Landet

Är skönt att vara ute på landet. Tog en välförtjänt sovmorgon i dag. Sen gick jag ner till vattnet och på vägen upp till huset igen möte jag Henke som tvingade mig att gå ner igen. Sen träffade vi en annan komis som heter Willy. Resten av dagen har vi gjort lite allt möjligt :D
Nu har Henke åkt hem. Och jag har precis ätit lunch. Kollar på tv just nu och sånt.
Är svårt att få internet uppkoppling men det går på vissa ställen i huset ;)



Hej då / Elin

Flyga

Igår hoppade vi för Jakob. Det gick ganska bra tycker jag. Nobel var jättetaggad :) Han tvekade någon gång men det gick bra. Det var kul och det kändes verkligen som att Nobel flög över hindrena fast deet inte var högt! :)




Tääääävling imorgon! =)))

Ni läste rätt imorgon blire tävling med Rascal, 85 & 90. Det är rätt så många starter så nu j*vlar kör vi, är grymt taggad!! Startar som nummer 5 i båda klasserna tycker det är helt okej fast tycker det är bättre att starta bland dem sista för då kan man spana in konkkurenterna. Det är extra roligt att det är första ute tävlingen för i år det ska bli spännande.

 



Idag smörjade jag och gjorde i ordning allt innantävling. Skrittade ut barbacka och hade det mysigt.



Förra tävlingen hade vi glömt att köpa nummerlappar så nu har snälla mamma gjort det!=D

 

Önskar ni mig lycka till eller?

/ Julia


hoppa :)

Idag har jag varit i skolan och haft det trevlig mer eller mindre.

Idag ska jag hoppträna för Jakob. Har inte hoppat på över 2 veckor.



Sen ska vi ut till landet över helgen.


Kille, hemlig agent och Molly

Den här var en bra igår. Började i skolan med att man både fick vara kille och hemlig agent, haha. Sen fick jag äntligen träffa Molly igen <3 Vi började med att åka ut till stallet.




Mycket skönare en än bänk... får lite konstiga blickar men men.

Sen på väg till stallet visar jag Molly hur man går/hoppar över ett övergångstställe. Än en gång får man konstiga blickar men skit samma, vi är barn och lever livet ;)



Stannade på macken och köpte glas, läsk, muffins och latte. Båda var hungriga.
I stallet hände allt möjligt men vi skrattade mycket och resten är historia :P Kanske bjuder på en film sen från det...

Sen fick jag energi och gjorde snabbt i ordning Nobel och så gick vi till utebanan. Det började med att jag red seriöst och verkligen jobbade. Nobel hade mycket energi och känndes som att han skulle explodera när som helst.
Efter en stund lärde jag Molly hur man egentligen skulle sitta.




Nobel trodde jag var knäpp



Sen när vi var klara så höll Molly i Nobels så gick jag in och anmälde mig till en klubbtävling den 15 maj nu när jag är ledig den dagen. Molly försökte sno Nobel men det gick inte så bra.



Sen gick vi hem. Skulle galopera en bit på en väg i skogen för Nobel var så pigg. Han exploderade nästan och jag Molly fick gå upp i skogen om hon inte ville dö.



Sen i stallet så provade vi transportskydden som hade kommit. Dom avr vinröda men ändå snygga ;) Och pappa hade transporten där så last tränade lite.



Åkte hem tillsist. En dag med Elin och Molly är en upplevelse man aldrig glömmer...



I MORGON

Bloggar i morgon kan bara säga att det var en bra dag idag <3 Man fick både vara kille, hemlig agent och träffa molly :)



/ elin

HATAR MATTE

Nu ska jag sätta mig och ränkna matte!-.- Ska försöka blogga när jag är klar fast det känns som jag aldrig kommer bli klar.



Och föresten ni kommenterar otroligt bra, man blir såå glad när man ser era fina kommentarer!♥ fortsätt så ;)

/ Julia

Idag sen

Får inte hoppträa idag eftersom Nobel fick vaccination i tisdags så måste han ta det lugnt några dagar. Men Molly kommer hit ikväll så då drar vi iväg till stallet. Det är svårt att få till ett möte med mig utan hästar om man inte kan ta det på skoltid ;) Så tur att man har en kompis som kan hänga med till stallet ♥  Men det blir sent för Molly kommer sent.






Molly

Jag funderar på att byta blogg. Nej jag skämta, men har gästbloggat eller mer gjort ett inbrott på Molly blogg http://mollyhaggqvist.blogg.se/. Det är läsvärt. Sen har jag även en frågestund där som man kan ställa frågor på. Antigen ställer man fråga till mig om Molly eller om mig till mig. Jag svarar 100% ärligt :) Så kom igen nu! Titta in på hennes blogg och lämna en kommentar eller två http://mollyhaggqvist.blogg.se/





Godmorgon gott folk XD




/ Julia

Poletten trilla ner

Vilken hoppträning det va igår, Rascal var extremt taggad och var otroligt pigg, fast det gillar jag. Dessutom kändes det som ett stort friskhetstäcken för sist jag hoppade för Sören så var han trött och stannade men då visade det ju sig att han var sjuk. Problemet är att när Rascal är på bus humor och blir stark blir jag lätt hård i handen, spänner mig och håller honom och inte släpper efter. När jag är hård och spänner mig blir Rascal ännu starkare och hoppar av alldeles för tidigt.

I början av lektionen var han lite tittig, larvig på vissa hinder, han hoppade av för tidigt och det blev för få galopp språng i mellan hinderna. Det är nämligen så att han har väldigt stor galopp och då kommer problemet igen upp, om jag hoppar en linje på två hinder och t.e.x sju galopp språng mellan. Då börjar jag spänna mig och hålla honom och försöka få sju galopp språng i mellan för att få ett bättre avstånd på det andra hindret och då går det åt skogen det slutar med sex och tillochmed fem galopp språng och då hoppar han av alldeles för tidigt. Sören tjata och tjata att jag skulle göra en halv halt mellan hindrerna och sedan slappna av och vänta på Rascal, jag försökte och försökte och tillslut föll poletten ner, det kändes helt underbart det var som en seger. Sedan i slutet hoppade vi 1 meter bana utan några problem. =D







Så här fint kan det se ut när han hoppar av alldeless för tidigt och min sits är bäst! Men jag bjuder på denna, och sjäv tycker jag bilden är rätt så cool. Även om vi hoppar långt i från så hoppar han och flygar över♥

Mamma lyckades inte ta några jätte bra bilder, anntingen när jag landar eller precis innan hindret hon försökte hela lektionen. Sen så skulle jag hoppa ett sista hinder och då tänkte hon åhh vad bra då kan jag få den perfekta bilden men vet ni vad hon gör, hon trycker på av stängning knappen istället för hon blev så nervös... men jag älskar henne jätte mycket, världens bästa mamma.

/ Julia




Nobels stamtavla

Fredriksbergs Nobel har en fin stamtavla. Jag sökte i sommras lite på alla namn på stamtavlan och hittade lite info. Men ritade upp den nu och det är bilden här nedanför. Sen finns det ännu längre tillbaka men det blev för mycket att göra tycker jag.




Fredriksbergs Hannah RNF 1664:

Tyvär hittar jag ingen info om henne. Men en bild.



Dennie RNF 37-S:

Född: 1970
Mankhöjd: 142 cm
Färg: fux, bls, vtul, 4 vtff
Uppfödare: född i Holland

Exteriört utlåtande: "God typ, väl bibehållen, ngt grovt ansatt hals annars bra sida, välbenad marktrång fram, kort och stel i skritten, taktmässig trav. "

Dennie är den ponnyhingst oavsett ras som har lämnat flest antal poängtagande tävlingsavkommor beräknat på antal födda föl enligt SvRF officiella statistik t o m 2007.
Dennie tävlades inte själv, men han var en mycket trevlig ponny under ryttare. De avkommor folk har träffat, ridit eller haft efter Dennie har varit kvicka, orädda ponnyer med en härlig framåtanda och kapacitet, framförallt i hoppning.

1970 nedkom Broomy Perfection med sitt första föl, ett fuxfärgat hingstföl efter Hollands nya stjärnskott i avelsboxen, (Furzey Lodge) Golden Wonder. Hingstfölet fick namnet Dennie och exporterades 1973 till Sverige, där han godkändes för avel samma år och stambokfördes med RNF 37. Debatten om Golden Wonders härstamning har varit lång och infekterad, och är en historia i sig.

Dennie fick under denna debatt mycket kritik för sitt ädla huvud, sina vita tecken och till och med för sin blanka  och korthåriga päls, samt svansansättning som allt skylldes på arv från Golden Wonder, som misstänktes ha fullblodsinslag. Golden Wonders härstamning har aldrig kunnat styrkas, det är däremot bevisat via blodtypning är att Golden Wonder i Holland inte var identisk med den från England exporterade Furzey Lodge Golden Wonder. 

Dennie dog 1995.


Dennie som föl





Golden Wonder He.Imp.61




Broomy Perfection NFM 5623/Imp.1364:

Hon var mor till 22 föl och det är i sig unikt. Att sex av dessa föl blir licensierade avelshingstar i fyra olika länder visar på en enorm förärvning, och lägger man därtill att hon är mormor och farmor till ytterligare ett stort antal avelshingstar i europeisk ponnyavel känns det inte fel att utse Broomy Perfection Imp 1364/NFM 5623 till ett av Europas bästa New forest ston.  

1965 föddes ett stort antal stoföl hos R.T Andrews på Broomy-stuteriet i Ringwood, mitt i New forest i sydvästra England. Kanske var det en slump, eller så visade sig det unga stoet Broomy Doras fuxfärgade stoföl vara något extra redan som liten, eftersom hon fick namnet Broomy Perfection.

Som ung exporterades Broomy Perfection till Holland, och fick där en ny ägare. Där stannade hon hela livet.

Sen har hon en lååång historia om ni vill läsa den → http://www.dimmansstuteri.com/horses.asp?do=visa&id=137



Xandino RNF 89:



Smedhults Cavat RNF 44:



Fredriksbergs Joan RNF 1099:

Joan, eller Johanna som hon egentligen hette (hon fick inte registreras in under namnet Johanna då namnet inklusive stuteriprefix blev för långt med då gällande registreringrregler, utan Johanna kortades ner till Joan - men bara på pappret) föddes 1979 hos Börje Pettersson på Fredriksbergs New Forest-stuteri utanför Ljungsbro i Östergötland och kom att stanna där hela sitt liv. Hon fölade första gången som 4-åring 1983 och nedkom därefter med ett föl om året fram till 1994 då hon hastigt gick bort och lämnade sitt sista föl, Fredriksbergs Noak, bara ett par veckor gammal.





Det är det jag har hittat när jag kollade runt. Hoppade över dom sista namnen dock på stamtavlan för jag orkade inte mer.
Alla bilder och information är tagna från sidor på nätet. Det var inte lätt men hoppas ni är nöjda ;)

Vi kan i alla fall dra slutsatsen att han har fin stamtavla.


Gammal bilden

Jag fick en bild av Malin som red i Nobel på Nobel. Är han inte söt? ♥

Hur gammal tror ni att han är/ när är bilden tagen?



Kanske ska låta mannen växa ut på honom igen men det skulle bli så jobbigt att hålla den ren när han är expert på att rulla sig ;)


Rätt svar var....

Nobel :) Och det var Maddison som svarade rätt först. Här är hennes blogg http://maddisonfairs.blogg.se/.


Liten tävling

Vem/vad tro ni att det är på bilden?
Den som gissar rätt får en läkning ;) 

Suddade ut bilden ganska mycket för det är ändå lätt att se.



VEM/VAD ÄR DET PÅ BILDEN?

Svar på kommentar :)



Sv; Det ska jag försöka göra ikväll ;) Tack för tipset.

/ Elin

Transportskydd

Kollar på transport skydd till Money för hans är så dåliga och nu börjar Nobels också bli slitna så köper till honom också då.
Jag gillar dom här som kommer från Ridsport online




Ska köpa dom mörkblå till Money och dom röda till Nobel ;) Vad tycker ni? Vet någon om dom är bra?


Nu är det så här med Nobel

Igår när jag kom hem avamnälde jag mig från alla tävlingar såklart och det var inte kul alls. Jag är fortfarande så förbannad på det som hände. Det var klantigt av oss att inte kolla det men ändå 4 år sen och det spelar ingen roll om man missar med en månad att pricka in rätt datum.
Idag var pappa i alla fall på Täby ATG så nu har Nobel fått första sprutan och om 3 veckor ska han dit igen och få nästa. Sen tar det 4 dagar innan han får tävlas. Sen ska jag aldrig göra om det här och nästa gång jag tävlar/köper en häst jag man kolla noggrant så allt stämmer.

På Täby berättade dom om att det var en ponny som dom hade missat med några dagar att ta stelkrampspurtan så dom missade SM och det är ju lite värre än det är för mig kan man ju säga ;)

Har anmält mig till en tävling nu som jag hinner med precis i maj. Det är på en av mina favvor klubbar Mälarhöjdens Ryttarförening. Jag älskar deras tävlingsbana för den är så stor.

Så här ser det ut nu:



Men är glad att jag hinner med en tävling till i Maj och så hinenr jag träna mycket så det blir en tränings period ;)





Vill ni se?

Jag kollar igenom filmerna från framhoppningen från den 17:e och jag mår illa av att se dom. Vill ni se lite av det eller?



/ Elin

Plötsligt händer det

Från att varit hur missnöjd som helst med dagen ändras det! :D Men varför?





Skitdag!!!

Börjar med att jag vaknar i tid och allt går så bra på morgonen. Hanna kommer vi går till skolan.
I skolan får jag inte upp mitt lås till skåpet. Sen får jag låna penna av Linn. Vi har matte diagnos och eftersom jag har varit sjuk hade jag inte kommit så långt och jag fatta inget. Så matten gick åt helvete.
Sen öppnar vi upp mitt skåp så ny har jag inget lås. Jag märker att jag har glömt svenska sakerna hemma. Mamma kommer med dom som tur är men missar en del av lektionen. Sen spårade jag ut totalt och orkade inte mer. Slutade med att jag satt och gjorde allt men inte i klassrummet för jag stod inte ut.

Nu har jag matte att räkna som kommer ta hela kvällen typ.

Låter som en bra va?

Det ända bra är att det har varit varmt fast jag har inte varit ute så mycket så det spelar ju ingen roll egentligen...




Hoppning =)))))))

Idag blire hoppning før Søren! Det ska bli såå roligt.

 Ælskar denna bilden, Rascal ær såå søøt som alltid♥

/ Julia =))

Skillnad mellan Danmark och Sverige



Nu ska jag förklara, i detta inlägg så skrev jag att jag hoppade LD & LD+5 (80 och 85) men då menade jag svenska lixom. I Danmark så säger man att 80 & 85 är LC och LB1. Fast i sverige så har man ju 2 kombination från och med LB och det har man här med fast det är olika höjder.  Men för att inte förvirra er så från och med nu ska jag skriva hur högt jag hoppade bana istället för att skriva klasserna.
Och föresten tack Ida! / Julia =))


Då blir det inga tävlingar på ett tag

Idag blev du inte en så bra tävlingsdag. Jag kände på mig att något skulle hända men trodde inte att det här skulle hända.

Började med att jag gick upp på morgonen och vi åkte och hämtade transporten och byte bil för transporten och pappas jobbar bil stod på hans jobb. Glömde Nobels pass i den bilen när vi byte och kom på det i stallet så pappa åkte och hämtade passet och jag fixade allt.

På tävlingen sen så gick vi och anmälde mig. I sekretariatet ser dom att för 4 år sen så blev Nobel vaccinerad en vecka för sent och då måste man börja om med grundvaccination igen. Såklart hade förra ägaren inte gjort det så nu drabbade det mig! Jag gick till transporten och började gråta för nu kan jag inte starta Nobel på över en månad :( Sen försökte pappa prata med dom för det var ändå 4 år sen och jag har startat och vaccinationen går inte ut på en vecka men det gick inte. Pappa ringde veterinären som hade vaccinerat Nobel innan och gjort den det och så pratade dom och hon sa att hon bara hade missat det, hur nu det gick till då hon ser i passet hur det ser ut. Det var bara vända och åka hem för oss sen.

I morgon ska iallafall pappa åka till Täby ATG och så börjar dom om med grunden. Så har avanmält mig till alla tävlingar nu och tyvärr missar jag Mountain Horse Ponny Cup. Men ska försöka tävla Money något nu under den här tiden så vi får se hur det går ;)

Tycker det var väldigt klantigt av veterinären och Nobels förra ägare att missa det och ändå fortsätta på samma vaccination utan att ge grunden igen och ingen har märkt det innan. Men vi har varit jättenoga med allt sånt och allt såg så bra ut i passet om man suddade ut den raden.

VARFÖR SKULLE DOM KOLLA SÅ NOGA IDAG?! Det var ju ändå bra att någon märkte det men ändå!


Mina tankar är hos dig...

Det har gått lång tid nu men ändå är jag hos dig varje dag i mina tankar... Jag red dig varje dag utom en när jag var där. Ingen annan fick sköta dig eller rida dig för mig. Jag var lika rädd varje gång jag kollade på tavlan för att se vem jag skulle rida. Jag ville inte dela med mig av dig Black Ocean ♥
Men jag vet ju att du inte är min och kommer antagligen aldrig bli :( Men jag kommer aldrig glömma bort dig. Jag hoppas du är kvar i sommar. Jag älskar dig ♥♥♥



/ elin

Röda med vitt på

Som det ser ut nu så har jag det röda schabraket med vitt på och mössan/huvan som matchar ;) Det vinner ganska överlägset men kollar i morgon innan jag lastar in vilket schabrak som gäller, vad som helst kan ju hända under en natt...

fnul.se


 
   Röd med vitt                  Röd med guld


Omröstningen Vilket schrabrak och mössa/huva? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa snabba enkäter!

Vill ni att jag lägger upp outfiten för i morgon som jag gjorde när jag tävlade Money?
TRYCK HÄR så om ni inte vill se/förstår vad jag menar.


Skillnad?

Nu har jag inte så jättebra bilder på att se skillnaden på men man ser ändå lite. Kolla halsen  ;) Det är ca 1 år sen den gammla bilden är tagen.

Gammal bild:




Ny bild:




Horze outfit

Allt på outfiten är från Horze.


Tvättat den super duktiga hästen

Red lektion i morrse för Jakob.Det gick jättebra tycker jag :) Nobel var en duktig ponny idag och väldigt fin. Vi övade på formen antar jag och att Nobel skulle slappna av utan att dra upp huvudet. Men Nobel gick fint och Jakob sa att han aldrig har sett Nobel gå så fint. Jag känner att Anna har ridit till honom lite också ;)

Sen ryktade jag Nobel länge och hittade häst schampo i stallet som var sånt där spray schampo så tvättade Nobel också och han blev renare och allt damm försvann nästan ;) Sen smörjde in jag alla saker jag ska ha i morgon. Och sen ryktade jag Nobel lite emr och fixade hans hovar. Lite synd att han skulle ut i hagen sen men det visste jag om. Gjorde allt det där för pappa red lektion med Money och jag hade inget att göra. men nu är han lite renare :)


sover ♥




Ni bestämmer

På måndag är det tävling och nu har jag svårt att välja vilket schabrak+ mössa/huva jag ska ha. Så därför få ni bestäma ;)

Inte så bra bilder men ni ser ju lite och sen ska det tvättas innan.

Röda med vitt



Röda med guld:



Omröstningen Vilket schrabrak och mössa/huva? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa en egen folkomröstning!

/ Elin

Poliser är läskiga

Idag så red jag först ut på Nobel. red ungefär samma sväng som igår. Red lite dressyr på ängen i parken. Nobel var jättefin. Det kom 2 poliser in och rastade sin hund och först såg det ut som dom skulle komma och säga till mig så jag blev lite rädd för dom men som tur va så sa dom bara hej och gick förbi :) Sen red jag hem.

Money tänkte jag rida samma sväng med men gick genom skogen förbi ridskolan istället för bilvägen för Money låtsas vara rädd för allt. Sen när vi skulle gå ner för en brant backen vägrade han och bakade in i ett träd så orkade inte bråka med honom för han kändes lite konstig i början av turen. Började rida hemåt och plötsligt började han halta jättemycket så stannade och provade att gå fram igen och då gick han helt normalt igen.. Men sen avr det inga mer problem med honom och han var inte halt när vi kollade i stallet så kan ju varit en sten eller något.





b

Falsterbo

Heej förlåt jag har inte bloggat för jag har åkt till falsterbo (mitt sommar ställe) igår och vi har inget internet men nu är jag hemma hos Ina (min kompis från falsterbo). Igårkväll gick jag tog jag en promenix med Alexandra det var jätte härligt. Och juste glad påsk på er allihopa. Nu ska jag äta pannkakor och ja vi får se vad som händer. Ska leta påskägg senare gött! Det blev ett jätte konstigt inlägg men jaja ska försöka blogga mer senare.

/ Julia =))



båda hästarna

Hur  länge jag än sover så är jag trött när jag vaknar. Det är jättejobbigt. Nu har jag precis vaknat och ska äta frukost/lunch och sen ska jag till stallet. Jag har båda hästarna idag :)



namnsk

lite fler bilder

Nu har jag hittat ännu mera bilder från tävlingen den 17/4. Amanda sa att det fanns flera i solnas pixbox: http://solnafrk.pixbox.se









b


Bilder från snenaste tävlingen

Amanda fotade på Solna när det var tävling så här kommer det bilder hon har tagit på mig och Money :)






Nu är allt fint i stallet

Idag så åkte jag till stallet med pappa. NVi fixade allt i stallet. Nobel kom glatt fram till mig när jag kom in i hagen  så det kändes som han hade saknat mig ♥ Vi red till slottsparken. Red runt där på ängen och Nobel var jättefin (tack Anna) :) Sen galoperade vi ltie på ängen och då började Nobel och Money tävla... men det gcik att få stopp på dom men det är inte lätt när dom väl börjar springa! Sen red vi hem.
I stallet gjorde jag rent ryktlådan och rensade bort onödiga saker ex. vinterborddarna och sen har jag samlat på hovkratser så kände att det räckte med en i ryktlådan och resten av borstar och skit man inte behöver la jag i en påse. Gjorde rent allt i krubba, vattenskål, borstar och allt extra noggrant.
Sen åkte vi hem och åkte till farmor och farfar.



Hej då / Elin


Slumområde, Notting Hill, Hemma

Nu är jag hemma igen i Sverige.

Igår i London så åkte först jag, Jessica, Jonas och Jenny till Jennys pratik. Studion låg i ett slumområde som var lite obehaglit... Men studion var fin och Jennys Chef var rolig och pratade hela tiden. När vi var klara där åkte vi till Notting Hill. det var mysigt och alla hus var färgglda ocg fina :)

Sen var det dags att åka hem så åkte till flygplatsen och ca kl. 1.30 kom vi hem till huset igår.





Nu ahr vi varit och hämtat hundarna hos våra kompisar och så gick jag och Tove som är barn i den familjen som passa hundarna ner på en äng nära oss där det finns agility saker. Nico och Tyson tyckte det var jättekul att få träna det igen. Förut gick jag på agilitykurser med dom nämligen ;)


En gammal bild men hoppa kan han :)

Nu ska jag till stallet.

namnsk

Skanderborg

Vi åkte till tävlingarn, hela bil resan var jag skiit nervös fick tillslut ont i magen. Asså jag vet inte vrf jag var så nervös för jag brukar inte va det. Men det kan ju vara för det är min första lixom "riktiga tävling" för förut har jag bara tävlat klubb tävlingar på min gamla ridskola, clear rounder och min första tävling på Rascal var typ en klubb lokal tävling. Såå det här var min första regonala tävling..inte för Rascal då för mig.

Väl framme på tävlingarna så har vi glömt passet men det gick bra ändå, men det är verkligen typiskt min familj eller jag som glömmer typ det viktigaste. ;)) Vi kom lite sent såå jag fick gå banan direkt. Travade fram Rascal var chill. Hoppade fram efter hand och han var duktig däär också.

LD, 80 cm: Han blev piggare på banan än framhoppningen. Han kändes faktiskt riktigt bra hoppade as fint och var inte rädd eller osäker för något.  Vi flöt på lixom och det slutade med att vi kom 3:a =D
I Danmark är det grön & vit rosett när man kommer 3:a.


LD+5, 85: När vi kom in på bana han var helt CRAZY! Shhit asså, han var såå pigg. När jag börjde hoppa banan så viste han vad som gälde och körde på omhoppning snabbheten på 1 fasen ;) sööta ponny. Asså han var sjukt duktig och bara hoppade, hade lite svårt att få tag i honom i mellan hindrena men annars grymt bra. Banan var lite svårare den här gången då den hade en kombination men på hoppträngarna så brukar vi hoppa mycket kominationer så det var inga svåreheter med det. Men det sluta med att jag kom på 2:a plats. =D
I Danmark är det blå & vitt rosett när man kommer 2:a.

Sammanfattning:
Är väldigt nöjd med tävlingen, Rascal var på topp och jag var as taggad. Vi kom hyffsat på mitten av hinderna och hade fina avstånd. Rascal var pigg som jag ville och allt flöt på.

Och juste så fick jag hem 325 kr =D här i Danmark vinner man pengar om man blir placerad.

Det var en kvinna som kom fram och sa att hon tyckte han var jätte fin.

Nästa gång blire 85 & 90 så vi kör 5 cm i taget. ;)) / Julia =))

Ps. Ni får kommentera om ni vill se filmen Ds.


FILM

Nu ska jag se på film med familjen, myys. Men jag kommer efter filmen och bloggar ofc om tävlingen. Men jag kan säga att det gick riktigt riktigt bra. Puuussss / Julia

Live från London sista gångenför det här gången

Nu är det dagen vi åker hem men vi åker hem ikväll så det blir som en heldag i London ändå bara at man missar middagen ;)
Idag har jag svårt att bestäma mig för vad jag ska göra men åker antagligen med Jenny till sin pratikoch kollar. Sen måste jag köpa massa Jelly Babies (staving?) och Skittles för det är så gott! :) SKa också köpa cupecake som glittrar.
Sen får vi se hur mycket mer man hinner.



/ Elin

Ändrade planer

Efter jag bloggade i morrse gick jag och mamma mot Madame Tussauds. När vi kom fram var det 2 timmar och 30 minuters kö tid så vände direkt och gick hem. Jag gick upp och vilade en stund och sen gick jag till Jenny, mamma och Jessica som shoppade. Jag köpte 2 tröjor på Top Shop men bilder kommer sen om det finns intresse ;)

Vid 16.30 åkte jag och pappa mot Kempton Park= En galoppbana. Den ligger lite utanför London city. Det var jättekul och så himla fint :) Hästarna varsuperfina och lugna och inte alls som svenska galopphästar ♥ Vi hann kolla på 3 löpp och statsade såklart lite så det blir lite spänning. Första och tredje löppet vann våra hästar så vi ligger på + nu.


ledvolten

Efter åkte vi och möte dom andra i familjen och Jonas som hade kommit när vi var borta så gick vi och åt.
Nu måste jag sova.

God natt/ Elin

Skandeborg...here we come

Har glömt att skriva att jag ska tävla imorgon, skandeborg heter stället. Ska bli super roligt. =D Har smörjt nu och fixat allt som behöver. Förra tävlingen så anmälde vi oss till LD och LC och då trodde vi att det var som i sverige 80 & 90, och sen när jag hoppade kändes det as lågt men då visade det sig att det var 70 & 80.  Så Dk och Sverige har anurlunda. Men imorgon ska jag hoppa LD & LD+ men i Danmark är det LC & LB1 (80 och 85) jaja blev det för komplicerat? ;). Vill inte hoppa för högt för han har ju varit sjuk och så.

Saker jag ska tänka på imorgon:

*Ha ett bra tempo.

* Rama in, komma på mitten av hindret.

* Vänta på Rascal.


 / Julia =))


Bra nyheter

Anna sa att Nobel var ritkigt trevlig igår när hon red. Fast är ju inte förvånad för hon rider ju jättebra. Sen sa hon att Money är bättre i benet :) Nu har väl inte jag sagt att han hade ett sår för i torsdags i transporten fick han av sig transpotskyddet på ena bakbenet, hur han lyckades har vi ingen aning om. Money är så känslig så när han får minsta lilla sår så måste man lägga spritförband och göra rent och sen svullnar benet upp. Nu är han myckert bättre i benet men lite stel.





/ Elin

Sover det här stället aldrig?!

Igår när vi gick hem sent på kvällen från resturangen var det mer folk ute än det var på eftermidagen i tunnelbanorna och allt. På natten sover dom aldrig för då låter det som jättemycket där ute. Tur att jag är trött varje kväll för annars skulle det vara svårt att somna...
Men nu har jag vaknat till liv och ätit frukost. Sen ska vi vara  gå till Madame Tussauds. Man måste ju kolla om det har hänt något nytt där sen sist förlänge sen ;) Får se om vi går runt i affärer innan eller på vägen dit.



Jag, Jessica och pappa lever fortfarannde på gårdagen och alla berg och dalbanor.

Hej då / Elin


Skagen

Igår morse var det rätt så stressigt för vi behövde åka till stallet och rida och släppa ut hästarna. Så jag och mamma åkte till stallet och red. Jag red lite dressyr i paddocken först var han lite jobbig och så men det var för jag höll på för mycket i handen, men när jag hade stilla hand så gick det super. =D Red inte jätte länge. Sen släppte ut kärleksparet, Rascal & Osaka. ;)) Åkte till stan och åt lunch med våra svenska gäster och sedan till Skagen (ett ställe i Danmark). Det tog ett tag att åka dit så vi kom dit ungefär vid 6 och sen bytte vi om och satt på oss "middags kläder". Vi gick till en fisk reasturang..blää. :P men det var en jätte cool lokal för det var sand på golvet. Vi gick hem och jag bloggade, ja ni vet om hoppträningen.
Rascals girlfriend♥
/ Julia =))

Nöjespark

Idag så gick vi först och köpte ett par skor. Jag köpte ett par vita ballerina.



Sen så åkte jag, Jessica och pappa till nöjes parken Thorpe Park. Det är bästa nöjesparken jag någonsin har varit på. Vi köpte något så vi fick gå om kön så man inte behövde vänta lika länge men på vissa ställen fick man ju ändå vänta länge.
Det var 4 berg och dalbanor. En av dom hade 10 loopar :D



En annan var uppbyggd på Saw filmerna. Så man åkte i en helt svart tunnel och så var det massa Saw saker runt men jag blundade för jag gillade inte det. Plötsligt blev det en brant backe från tunneln och sen var det igång. Men det läskiga var att man inte såg när det blev backar och svängar sen var det loopar såklart.
En annan var att man hängde (som kvasten på Grönan) och så var det loopar och allt.
En av dom bästa var kort och jättekul. I vanliga fall som brukar man ju starta lite långsamt och sen öka men den här sköt iväg som ett skott som ingeting och uppför en jättebrant backe och sen ner och sen tvärstopp. Den åkte vi 2 gånger :)




Bilden från den berg och dalbanan som startade på en gång. Ni ser på bilden "0-80 MPH IN LESS THAN 2.0 SECONDS"

Sen var det massa andra saker.
Nu har vi varit och ätit och ska sova ;)

God natt/ Elin

Jag är med =D

och tävlar om ett Jacson schabrak hos http://nicholaihollesen.blogg.se =D

/ Julia =))


Bra träning & bra känsla

Tjaaaaaaaaaaa!!! Igår var det ju hoppträning det gick as bra. Det var jätte nyttiga och bra övningar både för mig & Rascal. Bland annat 3 kombination med  3 bommar i mellan hinderna och mycket bom övingar och avstånd mm. Först travade vi på några bommar det gick toppen han flöt på och så dock så måste jag rama in honom så han travar mitt på bommen.  Hoppade på bom, räcke, bom på en volt först gången gick det bra över hindret men när jag landade och behövde räta upp mig och svänga åt vänster så hann jag inte räta upp mig och allt blev bara konstigt, men andra gången och dem andra gångerna gick super. Sedan till 3 kombinationen med bommar i mellan, först hoppade jag jätte långt åt vänster nästan vid hinder stödet, samma där måste rama in, Julia och komma mitt på hindret. Andra försöket tänkte jag, nu ska jag komma i mitten, då blev det okej på första men på dem andra 2 hamnade jag till vänster. Blev så sur på mig själv, men som man brukar säga tredje gången gillt denna gång försökte jag hoppa åt höger för då blir det säkert i mitten och då blev det perfekt. Sedan hoppade vi banan och till la några andra hinder. Men det var en bra träning och jag hade en bra känsla. Som sagt var min fotograf (mamma)  ;)) på legoland med min brorsa såå inga bilder tyvärr.  Men ni för nöja er med en halv gammal bild.
/ Jaa vem kan det vara ????.....Julia ;)) 

Guuuud föråt!

Blää har haft as mycke idag så har inte kunnat blogga. Kan inte blogga nu heller för nu ska jag till en restaurang! :P
När jag kommer hem igen så bloggar jaag mer. / Julia =))

Undra vad man hittar på idag då...

Nu har jag vaknat och ätit frukost. Så nu måste jag bestämma mig om jag ska ha shorts eller jeans för det är kallt just nu men ska bli jättevarmt.
Sen får i se vad vi hittar på att göra ;)



/ Elin

God natt

Har halv sovit hela kvällen när jag väntade på datorn för Jessicahar suttit vid den ända sen vi kom hem från middagen. Vi åt på ett gott italienskt ställe.

Det är kul att träffa Jenny igen :) Hon har saknat oss mer än vad hon trodde och vi har ju saknat henne ♥
Nu snor jag lite bilder från henne.







Nu ska jag äntligen få sova. Det har varit en lång dag.

God natt/ Elin


Haalllåå snart kommer...

..det ett inlägg om idag på hoppträningen såå stanna kvar!
/JULIA =))

Internet

Vilken tur jag har! Det är gratis internet och pappa har med sig sin dator :)

När vi kom fram till London idag så gick vi först till hotellet och lämnade väskorna. Sen så var vi hungriga så gick och åt. Sen gick vi runt i stade lite. Gick till Harolds och på vägen dit gick vi genom Hyde Park och det var verkligen skönt att komma ifrån bilarna på gatan.

Nu är vi på hotellrummet som är fintfint.




Haha Julia, nu har jag också en klubba :P

/ Elin

TAGGA

Idag blir det hoppträning för Malene, första hoppträningen på länge då han var sjuk. Det ska bli sååå roligt, längtar. Tyvär kommer det inte några bilder och filmer för mamma och pappa är på legoland med våra gäster. Men jaja berätter senare hur det gick! =D

ÖNSKA MIG LYCKA TILL! ;)) / JULIA =))


ÄNTLIGEN SVENSKT GODIS

Bigitta som äger Osaka tog ut hästarna igår så jag fick sova ut riktigt länge, gött. =D Städade mitt rum för att vi skulle få gäster på kvällen från Sverige. =D Åt frukost och aa allt man gör på morgonen! ;) Jag och mamma åkte till stallet och tog in Osaka för hon får inte va för länge i hagen för hon är inte van med det. Vi mockade och fixade foder och allt sånt. Gick och hämtade Rascal och gjorde i ordning honom. Jag skrittade i skogen och klättrade lite det var jätte skönt väder ute. Rascal var jääätttteee piiiiggg och ville trava hela tiden. Jag som trodde han skulle vara trött från i lördags då jag red i 1 timme och 45 min. Borstade av honom och fixade med honom och sedan fick han gå in i boxen och äta sin middag.  



Åkte hem och då åt jag middag våra gäster från sverige kom och dem tog med sig ett as stort påskägg med SVENSKT GODIS i =D. Och stora klubbor!

 / Julia =))


Mer uppdatering imorgon..

Har haft gäster från Sverige så har inte kunnat blogga. =( bloggar mer imorgon.

 / Julia =))


Nu drar jag iväg... igen

Nu är det packat och klart. På i morgon kl. 8.00 åker vi mot London. Min syster Jenny praktiserar där nu så ska hälsa på henne. Kommer hem igen på torsdag natt så kommer inte blogga förrens fredag OM jag inte kan sno åt mig Jennys dator ;) Fast det kommer jag nog inte lyckas med...

Men lite saker vi tänkte göra: Gå på ett tivoli. Åka till en galoppbana och kolla på löpp. Visste ni att i England är det regler på vad man får ha för kläder på sig på galoppbanan. Men pappa kollade så när vi ska dit är det tillåtet att ha jeans. På Täby Galopp så är det några finklädda men jag brukar gå runt i stallkläder så det är lite annorlunda :)

Men nu måste jag gör det sista innan jag går och lägger mig.
 



namnsk

Storhäst tävling

Tävlade Money som sagt idag. Först hoppade pappa 95 cm. Han blev utesluten men det var hans första tävling. Men det såg bättre ut än vad jag trodde det skulle.






För mig gick det gick  jättedåligt på framhoppningen men då hjälpte Björn mig, Björn är ridlärare på Solna. Så sen gick det bättre :)
På banan sen fick jag startsignal på en gång och jag vill alltid starta på en gång då. Jag skulle behövt rida runt lite med Money men gjorde tyvär inte det.
Så startade och Money kändes väldigt framåt och då blir han lite stark. Men det gick bra till hinder 6 för då vägrade han och sen så vägrade han igen på det för jag gjorde en dålig sväng in på det igen. På 3:e försöket hoppade han och det var ju tur. sen på sista hindret i grunden så vägrade han igen så då blev jag utesluten. men det kändes ändå helt okej för att vara första gången och Money är ju så duktig. Han blev väldigt stressad och han blir det lätt så då går det ju sämre. Men nästa gång vinner vi! :)




Hur tror ni att det här slutade då?









Jag gillar storhäst tävlingar. Det var mycket lugnare och det var ordning på framridningen och framhoppningen. Det var verkligen jätteskönt.
Nobel fick vila idag så jag skötte bara om honom ♥

namnsk

Rascal ♥ Osaka = sant

Jag och mamma åkte till stallet och tog in Rascal och Rascals nya flickvän Osaka♥ ;))

 awww sötis!

Rascal åt lunch och jag mockade. När han hade ätit sin mat började jag göra i ordning honom. När jag var klar skrittade jag i paddocken tills Sara och Kamilla kom. När dem kom skrittade vi till Malenes gård, det var hinder på paddocken så vi red där. Jobbad honom i låg form och rullade på, Rascal var as fiin.Bild från igår.

Hoppade ett litet kryss också och galloperade på några kavaletis. Sedan skrittade jag och Sara as länge och snackade om allt möjligt. ;) Sara och Kamilla var så snälla och följde med mig tillbaka till "mitt" stall. Tack tjejer för en härlig ridtur!♥ Vi red typ i 1 timme och 45 min..oj da, blir nog vila för Rascal imorgon.



Sen såå gick jag till ängen och betade honom i en halvtimme. / Julia =))




Tips

Horze har ett snyggt schabrak tycker vi. Det är ett klassikt schabrak som är lätt att matcha, tillexempel med ett par snygga mörkblåa lindor. det kostar ändast 245,65 kr. Just nu är det 15 % rabatt. Så passa på! ;)

Allroundschabrak, silverband
namnls

Tävlings outfit Money

Här kommer outfiten jag och Money ska ha imorgon.



Jag:


Ridhjälm- Lamicell master
Ridväst- racesafe
Tävlingströja- Hööks
Kavaj- Pikeur
Ridbyxor- Hööks
Ridvantar- Hööks
Spö- Hööks, hoppspö
Ridstövlar- Mountain horse classic

Money:
Benskydd fram & bak- Hööks, Börjes?
Huva/mössa- Hööks
Schabrak- Schockemöhle
Martingal- Stockholms hästbutik

Sen frågade jag Jakob om han tyckte jag skulle ha sporrar och det tyckte han jag kudne ha så då har jag sporrar också ;)

namnsk


Grattis Nobel! <3 :)

Idag fyller Nobel år ;) Så nu är han 17 år.

Grattis Nobel ♥





namnsk

Nervös

Jag brukar inte vara så nervös men idag är jag verkligen det för imorgon! Det värsta är att det är på "hemmaplan" så går det dåligt där ser alla det. Men det kommer gå bra... hoppas jag. Jag tänker så här: Jag kan hoppa 1m och Money kan hoppa 1m så då kan vi hoppa 1m tillsammans, eller hur?



En bra sak är att jag får inviga min kavaj :)



Men nu ska jag inte tänka mer på tävlingen.

hej då / Elin

Nu har jag varit i stallet

Idag hoppträna pappa. Jag var med och filmade men jag red inte eftersom jag är sjuk och orkade inte det. Men det var kul och kolla också.
 




Sen när allt var klart i stallet red jag ut på Nobel. Det avr jätteskönt. Jag red i grimma och pappa gick med och fotade/filmade :)









Nu skulle jag ha varit på Solna och hjälpt till inför tävlingen i morgon men orkar inte och vill inte bli mera sjuk nu när vi ska till London på måndag.

namnsk


Filmen från igår...

 / Julia =))

Kamilla & Sara♥

Heej, filmen är klar nu men ska bara fixa lite mer. Nu eller snart ska jag åka till stallet och ta in hästarna för dem ska få lunch. Sen rider jag med Sara och Kamilla till Malenes place där dem har sina söööta ponnys♥ jaja mer uppdatering later, see ya.


Kamilla och sin fiiiiina ponni!


Sara & Jennys Rocket, såå sööta♥

/ JULIA =))


Följ oss

Följ oss via bloglovin, vi skulle bli as glada om ni gjorde det! =D just nu har vi 6 bara men dem 6 är guld värda,  såå kom igen nu tryck på länken -----> http://www.bloglovin.com/en/blog/2335101/horzeridersbloggse/follow och föjs oss, Tack.




En pigg häst

I stallet så gjrode vi i ordning allt och sen stod jag och kelade med Nobel och Money ute i hagen en stund.
Först red jag och pappa till utebanan. Det var jätetskönt väder. Red först en stund på Nobel. Orkade inte byta skor så red, mockade, gick ut i hagen och allt med mina vita converse, hehe nu är dom ännu smutsigare än vad dom va innan ;)
Efter en stund så byte jag och pappa så jag fick rida Money lite för på söndag är det tävling med honom. Efter ännu en stund byte vi igen och red lite till och sen red vi ut till slottsparken. Pappa lät Money beta lite och så skulle jag galoppera lite för Nobel var överpigg idag! Så galoppera sen så drog han rakt över ängen. Jag försökte få kontakt med hans mun men den var låst. Sen försökte jag sätta mig tungt i sadeln men det gick inte så bra... Jag var berädd på att han skulle stanna bredvid Money men inte gjorde Nobel det men hans sakta ner farten lite och sen 50 m efter Money tog det stopp. Det var härligt ändå fast inte säkert men det gick fort som på galoppen :) Pappa sa att jag såg inte ut att vara rädd utan att tycka det var kul. Sen fick Nobel också äta lite gräs.
Sen red vi hem.









namnsk


Fixa film och äta Ben & Jerrys

Nu ska jag fixa en film från ridpasset idag och äta glass, gött! see ya later..



/ Julia =))



Mer uppdatering, lägger upp filmen imorgon blev så himla trött nu. Jaja säger väl godnatt och sov så gott♥

Svar på kommentarer :)



SV; Ja, det är Nicholai och Bilbo från Ponnyakuten 2 på dom här bilderna.

 

namnls


Bara för att jag är sjuk ska inte hästen lida

Nu ska jag snart till stallet. Jag är hur glad som helst :) Jag är sjuk men mår bättre nu och Nobel måste ridas. Han har haft en lugn vecka.

namnsk

Baltic cup, 1-3 april 2011

Nu har Elin hjälpt mig ladda upp bilderna från Baltic Cup. Det har ju varit lite problem att ladda upp dem så det är därför dem är lite sena, men bättre sent än aldrig..eller hur. ;))





Nicholai Hollesen & Bilbo


Vet inte vem det är (?)


(?)


 Phillip Carey & (?)

Frida Mårtensson & Desdemona




/ julia =))

Bilderbom med bilder ni har sett




















































Lägger till fler:








namnsk

Back on the dirt track

Idag var det skola ovanligt va? fast det var en ovanlig skol dag för vi var på ett ställe och klättra på väggar aa ni vet.. så här ---> . Jag var grym, kom upp till toppen.  vidare till Dennis, med Maya och Mikail. Va där några timmer. Gick hem, åkte vidare till stallet. Fixa lite med Rascal, ut på galoppbanan skritta lite. Travade ett varv, det var några hästar framför så han ökade som bara den i traven..gulligt♥ Galopperade han var as pigg men fick stopp på honom, jobbade på det jag gjord igår, öka och minska. Det gick bra när vi galopperade från stallet då hade jag någolund kontroll och kunde minska men när vi galopperade mot stallet blev det bara öka. ;)) Sen så hoppade jag en stock på teräng banan, var lite spänd först för har inte hoppat honom sen han stannade och höll på, när han var sjuk. Men han bjöd som bara den och hoppade kannon bra, avståndet blev också bra! känslan att hoppa igen med en sssåååå fiiiiiin ponny slår allt.
 Bild från igår! :P


/ Juuulllliiiiiaaa =))


Foderstater

Det var någon som ville att jag skulle skriva om hästarnas foderstater och om höatomaterna. Så då gör jag det såklart :) Men i det här inlägget blir det bara foderstaterna.

När det står skopa är det en sån här skopa:






Förstår ni inte elller har ni några frågor om det så är det bara att ställa ;)

namnsk

Schema: vanlig dag i stallet

Nu börjar jag med att skriva lite vad gör jag i stallet och vilken ordning det oftast blir. Om ni sen tycker sånt är kul så kan man skriva tävlingar och sånt också.

• Börjar med att jag åker till stallet. Eftersom pappa oftast sköter Money så får jag skjuts dit annars tar jag tåg, tunnelbana och kanske buss.

• Om jag åker tunnelbana så går jag alltid en sväng förbi macken som ligger nära stallet och köper något gott.

• När jag komemr till stallet går jag först in och kollar om någon annan är där och byter skor... om jag orkar.

• Ordnar betforen till hästarna så den får stå så länge som möjligt.

• Sen hämtar jag skottkäran och då kollar jag alltid på hästarna samtidigt i hagen. Nobels box tar ca 15 min att mocka men det beror på hur skitig den är. Jag är väldigt petig så ibland kan jag stå jättelänge bara för att. Har jag båda hästarna börjar jag alltid med Nobels box och sen Moneys.



• När jag har mockat klart så sopar jag i boxen på kanterna och där höt ska ligga! Lägger i nytt spån/torv om det behövs och sen sopar jag igen och gör så att det inte är några "kullar" av trov/sopån någonstans. Ex där märker man att jag är väldigt noggran av mig ;)

• Sen gör jag hö. Nobel har höatomat (vet ni inte vad det är så kan jag skriva mer om den och hur den funkar). Money har hökorg så han har fritt tillgång till hö.
 
• Efter höt gör jag kraft. Säg till om ni vill veta hästarnas foderstater ;) 

• Tvättar vattenskål och krubba.

• Tar in hästen/hästarna.

• Borstar,kratsar hovarna och allt sånt.

• Sadlar, tränsar och sätter på benskydd. Sätter på mig hjälm, väst och sånt.

• Rider :D

• Kommer tillbaka efter ridturen så sadlar jag av, sköljer bettet och borstar igen och sånt.

• Mockar ut om det är smutsigt och kan även sopa lite i boxen om det behövs.

• Ställer in hästen i boxen elelr ställer ut den i hagen.

• Sopar stallgången.

• Åker hem.

Har jag båda hästarna gör jag allt i stallet först alltså mockar ordnar mat och det. Sen rider jag.
Så sen en vanlig dag i stallet ut. Jag har mina rutiner. Är pappa eller någon emd så mockar jag först och pappa börjar ordna maten. Alla vet vad dom ska göra ;)



namnsk

Money i hagen




JAG HAR EN PIGGELIN

Idag red jag i paddocken, dressyr.
Rascals sadel har varit hos en sadelmakare för att den inte sitter perfekt på honom men nu gör den det. =D Så mamma hämtade sadlen medans jag gjorde i ordning honom, men mamma kom lite sent så jag skrittade fram barbacka på galoppbanan så länge. Rascal var jäääääättttte PIGG! och ville trava hela tiden, som han också gjorde. ;)) Mamma kom med sadeln, jag hoppade av och mammma satt på sadlen men Rascal ville inte stå still och lixom började trava och svänga runt, kasta med huvudet för att sen äta gräs..haha bus ponny. Sen när vi  tillslut fick på den så började jag trava i paddocken, han var ju pigg så han travade på, han var också skiit stark Jobbade iallfal på volter och försökte ha mjuk hand och bara nästan jobbade med benen. Gick väl sådär. :/ Fattade galopp och ökade 4 galopsprång minskade 4, i början gick det nästan inte alls meni slutet gick det bättre. Det är bra att minksa och öka med Rascal för då blir han lydigare i hoppningen. Sen när jag var klar så var det snabbt att borsta av honom och ställa in honom i boxen för sen vidare till skolan där det väntade 2 lärare, jag hade utvecklingssamtal. Gick jätte bra, men jag tror att lärarn tyckte det lucktade lite häst i klassrummet. ;))





/ Julia =))

Bytt igen

Bytt header igen och även design den här gången. Så kolla igenom hela sidan och sidmenyn och allt och säg sen vad ni tycker ;)



namnls

vad tycks?

Vad tycker ni om våran nya header och design?




ja

Okej, nu känner jag mig lite tvungen till att blogga... Jag är hemma och är sjuk och var det igår också men bloggade inget förutom "tack" inlägget. Jag hade lixom ingen lust att blogga och har inte det nu heller för jag har inget att skriva om. Jag kan såklart gör åsiktsinlägg, outfits m.m men det känns onödigt att göra det om ni inte vill. Så vill ni att jag ska blogga om något speciellt eller vad vill ni ska hända här på bloggen?



/ Elin

Bloggar imorgon bitti ;))

Dålig uppdatering idag, tråkiga inlägg från både mig och Elin! ;) men imorgon då ska det bli bättre! Det är ju jätte roligt att blogga och så men när NI  kommenterar bli det ännu roligare och vi får mer lust till att blogg. Sååå snälla kommentera ni vet inte hur mycket det betyder för oss, tänk en liten kommentar betyder massor. ♥

 ful bild på mig men fiin bild på älsklingen♥

 

/ Julia =))


Tack

Tack Frida för den snygga header! =) ♥ För att komma till Frida grymma blogg TRYCK HÄR



hej

Du & jag föralltid♥


   

/ Julia


Jaaag är med och tävlar om...

Jag är med och tävlar om ett par tretorn stövlar från SKRH.blogg.se

Om du vill vara med och tävla om ett par tretorn så trycker du → →
http://skrh.blogg.se/2011/april/tretorn-advance-tavling.html#comment

Vill verkligen vinna =D hoppas hoppas att jag vinner! / Julia =))

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA xD

JAAAAAAAAA SHIIT VAD GLAD JAG ÄR =D MAMMA RINGDE VETERINÄREN OCH HAN SA ATT RASCAL VAR HELT FRISK IGEN!!!!!!!!!! VETERINÄREN SA OCKSÅ ATT HAN FÅTT JÄTTE BRA BLOD NU.

 / JULIA =))


Lång härlig dag i solen

Igår kände jag mig lite bättre hade ingen feber iallafall! Mamma och jag åkte till stallet, mamma har pratat med en tjej i stallet om att Rascal och hennes häst kunde stå tillsammans. För hennes häst kunde inte stå ensam för då blir den helt vild och håller på. Så vi skulle testa om du kunde stå tillsammans och det funkade as bra. Och juste Rascal stog naken fis, haha han rullade sig såklart ;)) men det var 23 grader igår så det var riktigt skönt.
Sen skjusade mamma mig till malling där Sara tävlade hon kom 2:a i första klassen och vann andra, grattis!♥


När tävlingarna var slut så åkte jag till stallet igen och fixade allt ja ni vet mockade och sånt. Mamma och jag gick till hagen och hämta in hästarna, jag ställde Rascal på gången och gjorde i ordning honom. Jag skrittade ett varv runt galoppbanan, han kändes lite trött men det var säkert för att han hade stått i solen och käkat gräs hela dagen. Travade ett varv samma där han kändes trött. Jobbade honom lite lös görande, travade in i skogen. Klättrade lite, gick över bäcken och upp på andra sidan där jag klättrade  mycket, han måste bygga mer muskler det är därför jag klättrar mycket. Skrittade till ängen igen och travde på långa tyglar då var han mycket piggare och travade på. Skrittade av honom, och gick till stallet igen och satt på pyjamas och nagellack så han var fin och fräsh till kvällen. XD
/ Julia =))

En dag på täby galopp

Började dagen i går med att hämta Sara på morgonen. Åkte till stallet och släppte ut alla. Mockade och fixade hö till Nobel och sen tog vi in honom och lastade.

På Täby galopp sen så letade vi rätt på stallet där Nobel skulle stå. Vi valde box. Det var 4 boxar men 3 med spånbalar i. Sen gick pappa till sin kurs och jag och Sara ordnade boxen. Lastade ut Nobel och ledde honom en stund innan han fick gå in i boxen.
När Nobel hade allt så gick jag och Sara och åt en välförtjänt frukost= bulle och läsk. Sen kollade vi när några tränade på banan och kollade till Nobel. Vi köpte sen glass och satt och åt och gjorde inget en stund. Men riksgaloppen skulle börja kl. 12.00 och vi skulle ut och gå med Nobel igen inna så han fick röra på sig lite mera innan. Så då gick vi ut med honom och ledde runt lite och sen ryktade vi honom en stund så han blev ren och fin :)

Kl. 12.00 var det full med folk som gick runt med blå små påsar som inte visste mycket, hahaha det tyckte jag och Sara var lite kul.
Vi stod bredvid ledvolten och kollade på riksgaloppphästarna och sen kollade vi på när dom visade upp dom på stora banan.

Lite då och då under hela dagen gick vi och kollade till Nobel så ni vet.

Vid 13.35 började dom riktiga loppen. Det är så roligt att kolla på. Jag och Sara stod och diskutera vem vi trodde skulle vinna och så. Sen vill jag ju att vissa ska vinna för att jag tycker hästen är söt/snygg och dom har snygga/fina färger.
Ett lopp, lopp nummer 3 så rindge pappa och sa att vi skulle komma till ledvolten. Jag kastade ett öga på hästarna och sa efter någon sekund bara "nummer 13 kommer vinna, har du satsat på den pappa?" Men det hade han inte. Han hade räknat och allt sånt för att se vilken häst som hade bäst chanser.
Vem tror ni vinner? Jo, såklart vinner nummer 13 som hette Mystik. Jag blev jätteglad för jag gillade verkligen den hästen när jag såg den :)



Vid 14.45 så sprang jag fort och bytte om för kl 14.50 så skulle vi väga ut. När jag hade vägt ut så kollade vi på ett lopp till och sen sadlade vi Nobel och jag började värma upp.

När det var mitt lopp så var det först en som inte kunde hålla sin häst så vi fick göra omstart. Loppet var 800 m. Nobel sprang men sen åkte min stigbygel in så den satt vid hällen precis och jag fick lite panik för om jag skulle ramla av så var jag fast i stigbygeln så när jag försökte fixa till det utan att släppa en hand eller något började Nobel gå i korsgalopp! Han kan ju inte springa så snabbt i korsgalopp så då låg vi sist en stund men sen rättade han till det och vi kom ikapp lite. Vi blev 5:a och det var 6 stycken med i loppet. Men jag är nöjd för dom flesta är araber eller har arab i sig och då är det svårt för en new forest att komma som inte är avlad för att springa. Men det var kul fast lite jobbigt när stigbygeln krånglade ;)



















Film från loppet. Om ni vill kan jag också lägga upp filmen pappa filmade?



När vi kom tillbaka till stallet så gick jag och Sara ut och gick emd Nobel och Money. Nobel för att han skulle få ledas lite och det är ju bra efetr så hårt jobb och Money för han hade vilodag men måste ändå få röra på sig. Men Money rör på sig ändå i hagen ganska mycket själv.
Har film på det här också som ni ser på bilderna om ni vill se?







Efter en lång men rolig dag så fick man äntligen komma hem och ta det lugnt.

Hoppas ni orkade läsa allt...

hedsig


Sommar <3

Känns som sommar idag ♥ Här kommer lite bilder från sommaren på hästarna.























hedsig


Heeejsaan hooopsaan

Hela den här vecka har vi sport vecka och slutar kl 12:00 varje dag. För vi har utvecklingssamtal :S var inte i skolan idag för det är ju inte det bästa att springa i 4 timmer när man är förskyld. Kommer ett långt inlägg senare om igår. Och idag får vi besked av veterinär, hoppas, hoppas att vi får bra besked!
/ Julia =))

Bild tävling hos..

Är också med och tävlar hos www.teamsl.blogg.se om du också vill var med så trycker du här

/ julia =))

Tävling, kärleks bild

Jag är med och tävlar hos teamsl.blogg.se http://teamsl.blogg.se/2011/april/bildtavling-1.html#comment

Den här bilden tävlar jag med:


/ elin

Trött



Jag är helt slut efter dagen. Så orkar inte bry mig om bloggen eller något. Men hoppas ni förstår och självklart bloggar jag i morgon istället om den här dagen ;)

Sv; Vad kul att du var där! Alla hästarna är ju fina och det är inte lätt att vina över dom ;) Nobel är en new forest och många av D-ponnysarna är araber eller har det i sig så jag tävlar mest för att det är kul i galoppen.

hedsig

Igår, idag och imorgon..

Har glömt att berätta om veterinärens besked  som vi skulle ha fått igår men vi fick aldrig något besked, blev missförstånd så han kommer på måndag istället.

Vaknade imorse och mådde inte så bra, jag åkte till stan och såg på bio med några kompisar, vi såg på never say never, asså shiit tyckte inte jätte mycket om Justin innan men nu..♥ Efter bion mådde jag inte alls bra åkte hem och tog tempen, hade lite feber och så  hostade jag och var jätte snuving :( Så mamma och pappa åkte till stallet och tog hand om Rascal idag, mamma red, och sa att han hade blivit mycket mycket piggare =D hoppas verkligen han blir bättre. Vi tror att han har blivit bättre så mamma började smått sätta igång honom, travade lite.



Imorgon om jag blir bättre så ska jag till malling och kolla på Sara (som jag hopptränar med hos Malene) när hon tävlar. Igentligen skulle jag tävla där också men kan ju inte för att Rascal är sjuk.

/ Julia =))

ni vet var ni kan hitta mig


I morgon blir en lång dag. Längre än hopptävlingsdagarna. Men som tur är så fick jag med mig en kompis men vem är kompisen? Hon red på Elfvik när Botti var där ute. Vi red i samma hoppspecial. Hon red Åse. Vi skrattade mycket. Hon var med på min och Nobels första pay and jump tillsammans. Hon rider på ryttis nu.

Såklart kan ni inte veta vem det är om ni inte känner mig för hon har inte nämts här på bloggen något. Men hon heter Sara! :)


Sara och Åse

Vi ska hämta Sara kl. 7.30 så får lite sovmorgon. Sen är det Täby Galopp som gäller hela dagen. Dom "riktiga" löppen börjar inte förens vid lunch så får se vad vi hittar på inna. Nobels står i en box där hela dagen. Vi måste åka på morgonen för pappa går en kurs så han blir amatörtränare och den håller på hela dagen ;) Men det blir kul att Sara hänger med.





hedsig


Önske inlägg

Det var någon som ville att jag skulle skriva om lite olika klubbar jag ahr tävlat på och vad jag tycker om dom. Så det ni önskar fixar vi ;)

Mälarhöjdens ridsällskap: Jag gillar det ställe! Dom har väldigt bra pakering tycker jag. Framhoppning/framridningar är helt okej. Jag har varit på sämre framhoppning/framridningar. Tävlingsbanan är stor vilket jag tycker är väldigt bra så man har gott om plats och jag gillar deras hinder för dom ser fina ut ;) Cafeteria är inte den bästa då det inte finns något tak men detn ligger bredvid tävlingsbanan så det är bra. Deras sekritariat är dock sämre men det spelar ju ingen roll. Sen har dom alltid ett litet tält med saker att köpa som alla tävlinagr typ har. Så det stället gillar jag att tävla på :) Men jag har aldrig lyckas bra på någon tävling där...



Sollentuna ridklubb: Har varit där en gång och då gick det dåligt... Kommer inte ihåg så mycket. Men pakeringen var bra där. Framridningen var sådär. Tycker den var lite liten för det var så månag ekipage där inne samtidigt. Framhoppningen var bra bara och ridhuset var väl bra tror jag :) Och hindrena var fina när jag var där.



Sundby ridklubb: Kommer inte ihåg den heller riktigt fast jag var där i höstast men tror det var ganska bra faktsikt. Pakeringen var "uppdelad" så det var som 2 pakerinagr som låg bredvid varandra. Det var inte bra framridning elelr framhoppnings bana men vi var där då det började frysa precis så det var halt och hårt så det gick inge vidare att rida fram. Sen var det bra funktionärer vilket är viktigt tycker jag :) Det var inte så tittga hinder och dom såg nya ut.



Stäket ryttarna: Det var där jag var senast och tävlade. Framhoppningen var dålig, ridhuset var kolsvart typ så man såg inte mycket ochd et gjorde att flera hästar vägrade att hoppa där inne och det gjorde ju Nobel så jag kudne knappt hoppa fram. Annars var det bra :) Ridhsuet man tävlade i bra. Tyckte om att läktaren var högre upp om ni fattar vad jag menar. Inte så tittiga hinder och det gillar jag.



Nu orkar jag inte skriva flera idag. Det får komma någonn anna gång ;)

hedsig

Money och Nobel

Idag var jag duktig. Satt på hästryggen kl 7.15 i morse! Jag hoppade för Jakob med Money. Det gick jättebra tycker jag :) Money var lugn och gjorde som jag ville. Känns bra till nästa söndag då det är tävling.
















Sen när Money var klar så kom Linn som är medryttare på Loco. Så då red vi ut tillsammans. Det var verkligen skönt väder och hästarna var glada så det blev en jättebra uteritt. Nobel brukar inte gilla att gå efter någon häst utan vill bara vara först men idag gick det. Han blev lite stark men inte så farligt. Red på det 3-delade bettet ;) Nobel kortade sig lätt eftersom han ville inte stanna och låta Loco "vinna". Men det var roligt och en skön dag att rida ut på.





När jag hade ridit ut på Nobel fixade jag allt i stallet. Gick till tunnebanan men mobilnätet var det problem med och så kuden jag inte köpa biljett, jag hade glömt mitt kort hemma. Gick till stallet igen och så kom mamma och hämtade mig.

När jag kom hem så sov jag en stund :)

hedsig

fattar inte va felet är

Nu går det inte att ladda upp bilderna igen, försöker imorgon igen. Är trött så det blir...snark Zzzzz ;)) jaja längtar såå himla mycket till somaren just nu, vill ni att jag ska göra ett inlägg om mina sommar planer? min sommar kommer bli bättre en bäst säger jag bara.


Godnatt / Julia =))

Hur min dag har varit idag

Skolan → Hem → Hööks → Stallet → Hem

Nu vet ni :P Jag kan berätta lite mer bara för er. 
Först gick jag till skolan och sen gick jag hem och åt och sånt. Åkte till hööks med pappa. Köpte en tävlingströja och en mörkblå mössa/huva till Money som borde matcha hans schabrak till nästa söndag ;)
Sen vidare till stallet. Allt var fixat och klart till hästarna när jag kom. Sadlade Nobel och red ut. Red i galopputrustning idag mest för att prova galoppsadeln pappa har så jag har ridit i den innan söndag då det är tävling i den.
Jag övade starter i skogen på en grusväg och pappa stod på marken och hjälpte mig som förra gången. Nobel var duktig och taggad :)
Sen efter att ha gjort i ordning Nobel så åkte vi hem. Pappa red lektion på Money innan jag kom.





hedsig

Hoppningen igår

Igår kom vi hem sent och jag var trött. Men i går på hoppningen gick det helt okej. Det har gått sämre och det har gått bättre. Jessica var med och filmade. Ni får se på filmen vad vi hoppade för något.



hedsig

FREDAG

Godmorgon, idag är det FREDAG! =D Slutar klockan 13:00 så det är as najs.
I helgen ska jag chilla, vara med vänner, kolla på bio, äta godis, blogga och vara i stallet ofc. Ska fixa bilderna från tävlingarna idag som ni ville se, dem kommer upp ikväll.
 

/Julia =))

KOM IGEN NU, HÅLL TUMMARNA

Heej, idag skrittade jag lite på banan och jobbade på volter och sånt sen gick jag till skogen och klättrade med honom! Imorgon kommer veterinären och tar blod prov så får vi se om han har blivit bättre! Hoppas verkligen det, har inte hoppat på 2 veckor och jag vill ju inte att min älskling ska vara sjuk. HÅLLER NI TUMMARNA MED MIG FÖR ATT VI SKA FÅ BRA BESKED FRÅN VETERINÄREN IMORGON? / Julia =))

Hoppning

Har varit hemma hela dagen för vi har haft utvecklingsamtalsdag typ. Sen ahr jag varit på utvecklingssamtal. Nu ska jag åka och hoppträna snart ;)



/ Elin


Bra eller inte?

Första gången jag red en träningstävling på Nobel i galopp så hsde jag nummer 6 på nummervojlocken och kom sist. När jag tävlade ponnygalopp hade jag nummer 7 på nummervojlocken och kom då på 4:e plats. På söndag har jag nummer 6 igen. Nu tror inte jag på tur eller otur nummer men ändå men det är lite kul att jag alltid verkar ligga mellan 6-7 på galoppen :)
Har börjat få lite koll på vilka människorna är där och jag är inte så glad över vilka snabba ponnysar jag tävlar i mot den här gången..



I galoppen heter Nobel bara Nobel för annars var hans namn för långt :P I hoppning heter han Fredriksbergs Nobel alltså hans fullständiga namn.

hedsig

Min helg

Tänkte skriva om helgen..

Lördag: Vi (Isabel, min kompis och jag) åkte till stallet borstade och fixade med gulle plutten! Vi skrittade ut barbacka och hade det gött. Seda släppte vi ut Rascal och gick och kollade på tävlingarna. Hittade en såå SNYGG kavaj där, men tyvär lite för dyr att bara få sådär men kanske i födelsedags pressent!! =)) Sen åkte vi hem och kollade på film och åt GODIS!


Söndag: Vi åkte till stallet och släppte ut Rascal på en gång, efter det borstade vi stall gången, mockade, gjorde hö påsar, betforen och smörjade tränset och min stövlar. Vi gick och åt lunch på tävlingarna och kollade. När det hade gått några timmar så tog vi in honom och gjorde i ordning honom. Vi red till skogen och till bäcken eller vad man säger och skrittade lite där, först tyckte han det var rätt så läskigt men det gick tillslut. Sen släppte vi honom lös i paddocken och såklart rullar han sig det första han gör! ;)) Jag och Isa shamponerade Rascal efter vi hade ridit så han blev ren och fiin.


Isabel tog dem här bilderna och riktigt fina bilder på dem som tävlade, VILL NI SE DEM? DÅ FÅR NI KOMMENTERA.

/ Julia =))

Lite om mig

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: Elfviks ryttarna
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Alla hästarna jag ridit och ridlärarna
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Oj, det måste nog vara Sannie och Nobel
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: Våren 2009
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Sannie och Nobel

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Loco som är utbildad grand prix
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Har ingen aning
3. Vad är det svåraste program du ridit?: LB
4. Vad tävlar du för klasser?: Tävlar inte dressyr
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: Inga

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Nobel, 125 cm
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Nobel, 1-10 cm
3. Vad tävlar du för klasser?: LC-LB
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: 2:a plats på en klubbtävling
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: Jag gillar Mälarhöjden ;)

Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Det var svårt eftersom jag nästan bara har ridit heta hästar.
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?:
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Mascot som var 94 cm
4. Vem är den största hästen du ridit?: Ruben som var 185 cm tror jag
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Tog inte gröna kortet på nån häst.
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Vet inte
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Sannie
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Sannie tro jag
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Nobel
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Inga

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhustävling - Inomhustävling
Satsa för seger - Fisrida 
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam

hedsig

Nu blir det..

STALLET! =D HA DET BRA SÅ LÄNGE, KOMMER UPPDATERING MER IKVÄLL.




/ JULIA =))


Planerna JUST NU

Kolla runt lite på tävlingsdatabasen som inte är så ovanligt.
Dom här tävlingarna har jag anmält mig till:



Den 17 april ska jag tävla Money 100 cm på hemmaplan och papa tävlar honom då 95 cm.
Den 1 maj är det LC och Mountain Horse Ponny Cup kval med Nobel.
Den 15 maj är det också Mountain Horse Ponny Cup kval och sen en regional LB med Nobel :)

Dom här tävlingarna som jag har rött runt sig vill jag åka på. Men det kan ju ändras efter hur det går på andra tävlingarna innan.
Jag har ju som mål att starta LA innan sommaren. Så hoppas att det är regional LB-LA som gäller efter den 1 maj ;) Men här är några lokala och regionala om jag inte känner mig redo för LA efter.
Sunby den 25 april komemr jag säkert att åka på.



Nu vet ni var ni kanske kan hitta mig framöver ;)

hedsig

Slå det här om ni kan!

Igår var jag och bada i havet, 4 april och 5 grader i vattnet! Haha e man galen så e man! ;))

 

 

/ Julia =))


Hästar eller inte hästar

Idag så har jag varit iskolan. På vägen dit så skrattade Moa (hannas B syster och hanna är min komis) åt mig när jag försökte le. sen under dagen fick jag en akut tid hos tandläkaren för min mun och tänder gjorde så ont efter slaget av Nobel igår. Tandläkaren såg inget men det kan komma senare sa hon eller vara något litet som man inte ser.Sen åkte jag tillbaka till skolan och gjorde prov  -.-

Nu sitter och funderar på om jag ska fortsätta rida och vara med hästar. Redan har jag varit med om 4 saker vad jag kan komma på inom ridningen som har gjort ont... PÅ DET HÄR ÅRET BARA! Undra hur mycket som har hänt till sommaren, kommer jag leva då?
Men jag fortsätter att rida och vara med hästar vad som än kan hända är det värt risken.



Underbart ♥

hedsig


REKORD! :D

Besöksrekord i går! :D



Bara för att ponnysannings inlägg men endå.

hej

Pappa ramla av och jag fick en smäll på käften

Idag gjorde jag i ordning det mesta i stallet och när pappa kom lastade vi hästarna åkte till Täby Galopp.
Där blev Nobel och Money jättetagagde. Nobel som är en gammal gubbe blir som en unghäst där :)

När vi red fram så lyssnade itne Nobel så bra på mig och Money dansade runt. Nobel ryckte upp huvudet då jag stod i position och jag fick en smäll.Jag började gråta men fortsatte såklart. 20 meter efter det så ramlade pappa av. I galoppsadlar så har man inte så mycket att sitta kvar i om ni förstår vad jag menar. Men det gick bra för honom.
Bella som är stallägare vr och kollade också och tycker jag avr väldigt stark som fortsatte när mina tårar bara rann och jag blöde näsblod och allt. Men att vara ryttare är ett hårt liv och jocky är nog ännu hårdare ;)

På banan sen så galopperade vi ett varv först och sen övade vi en start. Nobel sprang och låg väldigt nära Money under "loppet" som blev efetr starten. Pappa och Money "vann" och jag kom "2:a". Jag var helt nerstänkt av sand sen och det är inte så trevligt.  




Gammal bild

Det var kul fast det har gått bättre och gjort mindre ont.
Nu gör mitt ansikte väldigt ont tyvär :(

Nu måste jag göra lite läxor och äta.

hedsig


Äntligen är dagen inne

Hela vintern har jag överlevt utan att få galoppträna men nu är dagen inne då allt börjar igen :) Hoppas inte vädret plötsligt ändras så det börjar spöregna och banan blir helt geggig och bläig och det inte går att rida på den.

 



hedsig

3 saker ni inte visste om mig... kanske

* Jag SKA tävla LA innan sommaren.

* Innan jag fick chansen själv att tävla var jag hästskötare när kompisar tävlade vilket var väldigt bra så man fick veta hur allt funkade.

* Jag har aldrig vunnit en lokal tävling.

Tycker ni sånt här är kul för isåfall kan jag göra flera och få Julia att göra det ;) Nu är det ju inte så "stora" saker men jag har värre som jag nog kan dela med mig av :P

hedsig


Helgen har varit grym

Hela helgen har varit BÄST! Så himla rolig. imorgon kommer jag skriva ett längre inlägg om det. Går fortfarande inte att ladda upp bilderna! Jag blir fan galen snart. Jaja nu måste jag sova efter en lång härlig och rolig helg =D godnatt. / Julia =))


Duktiga hästar

Idag gjorde jag i ordning allt i stallet när pappa var på solna och byggde fram och allt sånt. Sen red jag upp Money.
I 95 cm fick pappa ett nedslag vilket jag förstår om jag ska vara ärlig. Pappa gav flera signaler till Money så Money visste inte vad han skulle göra och viket hidner som skulle hoppas men eftersom han alltid vill göra sitt bästa försöker han ;) Men det gick helt okej.
I 80 cm så rev dom samma hinder. Men resten gick bra tycker jag.





Sen när allt var klart där uppe skulle jag gå en promenad med Nobel men red honom istället barbacka i grimma i skogen. Nobel verkar gilla att inte behöva ha träns. I sommras red jag i grimma och hoppade... Han är en snäll häst ♥







hedsig


:O

Heejsaan! Ida har det varit en grym dag, vi har ridit, kollat på tävlingar, shoppat och haft as roligt! har försökt hela j*vla kvällen med att ladda in bilderna till bloggen men det går inte! :O hoppas det funkar imorgon. Nu ska vi sova och dröm sött! ;-)) så vi är pigga tills imorgon då vi kommer ha fullt upp med allt.

 / Julia =))


Är publik/hästskötare för engångs skull

Imorgon skulle jag har varit med på en klubbtävling i hoppningen men har bråkat lite så jag får inte... Men pappa ska vara med så jag ska kolla istället :) Och kanske hjälpa pappa lite. Han ska hoppa 80 cm och 95.

Bilder tagna av den duktiga fotografen Amanda





hedsig

En bra dag gör mig glad

Idag började dagen med sovmorgon, alltså en bra start ;) Sen åkte vi till jessica och kollade i hennes blivande lägenhet för hon ska flytta hem till Jonas. Vi gick och fikade sen vilket var väldigt gott. sen skulle vi åka hem men efetrsom min mobil var södner så behövde jag en ny så då stannade vi på elgiganten och köpte en Xperia X8 til mig. Jag gillar den telefonen :)
Sen åkte vi hem och åt lunch och sen åkte vi till stallet.
I stallet gjorde vi i ordninga allt och red iväg til ridhuset.



Vi hoppade för Jakob idag. Vi hoppade en kombination och så var det bommar framför. Nobel avr duktig och jag tycker det gick jättebra :) Det gick bra för pappa och Money också.



Nu har jag varit hos Felicia (som rider Nobel ibland) för hon och hennes lilla syster Tove har fyllt år såv i fira dom.


Felicia och Nobel

Det har varit en bra dag så jag är nöjd och glad.

hedsig

Jag är arg

Försöker ladda upp bilderna från tävlingarna men det går inte! =( Vet ni igår kom Isabel min kompis från sverige hit! Men nu ska vi dra till stallet och ta MASSA bilder och ha riktigt skoj!



/ Julia =))

Syrran och lektion

Nu ska vi först åka till stan och träffa Jessica. Sn ska jag och pappa rida lektion för Jakob ;)


/ Elin

Aldrig!

Självklart var bara det här ett aprilskämt.



Jag skulle aldrig klara av att sälja Nobel, ALDRIG! Jag mådde dåligt av att bara göra anonnsen. Jag och resten av familjen har lovat att aldrig sälja Nobel då han redan har fått flytta flera gånger mellan familjer och fodervärdar och allt sånt så nu är vi hans sista hem, vi kanske byter stall längre fram i tiden ju men inte byta ägare. Jag älskar dig Nobel ♥



Det var inte lätt att göra annonsen heller för jag gjorde den inte på riktigt utan i paint ;) Men ser den "äkta" ut?

/ Elin


:'( <3

Ibland måste man följa sin känsla för både sin egna och någon annans skull... Hur svårt det än är.



Jag kommer alltid att älska dig ♥

/ Elin

Vi är med och tävlar



Vi är med och tävlar om en gratis design hos http://jossanamigo.blogg.se
För att komma till tävlingen TRYCK HÄR


Dressyr och galopp

Idag tog det långt tid i stallet när man skulle fixa allt till 2 hästar och rida. Började med att rida Money efter jag hade mockat.
 
Money: Red till ridhuset och hade dressyrsadel. I början i ridhuset var Money väldigt studsig och tittig och vägrade gå nära hörnen. När vi började arbeta blev han lugnare. Övade lite sidvärs rörelser och fick Money mjuk i båda sidorna. Sen gjorde jag lite galoppombyten vilket gick jättebra :) Money var stadig i handen hela tiden och gick jättefint idag kändes det som. När man rider honom och det går så här bra funderar man ibland på att börja med dressyr.



När jag kom tillbaka hade jag lite bråttom för jag ville mocka Nobels box och göra allt sånt inna jag red. Sen blev det för stressigt så jag hann bara mocka och ta in hästarna.

Nobel: Nobel var duktig idag på att öva starter. Man märker att han gillar det ;) Men ni får se en film för det finns inte så mycket att skriva.


Efter hjälpte papa mig med det sista som var kavr att göra i stallet alltså maten til hästarna.

hedsig


Heeejsaan!

Det var 16 grader idag, GILLA!! och det kanske blir 20 garder imorgon! =D Jag och mamma åkte till stallet, vi gick till Rascals hage och tog av hans täcke så han fick stå naken fis! ;-)) Vi gick och kollade tävlingarna en liten stund tog några bilder kommer upp senare om ni vill? Sen gick vi och tog in gubben och så klart hade en rullat sig! Jag tränsade honom i hagen och red barbacka på ängen solade när jag red, as skönt!
/ Julia =))

lite om ponnygalopp: utrustining

Jag tänkte skriva lite om ponnygalopp. Hur det funkar och vilken utrsutning man måste ha för att få starta och hur en start funkar. Men det här inlägget blir om utrustning
 
Utrustning: 



1= Hjälm: Man måste ha en godkänd hjälm i galopp när man ska starta. En godkänd hjälmb i galoppen har inte skräm. Och man har inte skräm för om man ramlar av och slår i skärmen så är det lättare att få viplers. Det borde gälla inom hela ridningen egentligen.

2= Glasögon: Jag har glasögon för att inte få lera och sånt i ansiktet när jag rider. det flyger runt väldigt mycket udner lopp eller träningarna och ligegr man efter så gör det ont.



3= Dress: Nör man tävlar galopp och trav emd måste man ha en speciell färg på sig så det är lättare att urskilja vem som är vem. Det är ägarfärgerna och dom måste man registerar. Udner dressen måste man ha en godkäns ridväst.

4= Träns: Okej träns är ju inte så ovanligt eller hur? Men i galoppen brukar man ha plastträns för dom är lätta att skölja av efetrsom det blir väldigt lerig udner vissa lopp.

5= martingal: I galoppen har man oftast irlänsk martingal som man har för att hålla ihop tyglarna och hindra de från att åka över huvudet på hästen. Men det går också bra med en vanlig martingal.



6= halsring: Halsring är ett måste. den är bra att ha för att ta tag i om man måste ha hjälp att sitta kvar ibland eller något sånt.

7= sadelgjordar: Man måste ha 2 sadelgjordar. en vanlig som sitter som en vanlig och sen en övergjord. Övergjorden går runt hela sadeln. Det rä frö att om en av gjordarna går sönder så ska itne sadeln snurra runt.

8= Nummervojlock/ under sadeln: Under sadeln ahr man en nummervojlock som man får där. Den har ett nummer på sig som är det nummer man har under loppet. Under numemrvojlocken har man ett schabrak eller sadelunderlägg.

9= sadel: En galopp sadel kan väga mellan 225 gram och 10 kilo. Tävlingssadlarna är lättare än träningsadlarna. Men man kan också ha en vanlig sadel.

10= ridbyxor: När man tävlar måset man ha vita ridbyxor. det finns speciela till galoppen men man kan också ha vanliga ;)

Hoppas jag har skrivit rätt om allt nu och fått med allt. jag är inte så jättebra på allt i galoppen ännu men man lär sig nya saker hela tiden.

hedsig


Kittelfjäll bilder

Lite bilder från kittelfjäll













hedsig

Studiedag

Idag och på måndag har jag studiedag så nu är det en 4 dagars helg för mig vilket jag verkligen behöver. Har sovit länge men är ändå trött...

Nu ska jag snart till stallet och rida båda hästarna idag. På Money rider jag dressyr i ridhuset tror jag. Nobel ska jag öva starter på i ridhuset hade jag tänkt. Nobel är väldigt seg i starten på galoppen och då kommer man efter. Colin berättade hur jag skulle göra så nu är det bara att träna. Jag har 2 veckor på mig ;)





Ska försöka fixa några tidsinställda inlägg som komemr upp under dagen också.

hedsig

Baltic cup

Tjenar! Idag börjar baltic cup på vilhelmsborg! =D direkt efter skolan ska jag dit, ska försöka vara där hela helgen eller jag kommer ju vara där för Rascal är där. Jag kommer ta bilder så lägger jag ut det här på bloggen senare!

 Tina Lund på vilhelmsborg.

Men ha en riktig bra fredag för det kommer jag ha! ;-)) / Julia


RSS 2.0