Bloggpaus

Nu har jag & Elin bestämt oss att ha en blogpaus, vi vet inte när vi kommer tillbaka men vi kommer nog komma tillbaka någon gång ;)

Men både jag och Elin fortsätter att blogga på våra egna bloggar- http://fredriksbergsnobel.blogg.se/ & http://juliaramel.blogg.se/ 

http://fredriksbergsnobel.blogg.se/
http://juliaramel.blogg.se/
http://fredriksbergsnobel.blogg.se/
http://juliaramel.blogg.se/
http://fredriksbergsnobel.blogg.se/
http://juliaramel.blogg.se/
http://fredriksbergsnobel.blogg.se/
http://juliaramel.blogg.se/
http://fredriksbergsnobel.blogg.se/
http://juliaramel.blogg.se/

/ Julia & Elin

Ska till landet

Ska till landet idag ;) Så får se hur mycket jag bloggar.



Hej då / Elin

dåligt av mig

Vad dålig jag är på att blogga här nu... Känner att jag inte har något att blogga om och då är det inte kul och då blir det inget kul för er att läsa.

Idag har jag inte gjort något speciellt. Varit och gjort lite saker nu på kvällen men inget mer ;)


/ Elin

Ingen dressyr lektion

Det blev ingen dressyrlektion för Sören, han hade bokat med en annan och glömde bort det och så..orkar inte förklara men det blev ingen dressyr lektion iallafall. Men jag ska kanske hoppa lite för honom imorn det ska bli kuuul, för hoppning är dubbelt  så roligt än dressyr..hahah XD!!!

Okey tillbaka till idag red dressyr ändå, han var fin fin. Ibland har jag lite för lösa tyglar och Rascal bara springer, så jag måste tänka på att korta tyglar och inte låt honom springa iväg från mig. ;D Annars var allt bara bra ♥


 / Julia

Snart så

I morgon ska Nobel få sista sprutan av grundvaccinationen och sen några dagars villa och sen får jag tävla honom igen :) Ska tävla den 28:e Maj... om vi lever då :P

Hej då/ Elin

HoPpTräNinG

Idag var det hoppträning, det gick bra.
Hoppade några övningar som var både roliga och svåra, Rascal var galen och höll på som vanligt, men jag tycker det är bara roligt!
 
Sören (min tränare) sa efter träningen att jag skulle gå till dressyr paddocken och trava av honom där så han blev lite lugn XD 
Vi red inte så länge för vi körde så hårt i helgen, haha fast jag skulle ha kunnat hoppa mycke mer för det verkar inte som Rascal var trött.



/ JuLiA

Min blogg

Nu börjar jag blogga på min egna blogg också igen. Börjar lixom sakna den lite... Så läs och kommentera den också för där skrivs allt nästan ;)

http://fredriksbergsnobel.blogg.se/
http://fredriksbergsnobel.blogg.se/
http://fredriksbergsnobel.blogg.se/
http://fredriksbergsnobel.blogg.se/
http://fredriksbergsnobel.blogg.se/

/ Elin


Nu är det Julia här ;) Jag bloggar också på min gammla blogg, så besök den! =)

http://juliaramel.blogg.se/

http://juliaramel.blogg.se/
 
/ Julia


Jag är en tiger... tror jag

Nu har vi väldigt bra dagar i skolan. Först har vi sovmorgon och vissa lektioner gör vi inget på. Det är för att några lärare är borta med 9:orna :)

Idag när vi skulle ha gympa fixade vi lite olika saker eller gjorde läxor.
Vi har i skolan en sak som heter Käppala dagen och det är typ att alla klasser gör något eller säljer något så man tjänar pengar. Man känner mycket pengar då verkligen och det är på skoltid. 
Vår klass kom inte överens om vad vi skulle göra och sälja så vi gör massa olika saker. Vi ska bl.a. ha ansiktsmålning för barnen men vuxna får komma om dom vill såklart :P

Men dom som ska måla alla människor behövde ju öva så jag blev ett av offrena.




från vänster: kajsa, Hanna B & jag

Resten av dagen rullade på normalt sen, nästan. Sista lektionen så hade vi SO. Läraren kommer på att Philip har tuggummi vilket man inte får. Men sen så ville han inte spotta ut det så då fick Philip många ider på hur han kunde behålla det av alla i klassen. Men slutade med att han ändå spottade ut det efter ha tuggat på det lite till när hela klassen stirrade.
Vi fick dra över på den sista lektionen som straff för vi inte jobbade men det gick ändå inte så bra för då tröttnade alla och gick runt och bara prata.
Jag tog ett snack med läraren och så slutade vi :)

Idag har jag inte panik med läxor att göra så får se vad jag hittar på att göra ;)


en glad tjej

Just nu är jag superglad men varför får ni inte veta ;) Några vet vad det är men ni andra får veta det i framtiden.



Hej då / En super glad Elin


Bästa ponnyn fick vila idag

Promenerade lite med honom idag, han är verkligen värd det efter en tuff helg.


Bild från 80 klassen, finaste ponnyn♥

/ Julia


Skolan

Idag var jag på dåligt humör när det regnade och det var iskallt! Vad synd att sommaren bara varade i 1 vecka eller något sånt.

Skulle ridit Nobel idag men har läxor att göra så tyvärr måste skolan gå i första hand ibland -.- Pappa rider Nobel så han blir ändå omsköt ;)


Min lilla knäppis ♥

/ Elin

En spännande, svettig och knasig helg ;)

Resultat från helgen, Lördag...2 stycken LB (90 cm) Kom 3:a i första LB och i andra LB nollade grunden men fick en blackout och glömde omhoppnings banan men som tur var räknade dem bara grund om gången så kom till final. =D
Söndag....1 klassen var en LC (80 cm) satsade lite för mycket så fick ett stopp efter en omöjlig  sväng i omhoppningen det var mitt fel som tur var ;)
LB (90 cm), Final..felfri i grunden sen höjde dem omhoppnings banan till 1 meter och det slutade med att jag kom 4:a är super nöjd med helgen ♥♥

Här kommer bilderna från i lördags kommer mer senare från i söndags också.









/ Julia


Reslutat från klubbtävlingen

Idag så var Felicia med ett tag men sen behövde hon åka vidare till nästa stall och hjälpa till.

100 cm: Nobel kändes inte så framåt när vi kom in på banan. Han stod emot lite. Vägrade på första hindret men då blev jag arg på honom för första hindret är inte bra att vägra på! Sen kändes det som att jag pressade honom och i slutet fick han lite egen fart. Är nöjd ändå :)















80 cm: Jag hoppade inte fram något för det var alldeles för rörigt i ridhuset tyckte jag. Men red lite dressyr ute på banan.
På banan sen så startade jag utomtävlan men fick ändå rida omhoppningen. Jag startade utom tävlan för jag redan hade tävla en klass innan.
Det gick bra, rev tyävrr sista hindret i omhoppningen men Nobel blir slarvig när det är lågt och så är det ;)







 


80 cm, pappa: Det gick bra för honom. Han tyckte att det känds jättebra men sista hindret i grunden kom Money i "mellan" galopp och vägrade. Så pappa flög av idag igen. Men han är ändå jättenöjd över rundan och tyckte allt kändes bra tills sista hindret.
Men han satt upp igen och hoppad det så allt gick bra :)















Sen hoppade pappa 60 cm också men det missade jag. Då blev han dubbelnolla :)


Klubbtävling

I morgon är det klubbtävling. Ska hoppa 1m och 80 cm då. Men tävlar bara i 1m klassen och så blir 80 cm som en clear round men tror jag ändå får hoppa omhoppningen. Hoppas det går bra. Klubbtävlingarna går alltid så dålig för mig känns det som...
Men får se hur det går.

Bilder från senaste klubbtävlingen jag var med på.




hej då / Elin





Pappas reslutat

Började med att jag gick upp för tidigt. sen i stallet så gick jag och betade med Nobel lite för Bella ville släppa ut sina hästar senare och Nobel kan inte stå ensam i hagen.
Sen lastade vi Money och åkte vi iväg.

På tävlingen gick pappa och anmälde sig ochs engick vi banan. efetr det lastade vi ut Money pappa började och rida fram och sen kom Anna :) Då gick jag banan med Anna igen. sen red pappa fram och allt.

90 cm, clear round: Pappa ramlade av på andra hindert. Det var synd men han sa att han var liksom inte med riktigt och tänkee på annat.







95 cm, A:0/A:0: Blev stressigt på framhoppningen. Pappa startade som 1 och det vara bara en -1. Men han hann hoppa fram ändå men blev lite snabbt bara.
På banan sen så gick det riktigt bra men sen så vägrade Money på 4:an tyvärr. Men dom tog bara ny sats och fick ner 4:ans bom då men sen fixade dom resten så det blev 8 fel.















När vi kom tillbaka red jag ut barbacka på Nobel och kättrade i skogen :)


Stress

Nu får jag skärpa mig, jag vet att jag inte har bloggat alls bra på sistånde men just nu har jag det ganska stressigt.
Som ni kanske vet så bor jag i Danmark och går i en internationell skola, då man får betyg redan i 6:an. Därför så är jag lite stressad för slut proven som kommer snart och så har vi väldigt mycket läxor. Det är också att Mamma är mycket i sverige nu och jobbar och resar lite över allt, så jag tar allt ansvar för Rascal när hon inte är hemma. Sen så är allt annat som dyker upp i mitt liv som måste göras.
Säger inte att jag har det stressigare än ngon annan, jag säger bara hur jag känner. 
 
Jag försöker blogga så gott jag kan, men läxor och Rascal går före såklart.



/  Julia

Tävling imorrn men inte för mig.

I morgon ska pappa Hufvudsta ridklubb och tävla Money. Först ska han starta clear round på 90 cm och sen A:0/A:0 som är 95 cm.

I morgon i stallet antar jag att jag kommer vara den som ser till att allt är klart... Pappa är lixom inte så van och jag tror han missar något för när han hänger med mig så går han och sätter sig med några andra föräldrar och fikar sen får jag klara mig så gott jag kan själv.

Så i morgon blir det en tidig morgon för första start är kl. 8.00 och pappa startar som nummer 15 i första klassen. Men som tur är det nära stallet så det blir inte så lång restid.
Anna ska också med tror jag och hjälpa pappa för Jakob kunde inte. Men dom 2 är lika bra så bara att någon hänger med gör stor skillnad ;)
För mig har det aldrig gått så bra som det har gått när Jakob har varit med och pappa behöver någon som han litar på. Tyvärr har Anna inte kunnat vara med tidigare.

Men det blir kul att pappa ska tävla sin andra lokala och sin första på bortaplan. Så vi får önska honom lycka till nu :)




hej då / Elin


Duktig ponny men dålig ryttare

Igår åkte vi till Såsta. Först kollade vi lite på lektionen innan och sen lastade vi ut och red fram på utebanan. Det var nytt underlag så därför hoppade vi inne istället för ute. Det nya underlaget var skönt, lite tunt men det tar en tag innan det lägger sig. Nobel var jättefin och jag kände för en gångs skull hur han verkligen arbetade, höjde ryggen och började trampa under sig!

I ridhuset började vi först hoppa på en oxer med en galoppbom framför. Sen hoppade vi snett igenom och ett hinder hade en plastsak under sig som Nobel kollade på först fast vi har hoppat den 100 gånger. Efter det hoppade vi igenom kombinationen och en trippelbarr.

Sen gjorde vi allt till en bana på 7 hinder. Jag hoppade 100- 110 cm. Första rundan så gick det uselt men Nobel gjorde sitt bästa. Kombinationen hoppade han stillastående nästan för vi kom in fel men jag smackade på ändå och pratade så hoppade han över stannade och hoppade.

Andra rundan blev bättre. Då flöt det mera och vi flög över varje hinder och kom in rätt. Så det var kul. Nobel är så duktig ♥
Linda sa att jag har bra sits och att det är bra att jag hjälper honom med balansen ibland.
Det gick bra för pappa och Money också :)














Fredag den 13:e

Dagen började bra med att min kedja hoppade innan jag ens hann cykla iväg till skolan. Hanna ringer 15 minuter innan vi börjar och säger att hon kommer snart. Jag fixar kedjan och när det är 10 minuter innan vi börjar så cyklar jag hem till Hanna för att stressa henne lite ;) Det tar väl en kvart att cykla till skolan sen låsa cykeln hämtar böcker och allt så totalt tar allt 20 minuter innan man är i klassrummet. Sen cyklade vi iväg men då behövde Hanna ha ett lås till cykeln så hon cyklade hem igen. Kom tillsist fram och sprang. Som tur va så var även Johan och Philip sena så gömde oss bakom dom lite.
Under lektionen trodde jag att jag skulle spy.
Sen var det J*vla NO-provet! Men det kändes ganska bra, tror jag klarade det bra :D
Sen fick jag åka hem, så nu är jag hemma. Det går magsjuka i skolan och eftersom jag mår jätteilla så är det lika bra. Men hoppas det inte är något.



Missar träningen idag för Jakob :(

Känns bra at det är fredag den 13:e fast när jagahr haft 13 som nummer på tvälinagr och sånt har det alltid gått bra vad jag minns... 


I em

I eftermiddag så kommer det inlägg om träningen igår. Kom hem så sent igår så hann inte göra någor.
Nu ska jag till skolan och göra NO prov :s Hoppas jag överlever.



Ha en bra dag/ Elin

Träning

Ska iväg och hoppaträna för Linda idag. Var en evighets sen sist känns det som ;)



Hej då /Elin

Vill ha sommarlov!

Hann inte blogga igår för att när jag kom hem från stallet behövde jag plugga -.- sen så hände det en sak som var lite....berättar om det senare för nu ska jag till skolan som jag är väldigt trött på, vill ha sommarlov nu.



springa

Idag började inte dagen så bra. Kommer till skolan och det första vi har är konditionstest, jippi precis det man vill ha klockan 8.00 på morgonen. Men fick bitta ihop och springa. Gick helt okej ändå och jag var inte långsammast utan som dom andra normala personerna.

Sen forsatte dagen på i sitt vanliga tempo och jag mellan skåpet och klassrummen, mer intressant än så var det inte.

Nu är jag hemma och pluggar ;)



/ Elin

Nu är det stallet på schemat ;)

Åker till stallet nu, när jag kommer hem ska jag skriva ett inlägg om hoppningen igår..så håll ut. / Julia


Sämsta bloggningen

Sämsta bloggningen idag. Men sånt är livet. Har haft ganska fullt upp både jag och Julia. Vet ni att det har äntligen kommit en ny skvallerblogg? Jag älskar skvallerbloggar och ahr bara väntat på en ny :)
TRYCK HÄR för att komma till den.

Men ska försöka komma på något att blogga om imorgon fastjag är ltie bloggtorka just nu.



God natt / Elin

Slutspurt

Slutspurten i skolan nu. Hade prov i fredags och idag. ska ha på fredag och tisdag igen och sen får vi se om det kommer fler med tiden. Så nu är det plugg som gäller till proven och sen alla läxor -.- Så nu vet ni hur min eftermiddag ser ut.

Har fått den andra delen nu av Nobels story så med spänning väntar jag på den sista ;) Det är så kul att få veta mer om honom.



/ Elin

Vad händer idag?

Idag är det hoppning så himla roligt! Tar bussen snart till stallet, mer uppdatering när jag kommer hem!



och vet ni på lördag blir det tävling ska berätta mer om det senare!

/ Julia


Galen häst

Nobel var helt galen idag! Först när vi värmde upp så kunde jag inte få honom att skritta men det är som det är. I traven var han pigg och slog upp huvudet i protest när jag säger åt honom att ta det lugnt.
På banan sen så var vi ganska många. P-A var med oh red en ponny så vi red med honom på Coursen (tror det stavas så). Nobel var jättepigg och mitt knä gjorde jätteont för det kan göra det inbland när jag anstränger det. Efter ett varv trav där så skulle vi cantra men Nobel ville galoppera. Men fick stopp på honom för en annan häst framför stod ivägen.
Sen gick jag och pappa av coursen och tänkte rida på Dirt tracken istället för Nobel var galen och jag vill inte riskera att något händer eftersom coursen är ganska smal.
Vi skrittade runt lite och pratade med Cissi. Kom fram till att vi skulle bara cantra lite långsamt och om hästarna var lugna kunde vi låta dom gå i lite fortare canter. Börja med att cantra i typ 5 meter sen drog Nobel. Min ena stigbygel åkte in på foten och jag försökte fixa det. Galopera förbi några hästar också och sen kom Money upp bredvid mig för han ville tävla och då tappade jag stigbyglen och sen så försökte jag hålla balansen men kände att det gick inte med en stigbygel som var så kort så släppte den. Övervägde att hoppa av men kom fram till att det skulle göra för ont ;)
Tillsist fick jag stopp på Nobel och pappa på Money. Jag var livrädd när jag satt där utan stigbyglar och en häst i full galopp. I  galoppsadlar har man som sagt inget att sitta i så jag kunde lika gärnat ridit barbacka. Är glad att jag har ridit barbacka så mycket för annars hade jag omöjligt suttit kvar i den farten.





Efetr så kom jag, pappa och Cissi fram till att jag och pappa rider själva på coursen och låter inte Nobel öka förens han har lugnat ner sig och fått lite vett i skallen :) Ska nu försöka åka dit varje måndag så hopas vi han lugnar ner sig.


Hovslagare & dressyr

Hovslagaren kom till stallet idag och satt på nya skor, Rascal brukar ha skor på bara fram men nu satt vi på bak också för att jag ska tävla i helgen på gräs! =D

När hovslagaren var klar red jag lite dressyr i paddocken han var fin. Imorgon är det hoppning! ska bli väldigt ruuligt!

 / Julia


Nu blire galopp

Nu ska vi till täby galopp med hästarna igen :) Äntligen.



/ Elin


inlägget från igår

Istallet idag så gjorde jag i ordning allt och sen kom Jessica och Jonas. Money och Nobel har en godis som dom älskar så dom fick äta/slicka på den lite.




Money suger på sin egna tunga efter godisen




Nobel försöker bita men det går inte

Det var tävling på ridskolan så red på solttsängen. Nobel var väldigt fin idag. Det nya bettet känns bra och när vi galopperad över ängen så kunde jag hålla Nobel bättre. först red jag med sadel men sen tog jag av den så red jag barbacka istället.
Jonas var snäll och tog lite kort också :)



















fin häst

Istallet idag så gjorde jag i ordning allt och sen kom Jessica och Jonas. Money och Nobel har en godis som dom älskar så dom fick äta/slicka på den lite.




Money suger på sin egna tunga efter godisen




Nobel försöker bita men det går inte

Det var tävling på ridskolan så red på solttsängen. Nobel var väldigt fin idag. Det nya bettet känns bra och när vi galopperad över ängen så kunde jag hålla Nobel bättre. först red jag med sadel men sen tog jag av den så red jag barbacka istället.
Jonas var snäll och tog lite kort också :)



















Hårt dressyrpass

Igår var det dressyr på stora ute paddocken. Jag tog upp stigbyglarna över sadeln och red utan hela passet. Jobbade med skänkelvikningar, förvändgalopp, volter och sånt. Rascal blev verkligen super fin. Skrittade av väldigt länge i skogen när jag var klar!

Har lite bild brist så ni får en gammal bild.





/ Julia


Stallet m. syrran

Ska till stalelt senare idag. Jessica har börjat rida igen. I kitttelfjäll gjorde hon illa sitt knä och fick inte rida av någon anledning för doktorn för det var något fel. Men nu har hon fått börja igen så ska rida med henne igen :)





/ Elin

Nytt bett

Har haft ganska fullt upp idag av olika anledningar... Känns om man bara åker bil över hela stockholm just nu.

Idag på väg till stallet så stannade vi på Hööks och Horze. Vi köpte:

Biotin till Nobel


Hinkhållare


Tyglar med gummi på insidan


Ett D-bett


Och sen lite småprylar som alltid behövs.

I stallet sen så gjrode vi i ordning allt och sen gick vi ut och betade med hästarna som igår.

Red ut. Hade det nya bettet. Är svårt att säga hur det kändes redan men i början märkte jag ingen skillnad. I galoppen sen så kände jag att jag kunde hålla honom bättre utan att han kastade upp huvudet och då låg jag bakom Money. Jag köpte det för galoppen, jag tänkte att jag ville hitta eller prova något annat än pessoa. Men det kändes nästan likadant bara att Nobel inte drog upp huvudet på samma sätt.
Ska prova det på måndag på Täby och fråga Cissi om det eftersom det är vanligt på galopphästar ;)






Tjooohoo, hello, tjaaaaaaaaaaaaaa

I´m back ! kom hem igår men var riktigt trött så kunde inte blogg ;) För när jag kom hem så tog jag bussen till stallet direkt och träffade min store söte ponny som har varit saknad! Red ut i solen, Rascal var taggad som bara den. Travade och galopperade ut i skogen sen tog jag några stockar på treäng banan! Det var verkligen super härligt. Åkte hem och tog det lungt skypade med min kära kompis som är otroligt saknad, Tilda♥ Sen var jag så trött så jag somnade. Idag ska det bli 20 grader så det ska bli skönt, more update later!



/ Julia


Ingen hoppning

Idag vaknade jag och fick panik när jag såg att klockan var 8.00 och då skulle vi hopppat! Alla var vakna så jag fattade inte hur vil kunde ha missat det.
Frågade mamma och hon sa att Anna hade sagt at hon var magsjuk så det blev inget idag. Men ganska skönt för då fick jag sovmorgon ;) Gick upp nästan precis.




Gräs och hopppning

Åkte till stallet idag vid 17.00. Började med att göra i ordning allt sen så gick vi ut i skogen eller till en äng så hästarna fick beta. Dom har ju inget gräs i hagen så vi försöker gå ut med dom varje dag ;) Tog massa bilder för jag hade med kameran men inga blev så bra för hästarna ville ju bara äta.







Sen fixade vi ordning hästarna och red till ridhuset. Hade hopplektion för Jakob. Det gick jättebra för både mig och pappa tycker jag. Vi hoppade lite hit och dit, fram och tillbaka. Sen övade vi på att flytta dom för skänkeln och lite sånt. Slutade med att hoppa lite om hoppning svängar vilket faktiskt gick väldigt bra enligt mig :)




Gammla bilder

Nu ska jag ta det lugnt för i morgon ska vi också hoppa för Anna.
Ska be att få hoppa lite högre då eftersom det var mest teknik idag.


Låååångt inne i mig finns en blondin

Bara så ni vet tycker inte jag att blondiner är dumma eller nått men man säger ju det så ni fattar ;)

Jag är inte alltid så smart och jag börjar bli mer korkad.

Idag i skolan så började det på matten med att vi skulle räkna. Eftersom jag var klar fick jag extra uppgifter. Skulle räkna olika tal som jag räknade för en vecka sen men har redan glömt bort hur man gjorde. Känns bra när vi snart har prov på såna tal.

Sen skulle jag spotta ut tuggummit jag hade och så spottade jag men glömde öppna munnen... Alla börja skratta såklart och jag med ;)

I stallet så skulle jag sitta av idag så "fastnade" jag på vägen ner så fick kravla mig upp igen och sen göra om det.

Ja, jag tänker inte alltid och det är säkert mycket mer jag har gjort idag som jag inte tänkte på men alla andra tänkte på. Men dom i klassen tycker nog att det är typiskt Elin saker att göra. Och tro inte jag är helt dum nu för det är jag inte :)

 



Tycker ni att jag har blont hår?


Ni bestämmer vi lyder

Nu undrar vi:

Omröstningen Ska vi skriva om vår vardag/skola och sånt också eller bara hästar? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa din egen läsarundersökning!

Vi gör som ni vill ;)

/ Horzeriders

en bra dag med lite otur

Idag har det varit en helt okej dag i skolan. Först prov som gick dåligt, tror jag. sen No, engelska och matte allt gick bra. På matten så gjorde jag inget för jag var klar med allt.
På lunchen var vi i uppehållsrummet. Spelade pingis. Jag och Linn försökte vinna över alla killar. Efter ett tag var alla imot mig för jag tog ut dom... Killarna tar det på så stort allvar.
sen hade vi svenska och satt ut i solen och läste eller läraren tror att vi läste.
Syslöjden så satt jag och Hanna ute och skulle göra rmband av snören men det gick inte så bra så vi gav upp.

Den här skoldagen gjorde vi egetnligen inte så mycket som vi skulle göra.



Sen påväg hem så skjutsar jag nästan alltid Sara för hon har cykel det har inte jag. Jag kommer även jag snabbare hem då.
Idag hade vi otur. När vi cyklade så kom först en kompis till familjen åkande i bil och vinkade och i bilen efter kom en som är mammas bästakompis typ och tuta. Jättebra, vi cyklar utan hjälm och skjutsar! Får se vem som hinner skvallra först.
Skitsamma, jag kommer ändå fortsätta med det :)



Hej då / Elin


Bloggtävling



tryck på länken för att komma till tävlingen ;)

http://jossanamigo.blogg.se/2011/march/bloggtavling.html?_tmp=a4ad845503718a9360861127bbc788e5b824ca50


Skulle åkt

Jag skulle ha åkt till stallet idag men ändrade planer i sista minuten. Jessica har gjort i ordning allt till Nobel och jag skulle bara dit för att rida honom.
Känner mig taskig mot Nobel men jag orkade inte och han mår inte dåligt av en dags vila mer. Men ska ta med massa godsaker i morgon till Nobel och Money så blir dom glada :) ♥



/ Elin

Svar på kommentar

Sv;  Det betyder väldigt mycket för mig den storyn så tyvärr vill jag inte dela den med er, ännu. Men någon gång kanske den kommer.
Nobel kom ner till Malin i Skåne 1999 då inga på Fredriksbergs stuteri kunde rida in honom.
Malin flög av Nobel många gånger när hon bra hängde på honom. Sen så har han mössa för att hon trodde att det kunde vara ljuden runt omkring. Då blev det bättre men hon flög i backen ändå.
Den här delen slutade med att hon red Nobel i boxen för han kändes sig trygg där och då satt hon kvar ;)
Smart tycker jag och modigt.
Är inte förvånad att Nobel var sån som jag uppfattade det ;) Tycker Malin verkligen var duktig som orkade och inte gav upp.


Ekvationer

Idag så var det en seg dag i skolan. Alla verkar var trötta. Lärarna behövde inte säga till oss att vara tysta så ofta idag och det är egentligen inget posetivt för då är alla trötta och lyssnar inte... Men till matten blev det bättre.
Vi håller på med ekvationer vilket jag tycker är väldigt lätt just nu :) Jag skriver bara lite och så kommer svaret av sig själv så man behöver inte tänka och det gillar jag.
Min sista lektion var inställd så slutade en timme tidigare.
Så det blev en helt okej skoladag ändå men vädret förstör det mesta och alla blir typ lite deppiga.



Nu ska jag plugga til SO-provet om är på fredag och göra den sista matteläxan för terminen! :D Egetnligen behöver jag inte göra den för jag har gjort fler än man ska men duktig som är så gör man den här ändå.


En borta, en kvar

Nu är Julia borta och jag kvar bara.
Idag ska jag inte göra så mycket annat än att plugga efter skolan.
Är jättetrött kom hem lite sent igår men det var kul på jessicas studentmiddag med klassen :)
Nu måste jag skynda mig lite fast det är egentligen inte nödvändigt eftersom vi har gympa som första lektion.





Nu åker jag

As snabbt inlägg nu! Åker snart så komme inte kunna blogga inget föräns på fredag. Hoppträninga behöver inte säga så mycket hoppade bana på 1 meter 110 cm ! ;)) / Julia


Black And Yellow

Är hemma nu efter en bra hoppträning, kommer ett inlägg om det senare. För nu ska jag packa för jag ska åka till något ställe i Danmark imorgon med klassen på en mini klassresa i 3 dagar så jag kommer hem på fredag, och så måste jag städa mitt rum. -.- Alla kläder är på golvet..men det bli väl okey när man lyssnar på bra musik sammtidigt! ;)


 



/ Julia, see ya soon

Nu så!

Efter ett längre tag så har jag äntligen orkat sätta mig och ladda upp filmerna från framhoppningen och lite från banan. Det dåliga övervägs av det lite bättre ;)

Här får ni.



Som ni ser så ser det inte så bra ut och ångrar och hittar fel hela tiden när jag kolla.

Har även gammla filmer från youtube på Nobel när jag hänger runt halsen om ni gillar sånt här ;) http://www.youtube.com/user/FredriksbergsNobel



Man har fått genomlida mycket emd Nobel, haha... och han mycket med mig ♥
Men det var värt det.



Bobby är funnen

Nu är Bobby hittat stod det på facbook!

Så här stod det:
 
Nu har vi äntligen lyckats hitta Bobby och fått hem honom. Vi lyckades lista ut var han befann sig och tog hem honom på direkten. Tack alla snälla människor för all hjälp och allt stöd vi har fått!
OBS!! Eventet kommer tas bort imorgon!


Bett nobel går på

Det är mycket diskussioner om bett så täntke skriva vad Nobel går på.

I vardaglig ridning ahr jag ett vanligt 3-delat bett. för det emsta blir Nobel väldigt stark på det och man kan tappa konstollen i skogen. Men på banan går det helt okej bara att han blir hård och stark så man orkar itne längre pass med det bettet. Men rider med det mer och mer för att vill at det ska funka ;)
Jag har bettskivor för Linda tipsade om det men märker ingen skillnad...





På hoppning och hopptävlingar rider jag med Pelham. Tror det är 2-delat... Nobel funkar bra på det :) Han kan bli lite stark mend et blir han på vilket bett som.  Kan även rida ut med det om det är längre turer eller om det är flera hästar då jag inte vill han ska dra.



I galoppen så har jag hittills ridit med pessoa som har 2 ringar. Det rider jag med för att det går att få kontroll på Nobel lättare än med 3-delat.
Pelham har jag nu fått reda på att man får ha men det har varit oklart innan och så tänker jag att kedjan kan störa. Så i galoppen är det pessoa.



Det finns mycket åsikter om bett och allt men jag kör på det som passar mig och det Jakob och Anna säger typ. Sen är det folk som aldrig kan hålla sina åsikter för sig själva fast dom egentligen inte vet något alls så ta reda på saker innan ni börjar klaga ;)


Lång skol dag =(((

Tja tja bloggen XD Nu sitter jag i skolan & har rast, och passar på att blogga..smart va? ;) Idag ær det hoppningen taggar till 1000! Igår hann jag inte blogga, såå himla mycket matte læxa som jag ælskar så himla mycke..eller inte.



/ Julia =D

Det går bara bättre

Vad gör det att ni läser just vår blogg/ Varför klickar ni in er på just vår blogg??
Vad vill ni ha mer av eller mindre?
Är det något som fattas som skulle göra bloggen bättre?
Har ni några bloggar?
Vilka är ni?

Lite frågot vi funderar på för vi vill att bloggen ska vara så bra som möjligt för er och vi vill ha kritik så vi kan förbättre det som är dåligt! :) Så skriv ner om ni har något bra eller dåligt eller önskemål på att något ska komma till eller försvinna ur bloggen. Skriv bara er åsikt om vad som helst ;)

Nu stiger statistiken sakta.






Jag har fullt upp

Idag så skulle jag ha åkt till täby Galopp men har So-prov på fredag så måste plugga. Får även hoppa över hoppträningen på torsdag -.- I morgon så ska jag på Jessicas studentmiddag elelr vad det heter dom har med klassen så då blir det inget pluggning heller. Hela eftermiddagen har jag först gjort engelska sen övat till provet sen matteläxa och sen prov igen. Så har ganska mycket på schemat just nu om man säger så. Men skolan går ju först och jag vill verkligen inte misslyckas! Så hoppas ni förstår ;)



/ Elin

En ponny, En berättelse

Nu när jag kom hem från skolan öppnade jag min mejl och så hade jag fått en bland dom bästa mejlen jag någonsin har fått. Det var ett mejl från Malin som red in Nobel.
Först såg jag bara massa bilder på finaste Nobel.
Sen läste jag det hon skrev. Öppnade en fil och där i stod del 1 av Nobels story.
Den behåller jag för mig själv och så men några bilder kan ni allt få se ;)

    

 

Åå, han var och är så söt  ♥

Jag blev verkligen glad och Jessica med som direkt fick veta.
Ni förstår inte hur det är att få veta något om sin ponny som man inte vet och vi vet nästan inget om Nobel så minsta lilla och vi blir jätteglad.


en drömgård

Idag så åkte vi från landet vid ett. Stannade på det planerade stoppet. Där träffade vi några andra som ha land där vi har. Dom har en stor hästgård så hängde med hem till dom och kolla runt ;) Deras stall hade 30 boxar och stallet var riktigt fint. Dom hade byggt om en ko lada så allt ser rent och fint ut. Sen var deras ridhus ganska nybyggt och det var jättesuperfint! Det var en annan tjej där som heter Annika Gustavsson som har 5 hästar hon tävlar 150 med. Jag vill verkligen flytta dit. Skulle säkert bli bra på dressyr för Kerstins dressyr lag vann SM i dressyr förra året. Kerstin och Peppe äger gården ;) Det kallar jag drömgård det stället.

Efter vi åkte därifrån åkte vi till stallet så gjorde jag i ordning allt till Nobel. Orkade inte rida idag så åkte hem sen så red pappa Money.


Hej då / Elin

Hjälp Carolina

Läste det här på Rosannas blogg och tycker det är hemskt så vill verkligen hjälp till.


Det är en tjej i Åkersberga vars häst det har hänt något läskigt med! Så jag tänkte lägga ut det här och hoppas att någon vet något som kan hjälpa de att få tillbaka honom!

 

"Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin. (mejla för efternamn) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.

När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi för några dagar sedan skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mellan kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

 

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota."

 

Kontakt:

Michaela Kalborg 0706831906

Carolina Kalborg 0733777330

Hem 08-7179537

 


Älskar min ponny

Hopptävlingen igår- Vi kom i riktigt bra tid, första gången. ;) Jag & mamma gick till sekretariat medans pappa promenerade med Rascal.  Jag & mamma gick vidare och kollade banan och då visade det sig att det var en clear round i första klassen, 85 cm. Lite besvikna blev vi för det är roligare med tävling.

Framhoppning LB1 (85 cm): Han var lite trött men galopperade några varv så jag skulle få igång honom. Rascal är alltid lite trött på framhoppningar och blir galet pigg på banan, så funkar han. Fick några bra språng & det kändes goodi goodi.

LB1 (85 cm): Han blir betydligt piggare ute på banan. Från min sida tyckte jag att jag inte red så bra. Banan var inte så svår, vi fick ok avstånd. Kombinationen kom vi helt fel på så det blev jätte konstigt. Efter jag hade hoppat så var jag inte alls nöjd men jag såg på filmen , det var bättre än vad det kändes. 

 

Framhoppning LB2 (90 cm): I början kändes allt konstigt eller jag vet inte hur jag ska beskriva det. Men det är något med Rascal han tycker inte alls om framhoppningar. Som sagt red jag as dåligt och det kände Rascal så han stannade och markerade om inte du rider då hoppar jag inte. Då blev jag lite arg och började rida ordenligt och då gick det bättre.

LB2 (90 cm): Han var mycket piggare på banan. Han hoppade som en gud och bara flög över. På Omhoppning så red jag som bara den tappa stigbyglen men det slutade med 3:a plats av 23 starter! =D


Världens finaste ponny!♥

 







Stor hiss till denna tävlingen, fin bana, bra funktionärer, lagom tittiga hinder och fina priser!

/ Julia =))

Mycket på en dag

Idag så åker vi hem från landet. Så måste packa ihop allt man hinner sprida ut på så kort tid. Sen när vi är klara här ute så åker vi vidare till stallet och rider. Har ett stopp på vägen till stallet...
Sen är man hemma efter en halvdags åkande ;)

Det är så skönt här ute för det är inge stress och man har all tid man behöver. På sommaren sover man länge och går och lägger sig när man känner för det alltså nästan aldrig men ändå är man inte trött.
Jag längtar verkligen till sommaren just nu när jag är här med alla kompisar.



/ Elin

RSS 2.0