra i kväll.



Sammanfattning av dagen: Det började helt okej men resten av dagen var lite tråkig tycker jag. Jag lärde mig väldigt mycket som är bra och kunna men det ska ju vara lite kul också... Men blir det inte roligare får vi se vad som händer. Så jag hoppas det blir roligare. Det är ju första dagen också så då gick vi ju mest igonom allt.



Jag har glömt sladde så vi kan ladda över blder från kamera till datorn. Så därför tar jag bara några bilder från google typ.

hedsig

Det bästa/sämsta med Danmark

BÄSTA: Det är att jag fick Rascal. Innan ville jag inte flytta hit men nu är jag bara glad, för om jag inte skulle ha gjort det så skulle jag ha aldrig träffat honom. En sak är också bra med Danmark är att ja går ju i en internationell skola och lär mig engelska och träffar massa olika pesoner runt hela världen.

SÄMSTA: Det sämsta med Danmark är att jag saknar mina vänner otroligt mycket i Sverige :( ♥ Det är nog det ända.
// JULIE


Nu skidbacken =D

Nu ska vi (min familj) gå till lyften. Kommer ett tidsinställt under dagen. Bloggar mer när jag kommer hem igen.

♥ MISS U ♥

Julie

God morgon

Idag var det "sovmorgon". Ni såg ju schemat. Varje morgon ska man vara kl 7.00 i stallet. Inte roligt för mig som inte gillar att gå upp på morgonen. Men hoppas resten blir kul så det är värt det ;)

För övrigt så har pappas telefon lagt av som jag tänkte blogga från på dagrana. Så nu blir det kvälls bloggning bara om jag inte hinner på någon rast men det kan jag väl glömma att göra.

Men nu ska vi till stallet och kolla hur Money har det :)





hedsig

Fin fint ställe

Har nu anlänt till Strömsholm :) Det tog sin lilla tid då vi körde fel. Och sen är det inte lätt att hitta rätt stall här på strömsholm då det finns FÖR många stall. Men till sist så hittade vi stall numer 2 på löten. Money verkar trivas i sin box och började äta glatt på höt han fick. För en gång skull åt han snabbt. Sen när Money var klar så åkte vi hit där vi ska sova. Det är verkligen jättefint. Nu är det mörkt men jag har varit hör förut fast inte vid stallen då. Då var det tävlingar ;) Men hoppas det ser lika fint ut i morgon när det är ljust som idag när det är mörkt!



Men nu måste jag sova för att orka i morgon ;)

Hej då
/ Elin



Strömsholm nästa

Nu har vi lastat in money och jag har sagt hej då till Nobel. Så nu är det strömsholm som gäller :) tror inte jag bloggar mer idag för det blir nog sent. Tar ju mer än 2 timmar dit... Hej då / elin

Klubbtävlingen

Nu är jag hemma efter klubbtävlingen. I första klassen som var 90 cm vägrade Nobel att hoppa första hindret. Jag blev väldigt arg på honom tillsist så han hoppade från stillastående. Sen gick resten av banan lite bättre men är inte så nöjd.
Dom bra bilderna är från Amanda (http://amanduws.blogg.se/) ;) Hon har också en fotoblogg som heter http://fotozoom.blogg.se/.












I 70 cm gick det bättre. Det var läggre och Nobel visste vad som skulle göras. Han blev lite strak ibland men inte så farligt :) Så är nöjd över grunden. Men är inte lika nöjd över omhoppningen då det kändes sämre. Blev  2:a i 70 cm. Men för mig är inte placeringen viktig, det är känslan av att det går bra som betyder något. Och idag känds det inte superbra men helt okej så jag är nöjd ändå :)
Pappa blev delad 2:a i 70 cm.















Blev mycket bilder men det är väl bra eller? :)

hedsig

Tidig morgon

I morgon är det som sagt klubbtävling i hoppning. Det blir en tidig morgon såklart.  hoppas det går bra. Och att jag vinner över pappa ;)



Försöker att underhålla er men går inte så bra just nu...

hedsig

.


Jag försöker att glömma dig men det går inte
Du har till och med en egen mapp på datorn ♥

/ Elin

Får klara mig själv nu

Som ni vet så har Julia åkt iväg. I morgon kväll åker jag till strömsholm. Och på dagen är det klubbtävling i hoppning för mig. Så ni kanske inser själva att vi vet inte hur mycket bloggande det blir den här veckan och i morgon. Men bloggar i morgon efter tävlingen såklart för det borde jag hinna...

men resten av veckan ska jag försöka blogga på kvällarna/rasterna men vet ju inte alls om jag hinner, orkar eller kan. Så ni får inte sluta att läsa bara för att vi inte kan blogga ;)

Ska försöka fixa lite tidsinställada inlägg men om vad?! Ni bestämmer :)

/ elin


Galopp

Först åkte jag och pappa till horze och hööks. Jag skulle köpt riskor men hittade inga sköna så får försöka sno ett par här hemma elelr ta mina ridstövlar på strömsholm. Men köpte en martingal åt Money och ett par ridvantar ;). Åkte till stallet sen.
Red i ridhuset med Nobel. Övade galoppombyten och det gick sådär. Men han börjar fatta mera nu. I början var man glad om han gick i rätt galopp bara fast han var svag då och orkade inte gåförvänd galopp ;) Men nu är han för stark så han orkar gå i omvänd galopp! Det är problemet, vill han inte byta så fortsätter han i fel galopp.... Men han börjar lära sig mera och till slut var han riktigt duktig :)





hedsig

ÅKER TILL...

schweiz nu =D ska forsöka blogga där ifrån♥ Jag kommer inte kunna blogga mer idag för att vi kommer dit jätte sent på natten :(

 

Men PUSS OCH HEJ // JULIE


Outfit mörkblå-svart


Hästarna 25/2

Idag så åkte jag till stallet med jessica. Vi gjorde i ordning allt där. Sen gick vi ut och gick med hästarna. Vi skulle gå till andra sidan motorvägen mot hagaparken men visste inte hur vi skulle gå. Så vände tillbaka till sist. Det blev ganska mycket för hästarna med motorvägen bredvid och cyklar som kom och joggare och folk som åkte skriskor bredvid. Men dom var lugna som tur var ;)





hedsig

Onsdag,torsdag och fredag

Onsdags:  Jag skulle ta bussen till stallet, hittade inte mitt buss kort så det tog ett tag sen tillslute hittade jag det sen satt jag och frös och väntade på bussen som kom efter typ ett år ;-) Så var väldigt stressad när jag kom till stallet!! Jag sprang till hagen och tog in honom, borstade snabbt och gjorde i ordning honom. Gick till ridhuset,  Sören stog och väntade han sa att jag skulle rida fram så skulle typ han göra något. Jag red fram han kändes ok, sen när Sören kom så började vi med lite volter öka och minska. Han blev verkligen super fin i slutet och jag var nöjd det enda var att jag ville göra mer saker på lektionen t.e.x skänkelvikning och sånt. Nästan varje vecka gör vi samma saker.



Torsdag: Då vare hoppning för Sören igen. Började hoppafram på ett lite kryss sen gjorde vi några övningar men det var tråkigt och typ efter 20 min var lektionen klar -.- Jag ville hoppa mera och så, Sören säger inte så mycket vad man ska göra!! Jag vill ha Malene hon är så bra, ska se om mamma kan ringa och kolla om jag kan börja hoppträna där istället tar ju bara 10 min att skritta dit. Annars var Rascal fin han var pigg och glad! =D

Fredag: Red dressyr han var fin lite jobbig i galoppen men dett gick bättre i slutet. Gick inte att rida så ordentligt för det är tävlingar just nu och dem andvänder 2 ridhus så det var smock fullt i det lilla dressyr ridhuset. Jag tror det var 15 st hästar eller något.



Hoppträning 24/2

Åkte iväg till såsta där vi hoppar. det var kallt men varmt i ridhuset :) Började med lite markarbete och det gick jättebra. Nobel skötte dig. Jag hade glömt sporrarna hemma så fick verkligen arbeta och hålla om med benen för att stödja Nobel. Nobel behöver mycket stödja för annars bryter han ut i hoppningen. Men det gick bra. Började hoppa lite och sen gjorde vi allt till en bana. Första gången vi hopade bana gick det inte så bra. Det var en värmefläkt i ridhuset Nobel var jätterädd för. Sen hoppade vi banan igen och då låg den mellan 105-90 cm tror jag ;) Då gick det verkligen bra. 


Hej då / Elin

Kommer

Ska bort nu men ikväll kommer det inlägg om igår och idag ;)

hedsig

Läxor -.-

Har så mycket läxor så jag dör snart därför hinner jag inte blogga idag :( Ska blogga imorgon då det är FREDAG=D


Hoppning

Sak åak och hoppa idag. Inte alls sugen nu när det är typ 10000 minus grader. Men jag ska försöka att överleva ;)



hedsig

Nu stallet sen hoppning =D


Min första lokala tävling

Jag tänkte skriva om min första lokala tävling. Det var på Sannie som jag red på elfvik. Jag red henne så ofta jag kunde och tränade galopp på hennes också men hann aldrig starta. Nu börjar berättelsen.

Det var den 16:e maj 2009. Jag skulle tävla på Roo gård med Sannie. Jag skulle åka dit tillsammans med Josephine eller så kallad Jossan. Hon skulle åka med Conny och Hugo. Men ni som har sett ponnyakuten har ju sett hur Hugo var att lasta... Så Hugo fick stanna hemma bestämdes dagen innan då vi prov lastade honom. Jossan var inte så glad men hon tog iallafall med Conny. På morgonen åkte vi till stallet och gjorde det man brukar innan man åker.





Sen åkte vi iväg till tävlingen.
På tävlingen skulle vi gå och anmäla oss och allt sånt. Jag hade inget grönt kort och inte pappa heller så Jossans pappa skulle ha med sitt men glömde. Vi tänkte ändå försöka anmäla mig såklart. Men då kom det andra problemet. Sannie hade inte mätintyget med!!! Innan hade dom sagt till oss att allt låg i passet så vi trodde det när vi åkte från stallet. Men problem blev det kan jag lova. Pappa och Jossans pappa  pratade med överdomaren och alla såna människor. Dom ringde stallet och då visade det sig att Botti inte heller hade fått mäintyget från mättanten! Så ringde henne och allt blev bara problem. jag satt och grät och Jossan försökte trösta mig och aa ni fattar nog själva vilket kaos det blev, på min första lokala tävling! 

Efter ännu en stund när min klass hade börjat så kom pappa och Jossans pappa med överdomaren. Dom hade bestämt att jag skulle få starta men vi skulle skicka in mätintyget senare. Så fort som vinden gjorde vi i ordning Sannie. Jag fick nog byta startnummer också för att hinna om jag minns rätt...



Minns inte riktigt hur det gick i första klassen men jag var felfri och det var en clear round ;)

I andra klassen fick jag 4 fel i grunden för sannie rev ett hinder. Men kom 13/18 tror jag.


Framhoppning jag och Sannie.


Väntar på min tur att starta

För Jossan gick det också bra. men det var en lång väntan hela dagen och varmt.







Men utan Jossan, hennes pappa och pappa hade det aldrig gått att lösa. Då hade jag åkt hem igen utan att få starta.

Så det var inte så rolig första tävlingen men allt fixade sig efter veckor, månader. För dom förlängde tiden hela tiden för att skicka in matintyget för vi fick det aldrig. Men efter väldigt långtid så sa dom bara "glöm det vi behöver inte se det för det var så länge sen". Men sen ännu senare ås skickade pappa ändå in en kopia ;)

Slå den tävlingen ni! :P Men minnen är det och en tävling jag aldrig kommer att glömma.

hedsig

Påminnelse

Kommentar:
Rödvita rosetter :S brukar dem inte vara gulblå?
Måste bara påminna er om att Julia bor i Danmark just nu! Och till alla nya läsare som inte visste det ;) Sådärför ser rosetterna sådär konstiga ut.


Roligt

Varje gång man åker till ryttis är det kul. Alla är snälla och trevliga. Det är roligt att trägffa alla kompisar igen och hästarna. Idag så jag på hoppspecialen först och då dök Jessica (min syrra) upp :) Hon hade hört att jag var där så kom också och kollade. Sen pratade vi lite med Botti, Jossan och dom. Jossan skulle rida sin nya häst eller ny för oss men hon har haft en ett tag. Så jag och Jessica stannade och kollad. Den hästen var jättefin tycker vi! Fast såklart är våra finare :P Men det var roligt och trevligt. Men det var iskallt idag verkligen. Kunde inte andas utomhus.


När jag och Nobel tävlade på ryttis 5/1-11

hedsig

Ryttis

Nu ska jag åka till ryttis. Ska kolla på när mina gammla ridkompisar rider :) Usch vad man saknar alla, elfvik och hästarna. Det är bland det bästa minnena ♥

hedsig

Ska åka...

Till stallet och rida dreesyr för Sören =D

























See ya later // JULIE

Åstrup 20/2-2011

Kan börja med att skriva att det var min och Rascal första tävling!! Vi anmälde oss dagen innan på kvällen, så det var inte så att jag borstade extra mycket på honom som jag skulle ha gjort om jag visste det eller bestämmde vad jag och Rascal skulle ha på oss dagen innan...men det gick bra ändå. Mamma väckta mig tidigt på morgonen för att åka till stallet, när vi kom till stallet hade inte Rascal ätit upp sitt morgon hö än så började med att borsta i boxen så han skulle hinna äta klart. När jag och Rascal var färdiga så lastade vi, efter viss tvekan gick han snällt på. Mamma och Pappa var inte riktigt säkra på var tävlingarna var så vi irrade runt med transporten i ett sommarstuge område. Jag satt och spännde mig i bilen och var super nervös och orolig att vi inte skulle hinna fram. Jag var på väg att säga till mamma "vi skiter i det här vi åker hem". Men just innan jag skulle säga det så hade mamma ringt tävlingarna och fattat var det var. Väl framme vid tävlingarna så hade första ekipage i min klass startat, jag hade startnummer 8. Jag skynda mig och forsökte lära mig banan + ommhoppningsbanan, och jag är inte den bästa på att lära mig banor snabbt. Fick panik när jag hörde mitt namn i högtalan, jag kunde inte banan hade inte hoppat fram eller något. Mamma sprang till sekriteriatet och forsök byta mig till sista startande, som tur var gick det. Min panik gick över för stunden men var fortfarende stressad. Tillslut lärde jag mig banan men var inte säker. Sprang till framhoppning och tog nåra språng, han kändes lite trött.

LD: När jag kom in till ridhuset blev han piggare, jag var fortfarande inte säker på banan men körde på ändå. Det kändes bra i grunden det ända va att hanslarava lite när det var så lågt. Omhoppning gick väl ok skulle ha kunnat ha ett bättre tempo men annars var jag nöjd. Sen när jag kom ut så sa dem att jag skulle in igen, gick så snabbt och sen hade jag en grön vit rosett, alltså 3-e plats ;-) Jag var jätte chockad och glad!!





LC: Var verkligen taggad kunde banan jätte bra och så. Och jag vann av 20 startande =D



// Julie

Hjälp

Vi behöver en ny header som är snygg! Är det någon där ute som kan/vet någon som gör snygga gratis? Skulle vara så snällt om ni hjälpte oss :) Kommentera eller mejla till [email protected] isåfall. Är tacksam för all hjälp vi kan få <3

/  horzeriders
      Julia                Elin



Galet

Inte ens mina hundar är sådära duktiga på agility.




Dom här 2 flmerna är ju galna!





/ Elin


Söndag är det test på mina planer att rida för att vinna

På söndag är det klubbtävling i hoppning ;) Då ska jag prova att rida med snäva svnängar och högre tempo för bättre att prova det på en klubbtävling hemmaplan än på en tävling första gången. Men får se hur Nobel känns först på framhoppningen. Sak hoppa 70 och 90 cm på söndag. pappa hoppar samma höjder med Money.







hedsig


Sorry

Skrev att jag skulle lägga upp et inlägg om tävlingen idag, började med att skriva inlägget men hann inte skriv klart..måste sova. Men imorgon så kommer det kan inte lova men ska forsöka.
Bjuder på några random pics ;-)

 









// Julie


Så himla fin bild på Elin <3

 // JULIE

Nu vill jag tävla och vinna

Är så sugen på att tävla igen. Vill verkligen. Har bestämt mig för att börja satsa mera i LC på omhoppningarna. För innan har jag bara varit nöjd om jag kommit runt men då vinner man ju inget! Så nu ska Nobel få lära sig hur man ska hoppa för att vinna ;) Så vad tror ni? Kan vi börja rida snabbare och snävare svängar eller kommer det sluta i katastrof för mig och Nobel? :) Det är väl lika bra att börja med det nu. Jag har varit  alldeles för försiktig hittills. Så akta er för nu ska Nobel och jag börja tävla på riktigt.

Hörs senare / Elin

Thanx Maddie ♥

Idag när jag kom till skolan efter lovet så fick jag ett jätte fint armband och nagellack av Maddie blev så himla glad!! =D TACK/THANX♥ Hon har också startat en blogg som ni måste gå in på och kommentera www.maddisonfairs.blogg.se 



 

Rascal fick vila idag efter hoppkurs i 2 dagar och hopptävlingen igår. Det blir ingen hoppträning imorgon heller för att han har ju hoppat så mycket på sistånde.

// JULIE


Massage

Idag har hästarna fått massage. Dom har fått det en gång förut för inte så längesen av en tjej. Hon tyckte Nobel såg ut som en helt annan ponny nu. Hans överhals börja komma och han inte lika mycket svankrygg. Och allt var bara bättre :) Money ska logeras i 2 dagar för han är stel i ryggen. 



Hej då / Elin

Filmern från LB

Nu har filmen från LB laddas upp och funkar. Ser lite flängit ut och så tycker jag men jag red för att komma runt och över hindrena.



Nu ska jag till skolan.

Hej då / Elin

Tävlingen idag

Åkte till stallet kl. 7.15. När vi kom till stallet så red pappa ut på Money och jag gjorde i ordning allt i stallet och det sista till tävlingen. Sen åkte till tävlingen. Träffade Amanda, ida, Mickan och Carro. Carro, Amanda och Ida känner jag och Julia genom elfvik och ridskolan. Mickan hopptränar på torsdagar i samma grupp som mig ;)
Kollade på tävlingar och sånt för det var väldigt många som stratade idag! Olle min gamla sommarponny var där. Saknar honom så mycket <333 Efetr lååång tid var det äntligen min tur.

LC: Började på framhoppningen med att Nobel titade lite på det lilla krysset. Hoppade sen räckte och det gick väl sådär och oxern tvär vägrade han på. Efter att dom hade sagt åt mig att gå till srat några gånger så släppte jag oxern och skulle ta ett sista hopp på räcket men tvär stopp och sen hoppade han. Ingen bra start precis!
På banan sen så gick det bra :)  Nobel stod i mot lite i början kändes det som men sen släppte det och han flög fram. Men blev dubbelnolla så jag är glad och nöjd.
Filmen kommer men har problem men att ladda upp den.


Jag menar det han flög verkligen!




Högt över hindret :)



LB: Framhoppningen gick inte bra då heller. Ridhuset var mörkt och dåligt udnerlag och helt enkelt dåligt tyckte jag. Nobel verkade inte gilla det. MEn hoppade fram på oxern och räckte när det var 90 cm för 100 cm kom vi inte över... Men på banan sen gick jag fram och kollade på några hinder. Nobel ville först inte gå fram till vattenmatta men gjorde det sen då jag var stressad för att jag hade fått start signalen. Men red på sen och hoppade. Nobel var framåt men mot några hinder la jag på spöt för han arbetade i mot mig kändes det som. Sen vid första hindret i kombinationen vägrade Nobel men det var nog mest mitt fel som alltid. Så red på igen och hoppade. Slutade med 4 fel i grunden så är jättenöjd för att det var första gången också ;) sen så gick ju inte framhoppningen så bra.








där tog det stopp



En bra dag och jag och Nobel är nöjda :)



hedsig

Jippi

Jag vann =D är super glad!! kommer ett inlägg om det i morgon.
// Julie

Outfit

Frida ösnakde en ljusblå-svart outfit så här kommer den. Det var inte lätt att hitta saker, speciellt inte schabrak ;-)


Taggad som in i *pip*

Jag är taggad. Vi ska vinna. Vi ska segra när vi debuterar LB jag och Nobel! :) <3 Aaaaggg är så glad för jag blir typ det när jag är taggad. Men ni får hlla tummarna för oss i morgon. Både för mig och Nobel och Julie och Rascal.

Hej då / Elin

Nu har vi lottat ut bloggsvar *trumvirrvel*

Nu har vi lottat ut vilka 2 som vinner bloggsvar! Spännande ;)

Och vinnarna blev........ den HÄR bloggen och den HÄR bloggen. Skicka eller kommentera er mailadress så får ni bloggsvaret inom kort.




Om ni undrar hur vi gjorde så gjorde vi på det gammla hedliga sättet, vi lottade alltså= skrev alla namn på lappar och sen drog vi 2 stycken lappar.

Grattis tiller som vann! :)

/ Elin och Julia





Det är inte bara Elin som ska......

...tävla i morgon, jag också ;-) Emma som jag red med på hoppkursen skulle tävla med sin ponny på söndag (imorgon) på Åstrup och då tänkte jag och Rascal också dra dit. Vi lixom amälda oss idag utan att vi hade tänkt på att vi inte har en transport än. Så i panik ringde vi runt till stallet men ingen ville hyra ut eller var dem upptagna....så vi kom på att statoil kanske hade någon transport och det hade dem. Så nu står en transport utan för mitt hus med en stor text där det står statoil. Jag ska iallafall hoppa LD (80 cm) och LC (90 cm).



Dansk jävlarna kan inte stava mitt namn jag heter JULIA inte JULIE ;-)

Kram Julie...hahah kanske ska börja kalla mig det.

Hoppkurs för Malene

Dag 1: När vi kom dit så vare en tjej som heter Emma där som skulle träna med mig med sin c-ponny Tai Tikita. Vi började med lite bom övningar i trav och mycket lydnad. Det gick bra med honom han var duktig och lyssnade. Sen började vi med att hoppa på 2 kryss typ studs med två kryss och en bom innan, mycket lydnad där också. Han var duktig, någon gång kom vi lite fel men annars gick det bra. Sen la Malene en oxer och en bom på kort sidan. Man skulle hoppa dem 2 kryssen, direkt oxern och sen skulle man samla galoppen och galoppera över en bom, lydnad där också ;-) Sen hoppade vi några mer övningar men orkar inte skriva alla. Vi avslutade med att hoppa bana och det var super roligt. Rascal var grym, alla hinder var olika höjd men de var mellan 80-110 cm. Det jag behöver tänka på var att inte låsa händerna och inte spänna mig, jag måsta slappna av mer. Men är verkligen jätte nöjd med lektionen. Det gick bra för Emma också, hennes ponny var super duktig och hoppade jätte fint.
 

Dag 2: Idag var inte Emma med hon kunde inte den tiden jag skulle hoppa, så det blev privat lektion. Vi började med att hoppa fram på ett kryss i galopp Rascal landar i fel galopp  rätt så ofta men han byter alltid av sig själv efter hindret, så det tränade vi mycket på att han skulle landa i ett rätt galopp. Sen gjorde vi lite mer övningar och det gick super =D Vi avslutade med att hoppade bana efter ytterligare några lydnads övningar. Det var så himla roligt, gud vad jag och Rascal älskar att hoppa ;-) Jag fick en riktig kick av lektionen och ville bara hoppa mera !!! =D



// Julia♥

Allt klart

Istallet så började jag med att göra allt klart i stallet alltså mocka, göra hö och sånt. Sen red jag ut i typ en halvtimme barbacka. Vi kättrade lite men det gick inte så bra då jag bara gled bakåt ;) Sen i stallet igen smörjde jag allt och ryktade Nobel lite extra. Är verkligen taggad för i morgon! :) Vill ni att jag ska skriva ett inlägg hur jag förbereder mig för tävligar och hur allt funkar under tävingarna för mig?



hedsig


Outfit grön-svart


Göra i ordning Nobel

Idag så ska jag åka till stallet och fixa allt till i morgon. sen ska jag nog rida ut på Nobel en liten sväng men inte hårt bara så musklerna får röra på sig ;) Det är typ det jag ska göra. Men åker till stalllet i efetrmiddag för annars skitar Nobel bara ner dig i hagen igen.



hedsig

Snabbt inlägg

Kommer ett inlägg om hoppkursen imorgon, men kan säga att det gick bättre en bäst idag!!! =D


Svårt att välja

Julia och jag kan inte bestämma oss/ komma överens. Vi är inte så bra på att göra headers så kan inte göra några proffsiga men vilken av dom här 2 är bäst tycker ni? (Klicka på bilderna så blir dom större och det kommer flera kanske)

1.


2.

3.

Vad tycker ni? :)

Sista chansen

Nu gäller det! Tipsa alla era vänner att vara med för i morgon lottar vi ut bloggsvar :) Så kom igen nu! All info finns här: http://horzeriders.blogg.se/2011/february/tavling-1.html#comment

/ Elin och Julia

 


Outfit

Vi lägger ut en outfit varje vecka för att vi tycke det kan bli för mycket sånt annars. Men den här helgen kanske det kommer någon till då Elin tävlar på söndag och Julia *******. Så vi kanske inte får så mycket tid på söndag ;)

Hej då / Elin och Julia

Träning 18/2

Idag så tränade jag för Jakob. Jag tycker det gick jättebra :) Övade på olika saker. Men tempoväxlingar, övergångar och lite sånt. Nobel lyssnade bra och blev bara lite stark i galoppen men han var duktig ponny idag <3









hedsig


Hoppträningen 17/2

Vi skulle hoppa bana igår eftersom nästan alla skulle tävla på söndag ;) Började med att vi värmde upp och hoppade fram. Sen gick gick några av oss banan. Och efter det började vi hoppa. Det var inte en lång eller svår bana men ändå bra och bra hinder. Jag hoppade banan på 90cm och en gång på 90cm-100 cm. När jag hoppade 90 cm så gick det bra men det var 2 hinder Nobel tvekade lite på kändes det som.

90-100cm gick jättebra tills näst sista hindret som var en oxer som låg på 90 cm. Då försökte kom vi in fel så jag försökte rätta till det i god tid men Nobel var helt låst i munen! I sista sekunden innan hoppet så kastade sig Nobel åt sidan tror jag... Kommer inte riktigt ihåg vad som hände för allt gick så snabbt men jag hängde runt halsen. Ville inte ramla av så försökte hoppa tillbaka igen men sen gjorde Nobel något så jag omöjligt kunde sitta kvar. Ramlade av och slog i huvudet typ! Så har haft ont i huvudet ända sen dess och mått illa, fick typ en lite hjärnskdakning. Men men jag överlevde. Innan hoppade iallafall Nobel superbra och var en halv meter över 1 meters hindrena ;) Så hoppa kan han. Sen satt jag upp och hoppade dom 2 sista hindrena som avslutning.

Pappa ramlade också av igår men han landade på fötterna.

Jag är ju inte så bra på att rita hoppbanor men har gjort ett försök.

Först så ni förstår vad varje hinder ska föreställa:



och sen banskisen:


Red alltså ingen omhoppning och tog ut vägarna som en grundomgång på en tävling blev det. Jag ramlade av vid hinder 6.

Tycker ni att det är bra när jag bara numrerar hindrena eller ska jag rita vägen också? ;)


Inte bild från igår

hedsig


Hemma från stallet nu

Har varit i stallet nu så kom precis hem ;) Men bloggar sen om igår och idag för jag hann ju aldrig igår.



Hör sen då / Elin

Hoppkurs imorgon!!! =D

Som ni läste i rubriken så blir det hoppkurs imorgon är taggad till 1000 ;-) Kl 13:00 ska vi vara på Malenes gård...aaa det ska bli så ROLIGT!!! *LÄNGTAR* =D

Bjuder på några dåliga bilder från i måndags när mamma red...dem flesta är suddiga.



 

 

Julias


Bloggar i morgon

Bloggar i morgon ;) Det börjar bli sent och jag är trött och så.

Hej då och God natt / Elin

Hoppträning :)

Ska iväg på hoppträning nu ;) Känns som det var evigheter sen jag hoppade sist för en tränare. Hinner aldrig något längre, är det inte läxor så är det prov i skolan så plugga plugga plugga. Men nu ska jag komma igång igen med träningar för i morgon är det sista provet innan sportlovet (hoppas jag). Aja måste byta om nu så hör sen om jag hinner idag :) 


Hej då / Elin

Det snöar i Danmark :(



 För en ungefär en vecka sen var det sol och grönt gräns.


Nu ser det ut så här -.-

Jag, mamma, min lillebror Malcolm och min hund Figo tog en promenad ut i snön.


Figo ;-)


Malcolm =D

Nu åker jag till stallet och rider på älsklings ponnyn♥

Rascal platsar i ponnyakuten ;-)

Igår longerade vi Rascal för första gången han var helt galen i början. Först vägrade han att gå ut på volten och bara stod och tittade på oss och tyckte inte att han skulle göra någonting- Tillslut fick mamma igång honom men då blev han helt vild och typ skenade runt och brallade och höll på...sen stannade han och gick in till mamma i mitten och tyckte att han var färdig. När mamma manade på honom blev han sur och ställde sig och sen kastade han sig ut och började köra om sitt rodeo nummer! ;-) Men tillslut lyckades vi få ner honom i ett lugnare tempo och han började lyssna mer och på slutet gick han riktigt fint!!=D

 

Julias



Är väldigt nöjd!!! ♥

I tisdags var det hoppträning, Sören var inte där så jag fick en vikarie. Hon var faktiskt super bra och vi gjorde en jätte roligt övning. Hon sa att jag skulle hålla extra mycket i yttertygeln i svängen innan hindret och fram till hindret så jag skulle kunna kontrollera honom bättre. Det funkade, jag fick jätte fina avstånd. Jag är väldigt nöjd med lektionen fick inte ett ända två meter innan hopp ;-) så det var skönt!!



Julias


Galoppkursen

Jag ska på en galoppkurs på Strömsholm med Money på sportlovet ;) Pappa hänger med och rider någon av deras galopphästar. Och nu har schemat kommit. JAg kommer nog få träningsverk efter första dagen. Sen så är väl lov till att villa upp sig på? Vi måste vara kl. 7.00 i stallet och mocka, jippi :) Men det blir nog kul. Här här schemat så ni får se själva, om man ser något.



/ Elin

Förlåt

Hann inte blogga, gör det mer imorgon =D  Måste sova nu Zzzz



 Julias


Galen häst

Åkte som sagt till stallet idag. Möte Felicia på tunnebanan på vägen dit. Sen i stallet fixade vi allt till Money och Nobel. Sen red  vi ut. Allt gick jättebra i början. Sen när vi var på väg hem och travade så ville Money bara galoppera och slog upp huvudet. Men där tog det stopp för han hade martingal och då blev han sur. Så efter några gånger började han resa sig och galoppera på stället! Han kastade sig åt sidan och fick panik i snön för han gillar inte djup snö. Så höll han på. Sen kom en buss också och då började Money stöka igen och Nobel började typ trava bredvid bussen!!! Det såg jättekul ut tyckte jag... Sen fick Felicia äntligen stopp på honom och då höll Money fortfarande på och konstrade. Då har papa sagt att jag ska lägga på skänkeln när han gör såntdär som han gjorde och såklart så gjorde jag det ;) Men tror ni att det gick bra eller? Nej, han galopperade iväg mitt på bilvägen mot stallet. Först orkade jag inet bårka med honom men sen kom jag på att jag måste stanna honom för att han inte ska göra sig illa. Så gjorde det och sen ledde jag honom resten av biten hem (500m). Men det var ändå ganska kul nu efter åt och jag skrattar bara av att tänka på när Nobel travade bredvid bussen och Felicia som försökte få stopp på honom :)



En film från när hästarna busar i hagen för ett tag sen ;) ♥




hedsig

Skola sen stallet

Nu åker jag till skolan och sen ska jag åka till stallet direkt. Ska rida ut med Felicia ;)



Hej då / Elin

Bloglovin

Följ oss på blogvin! Vi skulle bli väldigt glada då :)

http://www.bloglovin.com/blog/2335101/horzeridersbloggse


Åsiktinlägg

Se er omkring, i vilken annan sport är folk så besatta av utséende som de är inom ridsporten? Svaret är ingen annan sport är intresserade av sånt. Fotboll har dom sina kläder, hocky har sin utrustning som ser exakt likadan ut och i gymnastik har dom sin lilla dräkt och alla är nästan likadana. Och sen i ridningen finns det tusentals olika hjälmar, stövlar, kavajer, schabrak, träns, ridvästar, benskydd, sadlar och den här listan kan göras oändligt lång! Du kan få allt du vill bara du är berädd på att betala för det. Och alla vill ha märkesgrejer. Allt måste matcha. Jag vill själv att allt ska matcha så det är inget fel på det. Visa kör på budget och vissa kör på lyx. Vissa har Hööks och vissa har Kingsland. Många tycker att det är för Kingsland har snyggare saker men egentligen är det nog inte sakerna det är märket. Tänk att gå runt och säga "jag har mina nya Kingsland ridbyxor" eller säga " Jag har mina nya Hööks ridbyxor" då känns det väl bättre att parta om kingsland bara att hööks är exakt likadana tråkiga svarta MEN utan märket på!!! Varför betala flera hundra till för ett märke? Jo för att om man inte rider bra så ser man ju iallafall snygg ut ;) Det kanske är bättre kvalité men jag tror inte många tänker på det, dom säger att dom gör det men gör inte det egentligen. Även om det är en smaksak så handlar allt om pengar. Allt inom ridning handlar om pengar... Om du kollar på en person så tror du att du känner den bara för att den har snygga saker men det gör man inte. Och snygga saker gör inte så man rider bättre heller. Och tror ni att folk på tävlingarna kollar utrustningen eller hur man rider? Jag tror dom kollar hur man rider om dom kan något om hästar ;)





Vad tycker ni är snyggaste?


Outfit

Nu har vi suttit och pillat ihop en outfit. Vi lottade vilka färger den skulle vara och det blev brun och orange.



Har ni någora önskemål på outfit och färger och vad dom ska innehålla så säg bara till ;-)


Tävling på söndag!

Ska tävla på söndag :) Tävlingen är på Stäket ryttarna HSF. Ska starta LB (100cm) då för första gången!  Spännande... Får se hur det går. Det är många starter som ni ser och sen efter anmäler sig alltid några.



hedsig

Hur blev Rascal min?

Det började i början av september då jag provred en ponny som heter Tess, hon såg väldigt söt ut på stallgången när jag kom. Hon är 9 år och en blandning mellan arab och newforest. uppe på häst ryggen var hon inte lika charmig, bockade och studsade runt som värsta rodeo ponnyn. Så vi sa tack och adjö.

Vidare till nästa ponny.
Power 9 år, han var väl inte speciellt söt när jag först såg honom men han var jätte fin i dressyren mjuk och följsam, nästan perfekt. Sen var det dags för hoppning, första sprången gick bra men när vi sen  började höja upp så tvär stannade han två gånger , jag är trött på hästar som stannar!


Nästa...
Sharon 10 år, han kom emot oss i full galopp när vi hämtade honom i hagen, väldigt söt men hans mule var helt sönderbränd av solen. : (  Dressyren var han helt ok, men jag suger på dressyr så jag tycker att det är jätte pinsamt när ägaren kollar på och blir alldeles stel. Hoppningen känner jag mig säkrare på och även om han var lite vinglig så kändes det bra.

Här kommer lite bilder på Sharon.







Han var fin men hade någon med född benskada som han inte hade ont av men ändå, sen hostade han i början.

Next is Penelope.
Penelope är ett 9 årigt sto. Första gången jag provred henne kändes hon väldigt pigg jag fick knappt stopp på henne, men jag gillade det. ;-) Hon är väldigt smäcker då hon är en blandning mellan fullblod och pinto. När hon hoppade kändes det som hon flög över hindrena. Vi frågade Malene om hon kunde ge mig en hopplektion och se om det var bra ponny att köpa. Malene kollade upp Penelopes  tävlings resultat och dem var inte så jätte bra mycket rivningar och så. Så hon var negtiv redan innan hon hade tittat på ponnyn vilket gjorde oss ireterade dessutom rekomndersde hon en annan ponny som hette Rascal som vi kunde se en film på youtube. Vi var så förtjusta i Penelope så vi åkte dit en andra gång för att rida. Men andra gången vi provred kändes hon inte alls lika bra hon var helt jobbig och stissig och överkänslig i drssyren sen skulle Ägaren hoppa lite högre och då stämmde det, hon rev rätt så mycket. Vi åkte hem lite besvikna och bestämmde oss att titta på det där youtube klippet.




Så vi åkte och provred Rascal, jag fick en lektion av ägaren det kändes jätte bra, otrolig stor skillnad mot alla andra jag har provridit. Blev helt kär.

Sen tog det ett tag innan han gick i genom alla vetrinär besiktingarna och röntgen och alltting, under den tiden hann jag provrida 3 hästar till!!! men tillslute blev han MIN!!♥






JAg är med...



www.onceagaiiin.blogg.se

Alla ♥ Dag

 Igår red jag lite dressyr men han kändes seg och och jobbig i munnen. Efter jag hade ridit gick jag och mamma kollade tävlingar, Sofie Kroon från Sverige vann!! =D


Idag red mamma, jag var och kollade, Rascal var verkligen jätte fin.


Elin skrev ju 5 jätte snälla saker om mig , tack♥ Men då vill jag också såklart skriva det för det är ju alla ♥ dag och allt ;-)

5 SAKER OM ELIN!!♥

♥ Hon är väldigt rolig.

♥ Skrattar mycket!! =D

♥ Lyssnar på en när man pratar.

Snäll.

♥ Man har ALLTID något att prata om med Elin!!







5 BRA saker om Julia

Eftersom det är alla hjärtans dag idag så ska jag vara lite snäll... Så tänkte skriva 5 bra saker med Julia ;) <3

♥ Julia är förstår den alltid och hon säger alltid "jag förstår" ;)
♥ Hon är snäll och tänker på andra.
♥ Hon är alltid glad (mot mig hittills)
♥ Hon är rolig
♥ Vi har kul och tycker likadant för det mesta verkar det som

Nu har jag varit snäll, alla hjärtans dag är inte min grej. Tycker den är töntig men alla tycker olika!


Hej då / Elin

Glöm inte...

... tävlingen om bloggsvar! :) ---> http://horzeriders.blogg.se/2011/february/tavling-1.html#comment



Kall dag

Det var iskallt idag som ni kanske har märkt själv. Jessica ringde och sa att vattnet hade fryst i stallet i morse när hon var där. Både hinkarna och vattenkopparna! Eftersom jag var ledig så fick jag åka ut och ge hästarna lunch och byta plats på hästarna för Money och Nobel fick vara ute till typ 12.30 och sen skulle Loco och Cimone vara ute från 12.30 och framåt för att stallet inte ska frysa måste någon häst vara inne ;) Men blev ingen ridning idag. Tyckte det var för kallt för både mig och hästarna.








hedsig

Åker snabbt till stallet nu...

Kommer massa bloggning när jag kommer hem!!♥

 




Pluggar

Har prov på tisdag så pluggar nu. Får se hur mycket jag kan blogga för får inte om jag inte pluggar... Men då vet ni varför jag kanske försvinner ett tag ;)



Hej då / Elin

Pigg och glad häst

Red ut som jag sa innan att jag skulle göra. Red först i skogen och red vilse. Eller jag red och tänkte inte så mycket så då kom jag in på fel stig och fick slingra mig mellan träden tills jag kom dit jag ville igen ;) Red ner till slottsparken och runt där. Nobel var pigg och ville inte skritta. Sen skulle jag bara gå ut på ängen och kolla hur mycket snö det var där. Men Nobel ville inte gå så han galopperade och hoppade över snön och jag satt och försökte få stopp på den ponnyn. Men han ger sig inte. Till sist när vi hade kommit till andra sidan av ängen sakta han av frivilligt. Men han är så rolig och tycker själv det var kul :) Det var en härlig ridtur med solen som sken och fåglarna som lät och allt. det kändes som våren var på väg.





Sen klippte jag Nobels man och svans när jag kom tillbaka. Blev inte så jättebra men får funka. Man ser det ändå inte när jag rider. Och jag tror inte så många kollar om manen är rak eller inte. Sen så vissade Nobel mig sina "trick" som inte är några trick för att få godis. Sen fiotade jag honom lite med mobilen, min mobil tar bra bilder för det mesta. Men Nobel är inte alltid så intresserad av att bli fotade så det blev väl sådär idag ;)









rida ut

Har precit dragit mig upp ur sängen. Sen ska jag iväg till stallet fast jag är inte så sugen idag. Men tar väl och rider ut för det känns som det var längesen med Nobel. Pappa rider lektion på Money idag. 



Hej då / Elin


Hopptävlingar på vilhelmsborg

Tina Lund vann!! =D
Ser ni, hon tittar in i kameran.

Heldag i stallet

Heej!
Idag vaknade jag av att solen lös in i mina ögon, väldigt härligt att vakna så.
Jag och Mamma åkte till stallet efter vi hade ätit frukost och sånt man gör på morgonen ;-)
Vi gjorde i ordning Rascal och skrittade ut till ängen, i början var han väldigt jobbig, tittig och  ville inte stå stilla på grund av att det är ju tävlingar så det är mycket hästar i luften. Jag började med att jobba honom i skritt i padocken, så att han skulle fokusera på mig.
Efter tag så började han lyssna lite mer. Då körde vi trav och galopp arbete ute på ängen där underlaget kändes jämnare. Tillslut kunde jag få honom att använda sin energi att arbete istället. Jobbade med att korta och öka galoppen, så att jag kan reglera honom bättre i hoppningen.
Vi avslutade med en härlig skritt i skogen tillsammans med min mamma och min glada hund Figo.
Dagen fortsatte med lunch, hopptävlingar och inte minst av allt SHOPPING i ridhuset.
Det här köpte jag idag:
Lederfett alltid bra att ha ;-)
Ny sadelgjord till dressyren då den jag andvänt tidigare har jag lånat av Malene.
Senaste hovoljan har precis kommit ut, ska tydligen göra undervärk med hovarna. Kladdar inte, åter fuktar hoven och låter fukten bli kvar i hoven.
Sist men inte minst min snygga, ROSA grep! =D
Hittade ett super snyggt schabrak med matchande huva. Måste tjata lite på mamma så kanske är det mitt i morgon  ;-)
Kommer ett inlägg med lite bilder från tävlingarna så gå in på bloggen lite senare.

Vad ska jag göra på sportlovet?

Okej, jag ska göra något roligt på sportlovet men vad? Kan någon gissa? Ni ser lite av det blåa jag har strykit över... Och ni vet att det är en kurs. Men vad och vad för kurs? Alla kan gissa och det är ju lite fusk för er som vet men sånt är livet :P 



hedsig

Dagen ridpass

Åkte till stallet. Gjorde i ordning allt där och det gick ganska fort för mig och Felicica då vi hjälptes åt och pappa gjorde till Money. Sen så red vi iväg till ridhuset. Det tog lite tid för stigläder och sånt skulle fixas... I ridhuset gick det inte så bra först för mig. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra för att få Money att gå bra när jag inte rider honom så mycket. Men efter ett tag så var vi kompisar ;) Brukar vara så att jag börjar rida som jag rider Nobel men dom är helt olika tycker jag så man måste anpassa sig ganska mycket. Pappa la fram en upphöjd bom till mig så övade jag på att byta galopp över den. Efter ett tag gick det bättre och till sist så byte Money utan bommen utan problem ;) Felicia kollad jag inte på så mycket för jag koncentreade på Money mest.



´






Felicia och Nobel

Det kändes konstigt att inte rida Nobel själv och jag saknade att rida honom fast jag får det i morgon.

hedsig

Vi är med och tävlar om en header hos ponnysanning



Gå in på  http://ponnysanning.blogspot.com/.

Mitt lov kommer bli awesome!!!!!!!!

 Nu är det sportlov i Danmark, väldigt skönt.
 
Det här kommer jag göra på lovet.



* IMORGON OCH PÅ SÖNDAG ÄR DET INTENATIONELLA 1.50 TÄVLINGAR PÅ VILHELMSBORG SOM JAG KOMMER KOLLA PÅ HELA HELGEN OCH SHOPPA MYCKET SÅKLART.

* HELA VECKAN KOMMER JAG  HOPPA, RIDA UT OCH RIDA DRESSYR.


* PÅ FREDAG OCH LÖRDAG SKA JAG PÅ HOPPKURS FÖR MALENE (DET VAR HON SOM HJÄLPTE OSS ATT HITTA RASCAL OCH ÄR DESSUTOM EN VÄLDIGT DUKTIG HOPPRYTTARE/TRÄNARE)

Asså hela veckan kommer bli så HIMLA ROLIG!!



Suddig bild...jag vet ;-)



Markarbete/hoppning

I onsdags hade jag markarbete/hoppning för Sören. I vanliga fall när jag ska galoppera eller trava över bommar  så hoppar han över alla bommar som om det vore ett hinder, han lixom tar ett jätte hopp över bommarna. Så det försökte vi få bort. Första skrittade jag lungt och fint över bommarna, det gick bra, vi fortsatte i trav i början var han studsig. Jag har en tendens att ha lite långa tyglar men när Sören påpekade det och jag sammlade ihop honom så gick det mycket bättre och av bara farten såflöt galoppen fint över bommarna också, lite ökar han och spänner sig när han närmar sig bommarna. Sen jobbad vi med en galopp bom framför hindret för att få bättre avstånd. 
 
Mamma red aldrig i torsdags för hon hann inte så hon red idag istället, hon galopperade på galoppbanan och körde lite konditionsträning med honom.


















Nobel gillar att hoppa

Jag red till ridhuset idag. Det var massa olika studsar som stod framme :) Jättebra för Nobel. För han måste börja jobba mera med bakbenen och tänka till lite. Det var en övning där det var upphöjda bommar och sen ett räcke. När räcket låg på 65 cm så rev Nobel det. Sen när räcket låg på 1m så hoppade han det utan problem :) Han anstränger sig bara om det är högt verkar det som för han hoppar alltid som bäst då... och jag med. Sen var det en vattenmatta som Nobel inte gillade så mycket i början men han vägrade inte för jag vägrade att låta honom vägra! Slutade med att vi satte ihop allt till en bana. Vi= jag, pappa och en annan tjej som red. Nobel var duktig och han är så framåt. Han älskar verkligen att hoppa. När vi har kört bommar på marken kan han vara hur seg som helst och sen på en gång det blir ett litet hinder så är det full fart :D Helt underbar häst ♥ Det gick bra för pappa och Money också bara att han ramlade av i början men det var för att dom kom fel på ett hinder, det händer ju alla. Men det var jättekul idag.





Filmer kanske kommer.

hedsig


We are who we are


Äntligen stallet

Jag bloggar bara om hästarna och sånt här så det andra står på min andra blogg --->  http://fredriksbergsnobel.blogg.se/ så ni vet ;)

Men efter en lång dag eller inte lång men jobbig och mycket snöig dag så ska jag till stallet. Blir nog ridhuset och då står hindrena framme och så hoppar nog :) Jag rider Nobel och pappa rider Money. Försöker hinna upptadera ikväll men kanske blir för sent om jag har otur.



hedsig


Åker till skolan nu -.-

                                            

En bra dag

I morgon måste jag svika er trogna läsare för jag ska till skolan ;) Så ingen upptadering under dagen om inte Julia blir sjuk såklart. Men ni får ändå ställa fråger till oss genom bloggsvaret eller kommentera och ge tips. Så någoting händer ändå. Och det är var också en lyckad dag idag på bloggen. Kommentarer ramlade in och läsare, inte lika många som igår men ändå många! En glad Elin går och lägger sig i kväll.


hedsig

NI FÅR INTE.....

GLÖMMA TÄVLINGEN KLICKA HÄR


http://horzeriders.blogg.se/2011/february/tavling-1.html#comment

http://horzeriders.blogg.se/2011/february/tavling-1.html#comment

http://horzeriders.blogg.se/2011/february/tavling-1.html#comment

http://horzeriders.blogg.se/2011/february/tavling-1.html#comment

http://horzeriders.blogg.se/2011/february/tavling-1.html#comment

http://horzeriders.blogg.se/2011/february/tavling-1.html#comment


Chill

Heej!!!

Idag har jag inte ridit, mamma red.
Men idag så åkte jag och Maddison och Dennis (mina kompisar) till Dennis hus och bara hade roligt och busade ;-)
Sen tog jag och Maddison bussen till mig och nu sitter vi och bara chillar i sängen och e på datan, vi ska snart göra lite läxor och så. 
Har ju inte berättat om mitt ridpass igår men det kommer i ett annat inlägg, så checka bloggen!! =D 

 
Jag och Maddison <3


Så här blev Red Money vår

Vi red hos en tjej som hette Lea. Hon hade 4 hästar men vi red bara Nirvana som kallades Nirra och Forest gamp som kallades Forest. Sen hade hon 2 hästar till och en av dom var Red Money. Pappa var medryttare hos henne. Men fick inte rida Money. Jag hängde med pappa dit så ofta jag kunde. Jag gillade Money meninte så att jag blev förälskad i honom. Fast jag stod och borstade honom i hagen och sånt.

Efter vi hade fått Nobel ville pappa också ha häst. Så då pratade vi med Lea. Hon hade sagt innan att hon behövde bli av med en häst. Pappa och jessica provred Money och Nirra . Jag fick bara kolla på... Jag ville ha Money efter det. Innan ville jag ha Nirra. Men pappa var osäker så åkte och provred igen ;)

Sen efter ett tag bestämde vi oss för Money. Så han kom den 2 januari till oss. Då hade vi honom på foder först.

En vecka efter han kom ville vi lämna tillbaka honom för han var galen! Jag grät när jag skulle leda honom för han stod och stegrad och när man red så blev han rädd för bilarna och joggarna och allt som fanna att bli rädd för. Sen ändrade vi lite på fodert, eller ganska mycket ändrade vi. Och efter det har han varit lugn.

Sen köpte vi honom i slutet av mars 2010 :)



gammal bild

hedsig


Print screen

Fick en fråga om jag kunde berätta hur man print screenar så då gör jag det ;) Eller jag berättar hur jag gör.

Jag trycker in enter och samtidigt en annan knapp (se bild nedanför). Pilen pekar på den knappen. 


(tagen från google)

Sen går man till paint eller något sånt pogram och klistrar in bilden genom att trycker du på Ctrl och V samtidigt. Och då har du bidlen och kan klippa ut det du vill och fixa. På Mac har jag inte provat ännu om det går likadant men det kan ni få göra åt mig. Annars listar jag ut det också ;)

Hänger ni med eller fattar ni inget?

hej då


Galopp filmer

Om ni har läst min andra blogg har ni säkert sätt dom här filmerna för längesen.







Jag fattar inte hur dom kan hoppa i galoppsadlar och i den farten! Har ni ridit i galoppsadel någon gång? Det är jobbigt och man måste ha balans i dom. Så lätt är det inte. Men jag gillar galoppsadlar ändå fast hoppa i dom, är dom galna eller?! Vår hovslagare är gammal jocky och han sa att hästarna dom hoppar ju 3 meter innan hindrena ibland och det är bara att hålla i sig.

Dom som hängde runt halsen på första filmen och i sista måste haft bra armmuskler. Tänk och hänga där och sen ser det ut som dom slår i hästen ben. Och stackars hästar. Men lite galna är dom som gör sånt där. Fast jag skulle vilja rida löp utan hinder ;)
Rörigt inlägg.

hedsig

Ingen hoppning

Jag brukar hoppträna på torsdagar på Såsta gård men eftersom jag är sjuk så får jag inte :( Och jag får inte åka till stallet. Så därför kan jag inte skriva så mycket om hästarna och ridningen just nu. men försöker komma på andra saker att skriva om ;) 



hedsig

Svår slaget

Kan meddela att vi fick över 110 besökare igår. Med det var för att vi fick en länk hos Nellie :) Men det blir svårt att slå det rekordet. Men lyckas ska vi! Och kommentarer fick vi också. Helt underbar dag för bloggen igår.


Och sen så måste jag tacka Molly för hjälpen som hjälpte oss med lite läsare ;) <3 Och Amanda som berätta hur man skulle göra för att kunna kopiera bild från skärmen (print screen).

Hej då


TÄVLING!!!!

Nu lottar vi ut 2 bloggsvar.
Man gör så här för att vara med:
• Kommentera "jag är" är med eller något liknade.
• Sätt ut den här bilden nedanför på din blogg 
• Länka till din blogg så vi kan gå in och kolla
• Länka till vår blogg på din 



Så kom igen nu! Var med och tävla :)

Tävling på G

Har en tävling på G. Måste bara snacka ihop mig med Julia och se vad hon säger ;) Så kom tillbaka senare och delta.

Hej då


Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Nobel och jag har gjort så mycket. Men jag är väl stolt över mig själv som orkade med honom i början och att han orkade med mig... Varje gång man jag skulle rida honom var jag berädd på att ramla av. Inte precis så man ska tänka men eftersom jag ramlade av minst en gång i veckan så förstår jag att jag tänkte så. Men tillsist började jag sitta kvar. 

10 månaders sen, jag hade haft honom i ca 5-6 månader






Nej, jag ramlade inte av

Nu så kan han fortfarande vägra ibland och vara osäker men då är det mitt fel bara. Tillexempel på ryttis då jag var för framåt lutad. Men jag vet att jag har lärt mig väldigt mycket av honom och han har gjort mig till en mycket bättre ryttare. För jag ser skillnad och jag tycker jag inte red bra på dom filmerna som är gammla. Och jag rider kanske inte bra nu men jag rider bättre :)

Förra tävlingen (ryttis) för 1 månad sen



Sen känns det som att vi har blivit väldigt bra kompisar under hela tiden och börjat lita på varandra mera för varje gång. Jag kan rida barbacka på honom och studsa runt medans pappa får en flygtur då, haha. Nej vi litar på varandra och har byggt upp ett starkt band. Jag ångara inte att vi köpte honom och kommer aldrig att göra för jag har nog aldrig lärt mig så mycket som jag har fått göra på en så här kort tid. Och ännu är det inte slut <3













När Money kom så red jag honom väldigt mycket men sen så lite udner sommaren och nu börjar jag rida honom mera igen så har inte samma kontakt med honom som jag har med Nobel. Men Money har ju också en film såklart.



Ja blev kanske inte riktigt "Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över" men aja. Jag skrev något iallafall och mycket bilder... Men en bild säger men är 1000 ord ♥

hedsig

Hoppningen igår....

Tja
Jag hann inte blogga igår men jag gör det nu istället.
Igår var det hoppning somsagt, jag och mamma åkte till stallet, vi var lite stressade, när vi tog in honom från hagen hade han rullat sig som vanligt ;-)
Vi borstade snabbt och satte på benskydd, sadel, täcke och träns.
Vi gick ner till ridhuset och jag började skritta fram, i gruppen innan var det en liten A-ponny som hoppade typ 80  cm och vattenmatta och allt sånt och ryttaren hade precis fyllt 9 år, det var så himla gulligt.
Jag började rida fram gjorde mycket volter och minska och öka.
När vi skulle hoppa fram så red vi på en volt och hoppade ett litet kryss, vi red fram lite till på kombinationer mm.
Sen hoppade vi bana, det gick bra. Jag hoppade den 3 gånger, den första gången gick sådär för att Rascal var så uppspelt och lycklig över att få hoppa så han hoppade av långt innan hindret, fast det var ju mitt fel. Sen höjde Sören, första gången gick det rätt så dåligt samma sak han hoppade av förtidigt. Men sista gången gick det super han flöt bra, det var kanske bara 1 hinder han hoppade av lite förtidigt.
Super nöjd med lektionen, nog den bästa hitentills. Jag har haft lite problem med kombinationer innan, men igår var han super bra han bara flöt på!! =D  Mamma pratade med Sören (min tränare) om att han hoppar av lite tidligt ibland, Sören sa att det var för att han älskar och tycker att det är så himla roligt att hoppa så ibland blir han lite för ivrig att hoppa och då hoppar han av för tidigt. Men då sa Sören att vi kanske hoppar lite idag igen typ markarbete med låga hinder.
Mamma fotade lite men alla bilder är när jag landar så dem blev inte så bra, mamma får träna lite ;-)
PUSS

Har jag fattat rätt?!

Jag har och kommer aldrig att bli intresserad av dressyr så jag kan inte mycket om reglerna för dressyren. Men lite saker har jag fångat upp och en sak är ju att man måste rida med sporrar och kandar i högre klasser. Jag tycker det låter helt fel. Så här står det i TR II "Dressyrens mål är att göra hästen lydig, användbar och angenäm att rida, så att alla rörelser kan utföras med små och omärkliga hjälper utan synbar ansträngning för ryttaren". Jag tycker att om hästen är lydig och så så borde man inte behöva kandar och sporrar. Så små hjälper borde man kunna göra utan att ha sporrar och kandar. Men det konstigaste är att man måste rida på kandar i högre klasser och sen har jag fått höra att man måste ha hatt i högre klasser! Alla vill kanske inte rida i hatt... Säkerheten först är det väl ändå :P Men aa ibland undrar jag hur folk tänker när dom gör regler.
Jag kanske har missuppfattat reglerna fel eller stämmer det här?
 

(bils tagen från google)

hedsig





Ska hoppa idag

Drar snart till stallet, jag ska hoppa :-)



Bloggar mer när kommer hem igen, see ya♥


Bilder jag gillar på mina hästar

Okej det är svårt men väljer några bara ;)







Finns inte så jättemånga bra bilder på Money. Han är svår att få på bild för han ska alltid stå bredvid  den ;)

hedsig


Tränings tips

Hittade några olika bra bom/hopp övningar man kan göra som är lätta att bygga fram också ;)

Alla finns här:
http://www.youtube.com/user/HMWeLoveHorses#p/u/6/_SzBhtSW3J4

Hej då

Både jag och Rascal var trötta idag

Heej!!
 Nu är jag äntligen klar med mina läxor, skönt!!

Idag red jag ridhuset, han var seg, lite stel och lyssnade inte så mycket på mig. Dessutom kände jag mig inte på topp heller, väldigt trött och så hostar jag mycket....Elin kanske har smittat mig genom skype ;-)
Men iallafall red inte heller så länge för det var jätte många i ridhuset, sen fixade jag lite i stallet och så.

Ingen kunde fota tyvärr, men på tisdag och onsdag då kan ni räkna med bilder!! =D

 

Puss Julia♥♥


Så här blev Nobel vår

(Ni kanske redan har läs det på min andra blogg för det är samma inlägg)

Jag har kommit på att jag har aldrig skrivit hur Nobel blev vår ponny. Och inte hur Money blev vår häst eller men jag börjar idag med att skriva om hur vi fick tag på Nobel.

Jessica var medryttare på Nobel. Men Nobels ägare då var vuxen och hann inte rida honom så mycket. Så Jessica försökte åka dit så ofta hon kunde. Men vi hyrde också hästar på Elfvik då. Jag red Boss som jag skulle sluta på. Så jag letade medryttarhäst men var bara och provred en som jag inte gillade så mycket. 

En dag kom Jessica hem jätteglad och sa att hon hade hittat en häst till mig jag kunde rida. Det var Nobel! Nobels gamla ägare Jeanette hade inte tid med Nobel och undrade om Jessica ville ta honom på foder. Självklart ville hon det fast Nobel kanske inte är någon drömponny. Men Jessica gillade honom en då ;) Jag var ju såklart med på att ta Nobel på foder fast jag aldrig hade ridit honom och när han var på landet fick man nästan inte ens klappa honom. Men mamma och pappa funderade på saken och sen sa dom att Jessica skulle leta stallplats själv. Jessica letade och jag och pappa hjälpte till lite.
Men pappa och mamma sa ju att jag var tvungen att få rida Nobel innan vi bestämde oss helt så jag hängde med jessica till Nobel en dag och skulle rida ut för dom hade inte den bästa ridbanan att rida på. Jessica hade ramlat av Nobel så många gånger så jag kände mig inte helt trygg på honom men jag red ändå. Jag red fram och tillbaka på en äng och höll i Nobel för mycket men på en gång jag släppte gick det ju jättefort tyckte jag. Han var pigg och stark. Men det gick bra och sen hängde jag med en gång till och då red Jessica också en häst så red vi ut. Jag gillade Nobel men kände mig inte riktigt trygg då heller.

Jeanette ville bli av med Nobel fort för Nobels skull. Hon sa att Nobel skulle få flytta till hennes kompis ridskola annars så länge. Till sist hittade pappa ett stall ute i Solna med 4 boxplatser som Jessica först var lite negativ till men åkte och kollade och när hon kom hem var det i princip klart att vi skulle få stå där. Så någon vecka senare så hämtade Jessica och Jessicas kompis Mathilda Nobel ute i brottby där han stod och körde honom till vårt stall, väntorp. Kvällen innan Nobel kom hade jag, mamma, pappa också fått kolla på stallet bara för att få se hur det var.
Så måndag den 23 november 2009 kom Nobel :)
Då hade vi honom på foder först och sen köpte vi honom på våren.





Gammla bilder

Men vi vet inte vad Nobel har gjort innan. Har bara hört lite men vi är inte säkra. Sen när vi tog honom så visste vi inte alls om han hade kapacitet. Men det har ju vissat sig att Nobel är bäst på allt... enligt honom ;)

Money tar jag en annan gång.

hedsig

Filmer

Tänkte att det kanske är lite rolig för er att se hur vi som bloggar rider. Så här kommer några filmer ;)

Julia och Rascal





Finns flera filmer på dom här: http://www.youtube.com/user/juliaramel

Elin, Nobel och Money









Det flera filmer på Elin och Nobel här: http://www.youtube.com/user/FredriksbergsNobel
Där finns det även filmer från början när jag red Nobel, galoppen och när pappa rider Money ;)

Vad tycker ni då, hur rider vi?

Hej då

Svar på kommentar :)

Anonym
Fin blogg, undrar bara var ni har hittat de röda benskydden och schabraket. De är sååå snygga!

Tack! Schabraket kommer från Scapa sports men jag vet inte var man kan köpa det i sverige. Har letat men hittar det inte :( Benskydden kommer från catago och jag köpte mina på Globen Horse Show men det går att köpa från deras hemsida tror jag eller i andra affärer, vet inte säkert i vilka affärer.


(benskydden ser kanske lite rosa ut men det är dom inte)

Hej då


Det bästa/sämsta med min häst

Är sjuk idag :( Men ni vet kanske att många gör såna där scheman eller vad man ska kalla det som dom följer

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Jag orkar inte följa ett sånt men om jag inte har något att blogga om ibland så plockar jag ut något ;) Låter det bra?

Nu kör jag dag 2-Det bästa/sämsta med min häst.

Det bästa med Nobel är att han är pigg, glad och alltid snäll. Han bits eller sparkas inte och har aldrig gjort och kommer nog aldrig göra :)

Det sämsta är väl han är känslig för vilka som rider honom. Är han inte nöjd så kastar han av dom. HAn kan kasta av vem som helst bara om han vill... Sen så att Nobel inte alltid har respekt för den som står på marken.

Bästa med Money är att han alltid villl göra sitt bästa. Han försöker alltid göra rätt. Sen så är han jättekelig och vill hellre kela än äta.

Sämsta med Money är att han är sur när man ska sadla. Sen blir han så lätt skadad/sjuk.



hedsig



Vilhemsborg

Elin berättade ju om stallet där Money och Nobel står, så jag tänkte berätta lite om där Rascal står =)

Rascal står på Vilhelmsborg ett av nordens största ridcenter. 3 ridhus, många ute bannor, 1 terrängbana, 3 stall, fin natur med massa fin ridvägar i skogen och en liten galoppbana. En dröm enligt MIG!!

Det finns 3 ridhus ett för hoppning där det är mycket hopptävlingar men andvänds också för dressyrtävlingar då dem bygger som en dressyr bana i ridhuset. Det är där jag hopptrännar också!!

 


 
Sen så finns ett ridhus där men rider bara dressyr för privat hästarna och det tredje ridhuset är för ridskolan men också andvänds för framridningen när det är tävlingar.

Det finns också en terrängbana!! =D





 

Det finns två stora stall och ett lite mindre.


Det finns massa söta katter i stallet också!!♥

 







Glada eller vad?

Jag och Julia är glada :) Statistiken är på topp för att vara första dagen tycker vi. Eller hur Julia? Så nu är det bara kommentarer och allt vi vill ha, haha. Tipsa gärna vad vi ska skriva om och ni vet att ni kan mejla [email protected] , kommentera eller skriva till bloggsvaret.

      



Stallet står står i

Nu tänkte jag berätta lite om stallet vi står i. Stallet ligger i Solna. Det är 4 boxplatser och 2 av dom har vi och 2 har stallägaren Bella. Bella har 2 hästar som heter Loco och Cimone. Hon tävlar i dressyr med dom. sen har hon några medryttare. Det finns ingen ridbana eller ridhus där men stallet ligger 15 minuters skritt tid från Solna fältrittklubb och där finns 2 ridhus och en uteridbana ;) Det är bra att det tar 15 min att skritta dit för då är man ju framskrittade när man är framme. Man kan rida genom skogen eller längs gångvägen dit och sen finns det så man kan trava och galoppera dit men då tar det ju längre tid, så många altenativ ;)


Loco


Cimone

Men då fattar ni mera kanske om jag skriver något och typ något namn dyker upp ;)

hedsig

Galopp- en härlig sport

Dom vanligaste grenarna är att tävla i hoppning och dressyr. Men jag har blivit förälskad i galoppsporten <3 det började när jag red på ridskola och skulle tävla en av ridskolans ponnysar men hann aldrig starta bara träna. Så när vi köpte Nobel så ville jag fortsätta eftersom jag älskar fart och tyckte det verkade härligt. Så började träna Nobel i ponnygalopp på Täby galopp. Nobel fattade inte alls vad han skulle göra först och jag vågade inte släppa honom. Men nu är jag inte alls rädd och Nobel är FÖR taggad på banan. Att få honom att skritta är inte lätt kan jag lova. Men jag gillar det! Nobel är ju 16 år och har aldrig kört galopp innan vad vi vet. Så det är nog inte ofta en ponny i den åldern som börjar med det. Jag har hunnit göra en träningstävling och en start. Pappa har ridit några träningstävlingar för ridhäst på Money också. Under sportlovet ska jag kanske gå en galoppkurs på strömsholm med Money och pappa ska rida en av deras galopphästar :D Men hoppningen kommer jag ändå aldrig sluta med. Jag tycker alla borde prova galopp! Det är en sån härlig känsla när hästen sätter fart och bara tänker framåt <3





Men det är ingen galopp under vintern men till våren drar jag igång igen.


hedsig


Bloggsvar

Har ni fårgor till oss eller vill kontakta oss? Då kan ni antigen mejla till [email protected] eller skicka till vårt bloggsvar som finns bredvid ;)

fredriksbergsnobels frågesida

Hej då




En delad 5:e plats

Vr som sagt hästskötare idag till Jessica. Vi skulle åka 7.45 hemmifrån och kl. 7.40 kommer mamma in i mitt rum och frågar när jag ska gå upp. Men gjorde i ordning mig lite snabbt och kom iväg men lite senare än planerat. I stallet så släppte vi (jag och jonas) av Jessica och åkte vidare till Solna 8solna fältrittklubb) för att betala starten och sånt man måste göra ;) När vi kom tillbaka till stallet så hjälpte vi Jessica med Money och jag var så duktig och tvättade hans vita kota och svansen



Sen på ridksokolan red Jessica fram och jag satt och frös. Jag blev med mutad idag för jag åketr inte frivilligt till en dressyr tävling, tycker det är långtråkigt. Sen äntligen skulle hon starta :) Jag tycker det gick bra och Money var så fin. Han gjorde ett avbrott i galoppen tyvär och spattade runt en gång men sånt händer. Slutade med att Jessica och Linn som är medryttare på Loco delade en 5:e plats :)





Nobel fick vila idag så gjorde bara ordning allt i stallet till honom. Sen tyckte jag synd om honom när jag bara skötte om Money så stod och kelade med honom i hagen ett tag ♥



Jag skriver ett inlägg om stallet där vi står och sånt senare så ni hänger med.  

hedsig




Min dag......

 * Åka till stallet och rida.

* Åka hem och göra läxor.

* Städa mitt rum.

* Blogga och va på datorn.

Så ser min dag ut ungefär, kommer att göra lite andra saker också såklart ;-)




♥SEE YA LATER♥



// JULIA


Stallet

Nu ska jag iväg till stalllet. Jessica min syrra sak ska vara med i en klubbtävling, dressyr såklart. Så ska hjälpa henne ;) Tar med kameran men får se om det bir några bra bilder.






Ska nog.....

....sova nu, så jag är pigg imorgon =D



♥PUSS JULIA♥


Vår första outfit




Bloggen presenterar: Elin

Hej!
Jag heter Elin och är 13 år. Jag bor i Stockholm. Jag har 2 storasystrar som heter jenny och Jessica men Jenny rider inte. Min pappa rider och mamma rider ibland. Sen har jag 2 små hundar som heter Tyson och Nico och ett marsvin som heter Fia ;) Jag har gått på ridskola sen jag var 6 år men innan red jag på andra sätt. Jag har älskat hästar så länge jag kan minnas och alltid drömt om egen häst. Jag är inte alls förtjust i dressyr men för att kunna komma långt i hoppningen måste man ju rida dressyr också! Jag satsar på hoppning och vill verkligen bli bra. Sen kör jag ponnygalopp när jag hinner med Nobel ;) Hästar är mitt liv. Nu har jag/familjen 2 egna hästar.


Jag

Fredrikbergs Nobel: Fredriksbergs Nobel kallas för Nobel och är 16 år. Han är en New forest och är 146 cm i mankhöjd. Han kom till oss 23 november och då hade vi honom på foder. Vi köpte honom i slutet av naj. När han kom så var han inte lätt och jag ramlade av hela tiden! Det tog 3 månader innan jag började hoppa honom från att han kom. Nu har vi fått några dubbelnollor i LD+5 och LC så den 20 februari ska vi debutera LB :)


Nobel

Red Money: Red Money kallas för Money och är 10 år. Han är ett engelskt fullblod är är ca 168 cm i mankhöjd. Han kom till oss den 2 januari 2010 och sen köpte vi honom i slutet av mars. Han är en gammal galoppör men fick sluta snabbt då han inte var tillräckligt bra. Nu tävlar min syrra Jessica dressyr på honom. Och pappa rider lite galopp och hoppar honom. Jag rider inte honom så ofta men har en bra kontakt med honom från marken ;) Money gör alltid sitt bästa när man rider och vill verkligen vara duktig ♥


Money

Nu har ni fått veta lite om mig.

Hej då

Ps. jag har även min egna blogg som heter http://fredriksbergsnobel.blogg.se/ där jag skriver om både hästarna och min vardag.


Lite om mig♥

♥Tja♥

Jag heter Julia och är en hästgalen 12 åring!♥
Jag fick min aldra första egna ponny i slutet av november 2010, han heter Rascal och är 10 år, han är en blandning mellan fjording och arab. Just nu går jättte bra för mig och Rasacl, vi har börjar lära känna varandra mer och mer, snart ska vi börja tävla lite smått.



Just nu så bor jag förtillfället i Danmark  för att min pappa jobbar här, men jag kommer hem till sommaren.

Fakta om mig:


Namn
: Julia.

Ålder
: 12 år.


Bor
: Just nu i Danmark, men i vanliga fall i Stockholm.


Favorit mat
: PANNKAKOR (såklart) ;-)


Familj
: Mamma, pappa, lillebror, storebror, Rascal och min hund Figo.

PUSS JULIA


Välkommna till våran blogg

Hej!
Vi är 2 tjejer som heter Julia och Elin. Vi rider och har egna hästar. Vi satsar på hoppningen båda två. Vi lärde känna varandra när båda hyrde häst på Elfvik hösten 2009.  Mera får ni veta när vi presenterar oss själva ;)



Hej då


RSS 2.0